660.000 lei finanţări nerambursabile pentru ONG-uri. Centenarul, temă prioritară. Sesiune de selecție

Odată aprobat bugetul pe 2018, Primăria Bistrița lansează sesiunea de depunere a proiectelor cu finanțare nerambursabilă pe Legea 350 pentru persoane fizice, asociaţii, fundaţii, organizații şi culte religioase.

Astfel, în perioada 20 februarie – 12 martie va avea loc sesiunea de depunere a proiectelor în vederea solicitării de finanţare nerambursabilă, reglementată de ghidurile solicitanţilor, care pot fi consultate pe site-ul Primăriei , la adresa www.primariabistrita.ro, secţiunea „Consiliul local”, rubrica „Finanţări nerambursabile” sau la Registratura Primăriei municipiului Bistriţa, strada Gheorghe Şincai nr. 2.

Solicitanţii pot fi persoane fizice sau persoane juridice fără scop patrimonial – asociaţii sau fundaţii constituite conform legii sau culte religioase recunoscute conform legii, care depun propuneri de proiecte în conformitate cu domeniile prevăzute în Programul anual al finanţărilor nerambursabile de la bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2018 pentru activităţi nonprofit de interes general: tineret, protecţia mediului, sport, cultură, educaţie, social, relaţii internaţionale şi interdisciplinar.

Obiectivul prioritar al programului de finanţare pentru anul 2018 este aniversarea Centenarului României.

Durata proiectelor se va încadra în intervalul de timp cuprins între 1 mai şi 15 noiembrie 2018, cu excepţia proiectelor care presupun activităţi prevăzute pentru luna decembrie 2018.

Cererile de finanţare, întocmite conform modelelor prevăzute în ghidurile solicitanţilor, se vor depune la Registratura Primăriei municipiului Bistriţa, situată în localitatea Bistriţa, strada Gheorghe Şincai, nr. 2.

Termenul limită de depunere a proiectelor, conform art. 20, alin. 2 din Legea 350/2005, este 12 martie 2018, ora 16.00. Accelerarea procedurii de selecţie se datorează necesităţii de demarare a proiectelor asociaţiilor şi fundaţiilor din municipiul Bistriţa care solicită finanţare de la bugetul local.

Selecţia şi evaluarea proiectelor va avea loc în perioada 13 – 21 martie 2018, lista finală a proiectelor care vor beneficia de finanţare fiind aprobată prin Hotărâre a Consiliului Local al municipiului Bistriţa.

Suma totală de 660.000 lei va fi împărțită pe domenii astfel:

Ghidul solicitantului privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activităţi nonprofit de interes local în anul 2018 a fost deja aprobat și se aplică tuturor solicitanţilor persoane fizice sau persoane juridice fără scop patrimonial – asociaţii, fundaţii sau culte religioase recunoscute conform legii – care depun propuneri de proiecte în conformitate cu domeniile prevăzute în programul anual.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  1. Bistritan

    Mai bine-ar lansa banii astia pe drumurile orasului care-s pline de gropi, sau ar lumina orasul asta intunecat, ca mintea lui!

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.