53 de pomi de Crăciun confiscați (FOTO)

La data de 5 decembrie, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere județene Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni pentru combaterea delictelor silvice pe Valea Someșului.

Ei au prins un bărbat din localitatea Șanț, în timp ce transporta cu o căruță tractată de un tractor 47 de pomi de Crăciun fără documente legale de proveniență. Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 de lei conform Legii 171/2010, iar pomii de Crăciun au fost confiscați și predați în custodia Ocolului Silvic Izvorul Someșului Mare Șanț. De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea mijlocului de transport folosit de contravenient.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii l-au depistat pe un alt bărbat, din aceeași localitate, care transporta  cu o autoutilitară 6 pomi de Crăciun fără documente legale de proveniență. Bărbatul a fost sancționat cu avertisment conform Legii 171/2010, iar brazii au fost confiscați.

Astfel de acțiuni vor avea loc în perioada următoare pe raza întregului județ, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Google Ads

Comentarii

  1. Gânditorul de la Hamangia

    Sunt curios, care este mijlocul de transport confiscat, căruţa sau tractorul? Ambele fac parte din categoria mijloacelor de transport, iar în articol se vorbeşte de un singur mijloc de transport: „…. De asemenea, poliţiştii au dispus confiscarea mijlocului de transpoprt folosit de contravenient.” Şi încă ceva, cel care a transportat cu 41 brazi mai puţin (47-6=41) cum de a scăpat cu avertisment, săvârşind acelaşi delict silvic. Cine stabileşte mărimea sancţiunii, cel care constată infractiunea sau Legea nr.171/2010? În cazul al doilea, legea e discriminatorie şi lasă la latitudinea organului constatator stabilirea gravităţii infracţiunii, deci este subiectivă, ceea ce nu e bine. Ce s-a întâmplat cu cu cei 6 brazi confiscaţi, au rămas în custodia organului de control (constatator) sau au fost daţi spre valorificare Ocolului Silvic păgubit?

    (-1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.