Această clădire va fi demolată, iar în locul ei va apărea un supermarket

Holistic

(FOTO) O clădire situată pe strada Andrei Mureşanu din Bistriţa pe un teren de la numerele 7-9 va fi demolată, iar în locul ei va fi construit un supermarket dintr-un lanţ internaţional.

În prima fază, investitorii au cerut acord de mediu pentru a rade imobilul ridicat în perioada comunismului şi a crea acces auto în zonă, iar în faza a doua va face demersurile pentru ridicarea magazinului, au declarat pentru Timp Online surse oficiale.

Clădirea aparţine firmei Rapid SA care a fost înfiinţată în 1991 având ca obiect de activitate fabricarea de construcţii metalice. În 2006, avea o cifră de afaceri de peste 10 milioane de lei şi 68 de angajaţi, iar un an mai târziu 71 de angajaţi. Potrivit listafirme.ro, în 2017, firma a ajuns la o cifră de afaceri de 244.000 de lei şi la doi angajaţi, profitul fiind de 1700 de lei. Printre acţionarii firmei se numără şi Dan Vasile, patronul Dan Steel Grup, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Rapid SA.

După ce clădirea din imagine va dispărea, în locul ei va apărea un magazin din reţeaua Lidl, al treilea din Bistriţa.

Încă de anul trecut s-a vehiculat în spaţiul public ideea potrivit căreia Lidl ar fi interesată să deschidă la Bistriţa ar treilea magazin, iniţial pe terenul pe care acum se află Baza Raoul, în spatele magazinului Kaufland.

„Terenul sintetic de lângă Podul Berăriei va fi, din păcate, desființat în acest an cred eu. Au solicitat un certificat de urbanism de informare, urmează să se construiască un Lidl pe tot terenul acela. E păcat, acele terenuri sunt foarte bune, calitatea suprafeței este foarte bună dar banul vorbește dacă discutăm de afaceri. Proprietarul, cu banii pe care îi va lua pe terenuri, își va construi probabil în altă parte alte terenuri. Noi oricum vom oferi terenuri la prețuri stimulative în Wonderland”, a spus primarul Ovidiu Creţu în martie 2018.

Lidl a deschis magazinul de pe Calea Moldovei în 16 ianuarie 2012, după ce îl deschisese deja pe cel din zona Sălii Polivalente.

Deocamdată nu se ştie data exactă în care va fi deschis cel de-al treilea magazin Lidl.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  • Zorro

   Nu e bloc! E cladire de birouri si daca firma nu a mai mers a ramas in starea in care il vezi!
   Probabil ca o sa fie demolat si creata parcare!

   (0)
 1. Nimic nu e întâmplator !

  Noroc cu Lidl, altfel nu vedeați nici peste 20 de ani str. Colibitei asfaltata si legată de Ion Slavici !

  (0)
 2. alin

  Avand in vedere apropierea de extensia universitara a UBB, pe locul respectiv s-ar putea construi un campus universitar care sa permita extinderea spatiilor pentru cazare si altor activitati studentesti la Bistrita.
  Este clara nevoia de consolidarea extensiilor universitare UBB si UTCN, prin construirea unui Campus Universitar modern care ar putea sa permita infiintarea de noi extensii pentru facultati si specializari utile pe piata muncii. Avand in vedere ca la Bistrita exista doua statiuni de cercetari cu traditie, precum Statiunea Pomicola si Statiunea de Cercetari si Amenajari Silvice ar fi oportuna infiintarea unei
  Facultati de Horticultura si alta de Silvicultura pe langa cele doua unitati de ceretare, care ar putea sa asigure baza de instruire practica a studentilor in domeniile respective. In plus, nu trebuie uitat faptul ca la Bistrita functioneaza Liceul Agricol si Grupul Scolar Forestier, care ar putea sa constituie baza de recrutare a viitorilor studenti pentru cele doua facultati.
  Apoi, a mai existat intentia de se înfiinţa, un colegiu universitar pentru viitorii asistenţi medicali, în colaborare cu UMF Târgu Mureş, care pana acum nu s-a realizat.
  Vezi: http://www.timponline.ro/la-bistrita-se-va-infiinta-in-colaborare-cu-umf

  (0)
  • Blind Guardian

   Asta s-ar întâmpla într-o țară cu un plan fluent de dezvoltare, nu într-una profund coruptă, care e bucuroasă să roadă oasele aruncate de la masa bogaților 🙁

   (0)
  • paradox romanesc

   @alin
   pai asta si fac prin aceste investii doar in alt sens
   la lidl vor fi vanzatori viitorii absolventi de la …ubb!!!

   (0)
 3. Blind Guardian

  Rețeta care a ruinat România se aplică în continuare: demolăm fabrici și construim magazine. Totodată omorâm complet firava concurență locală care a mai rămas: în acest caz este vizat magazinul Atlantis aflat în imediata apropiere.

  (0)
  • Incompetenta romaneasca

   Nu lidl si kaufland au demolat fabricile ci mentalitatea romanului. Gandirea mediocra a romanului a dus la demolarea industriei.

   (1)
 4. Concurenta

  Sa vina Lidl! Atlantisul are preturi foarte mari, asa ca ar fi cazul sa se retraga…. sa lase loc liber Ludl-ului

  (0)
  • citizen

   corect, decat sa investesti intr-o afacere romaneasca, mai bine iti bagi banii in curul nemtilor.
   exact mentalitatea defecta de care pomenea cineva mai sus, daca tot demolam fabrici si uzine, macar sa-i imbogatim pe altii.

   (1)
 5. Vai de noi...

  SI PARTIA?? CU AIA CE FACEM CA E FACUTA DIN BANII NOSTRII?? NU MAI BINE FACE UN BLOC PARCARE AUTO??
  IAR CU ATATIA BIROCRATI DIN SISTEMUL BUGETAR LA FEL CE FACEM ?? SI ASTIA CHELTUIE ENORM DE MULT

  (0)
 6. gânditorul de la Hamangia

  Eu vă propun altceva, dar știu că vă veți împotrivi. Haideți să desființăm și bruma de industrie ce mai există în Bistrița și în împrejurimi și să transformăm orașul într-un mare centru comercial, deoarece Bădiucu Liviu Nicolae Dragnea a pus ochii pe capitalul străin, le pune biruri dar aiștia se încăpățânează să stea la noi în țară, și se umple bugetul cu bani, fără să mai muncim, că doar bani ne-a dat cum ne-a promis și vom trăi pe spinarea și cheltuiala marilor magazine. Numai că promisiunile nu se vor împlini și nu vom mai avea din ce să mai facem cumpărături, deoarece toate firmele vor da faliment și, după ce ne vor fi golit vor pleca și ne vor duce din țară ca să ne învețe că de trăit se trăiește prin muncă cinstită, nu din promisiuni. Ce ziceți v-am pus în dilemă? Vor râde și curcile de noi, că nu ne-am dat seama la timp ce țepă bună ne-a tras Dragnea&co, cu promisiunile lui. Dar așa ne trebuie, când e vorba să alegem, stăm deoparte și tot prețăluim ca o fată de măritat, și până la urmă ajunge fată bătrână, netrebuitoare nimănui, nici măcar Uniunii Europene Și iată că ne poate servi, cu cățel cu purcel pe tavă ”tătucului” de la răsărit de soare, dar nu va mai avea pe cine să pună pe tavă, că noi vom fi plecați cu toții, iar în loc să stăm să ne minunăm de un apus de soare splendid, că doar acolo nu poți sta degeaba, trebuie să muncești, dacă vrei să trăiești decent!!!

  (0)
  • Zirro

   Ma Paul! Hai sa facem nu stiu ce… pe banii nu stiu cui!!!
   Ai vazut cine vinde??? Un milionar!!! Ce industrie sa faci in mijlocul orasului!
   Bun e lidl… ca nu e nici un magazin mare in tot decebalul si a muresanu… e profi… sau ce e ala din decebal din piata si Atlantisul… care fie vorba intre roti bistritenii, are preturi mari, e super inghesuit, nu are niciodata bani marunti sa-ti de-a rest…. lasa ca au castigat destul pana acum… sa vanda la un lant de magazine!!!

   (0)
 7. Cicero

  Mult mai utila este dezvoltarea UBB asa cum a spus cineva mai devreme . Dar noi nu avem nevoie de stiinta ….. La Cluj avem complexele Hasdeu , Observator si altele . Păcat .

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.