Absurd! De 7 ani, autorităţile nu sunt în stare să rezolve problema iluminatului pe str. Codrului

Holistic
Oamenii care locuiesc pe strada Codrului din Bistriţa se plâng că, de şapte ani, cer cu insistenţă autorităţilor să racordeze şi partea de sus a arterei la iluminatul public. "Nu avem nevoie decât de trei becuri. Ne purtaţi de la Electrica la Primărie şi înapoi", se plâng cetăţenii care mai şi alte probleme.

„Bună ziua, domnule primar. Ce trebuie să facă locuitorii din partea de sus a străzii Codrului ca să aibă lumină stradală? Dumneavoastră ne trimiteţi la IREC (Electric -n.r.), ei ne trimit la Primărie, iar noi din 2007 aşteptăm să avem lumină pe stradă”, au scris pe domnuleprimar.ro, localnicii din zonă la începutul lunii august.

Îngrijoraţi că vine în curând anotimpul rece, iar ziua se micşorează, oamenii au ameninţat că, dacă ni le rezolvă problema, vor protesta în faţa Primăriei Bistriţa. „Trebuie să facem demonstraţie în faţa Primăriei? Ne vom aduna şi vom demostra dacă asta doriţi. Este strigător la cer. Avem dreptul şi nu ni se rezolvă nimic”, au scris oamenii.

Ei au continuat să scrie anunţând Primăria Bistriţa că Electrica i-a trimis să consulte Legea 230/2006 (a asociaţiilor de proprietari).

„Noi avem cerere pentru iluminat stradal din 2007. Am adunat bani şi am plătit reţeaua şi foarte multe taxe, iar acum suntem trimişi de la Primărie, la Electrica, iar de la Electrica la Primărie. Avem nevoie de 3 becuri. Nu mai mult. Acum unde ne mai trimiteţi?”, scriu oamenii.

Strada Codrului se află în apropiere de Valea Jelnei. De-a lungul timpului, localnicii au reclamat probleme la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, dar şi la drum.

Cazul nu este deloc unul singular şi nici nu va fi câtă vreme Primăria Bistriţa adat aprobări oricui a vrut să-şi facă o casă în vârf de deal sub pretextul că ar construi o „casă de vacanţă”. Autorităţile s-au prefăcut că nu văd cum se extinde oraşul prin livezi şi păduri, ba chiar au votat, de curând, lărgirea suprafeţei intravilane cu o mie de hectare.

Cu toate acestea, de la bugetul local nu se pot asigura fonduri pentru extinderea utilităţilor în toate aceste zone câtă vreme nici măcar în zona centrală nu avem străzi bune şi reţele de apă şi canalizare funcţionale.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. ce?

    abia i-au „bagat” in intravilan si vor …iluminat? sa stea la rand…urmeaza vicepresedintii de la judet si dupa aceea noi consilierii….si daca ramane ceva lumanari va dem si voua ….aveti grija ca sunt lunecari in zona si se sting!

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.