490 de jandarmi asigură ordinea în minivacanța de Sf. Maria. Unde vor acționa

Holistic

În perioada imediat următoare, la nivelul judeţului sunt planificate mai multe activități în spațiul public, la care participă un public numeros. Totodată, în zonele montane se estimează o creștere a turiştilor în stațiunile turistice şi în zonele frecventate de către aceştia.

”Acest fapt ce impune adaptarea misiunilor din competența Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, astfel încât să fie asigurată o capacitate corespunzătoare de acțiune și intervenție pentru asigurarea unui climat de normalitate şi crearea condițiilor necesare creșterii gradului de siguranță a cetățenilor, cu o medie de 98 de jandarmi zilnic. În sprijinul jandarmilor bistriţeni se vor afla şi jandarmii din cadrul Grupării Mobile „Regele Ferdinand I” din Târgu-Mureş”, informează IJJ BN.

Jandarmii asigură măsurile de ordine publică la manifestările sportive, cultural-artistice şi religioase organizate în perioada 15-19 august, în municipiul Bistriţa şi în localităţile Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Piatra Fântânele, Coşbuc, Prundu Bârgăului, Feldru, Dobric, Lunca Ilvei, Rodna, Lechinţa, Telciu, Ciceu Corabia şi Mărişelu.

Misiunea forțelor de ordine vizează asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, protecţia participanţilor la aceste evenimente, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială, precum și monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane turbulente.

Jandarmii montani se vor afla permanent în zonele de agrement special amenajate pe raza judeţului, în zonele montane. Jandarmii Postului Staţiune Balneară Sângeorz-Băi, vor asigura măsurile de menţinere a ordinii publice pe raza staţiunii. Jandarmii Postului Montan Rodna se vor afla la datorie în zonele turistice şi pe traseele montane frecventate de către turişti din Parcul Naţional Munţii Rodnei, Valea Blaznei şi Valea Vinului iar jandarmii Postului Montan Piatra Fântânele vor asigura măsurile de ordine publică în zona Castelului Dracula şi a Lacului Colibiţa.

Jandarmeria recomandă cetăţenilor să dea dovadă de vigilenţă în locurile aglomerate, să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale, să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme, să supravegheze copiii și să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia.Totodată, reamintim cetăţenilor că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul echipajelor de jandarmi aflate în dispozitiv fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Google Ads

Comentarii

 1. Zorro

  Asigura sau intretin ordinea???
  Incita la dezordine pentru a avea motive sa refaca ordinea!!!
  Doar nu o sa ia bani degeaba!!! Daca nu ai de lucru, iti creezi crize din care sa iesi… si uite asa toata lumea e multumita si satisfacuta!!!

  (0)
  • inca stau si ma minunez la ACESTI JANDARMI!!!!

   Astia nu au auzit de 89?
   nu au auzit de mineriade?
   ….astia nu au copii????
   CUM …P.LA MEA JANDARMUL ALA A RIDICAT BASTONUL SI A LOVIT FARA …REGRETE INTR-UN OM CARE A RIDICAT MAINILE….SI PE DEASUPRA TREBUIA SA-L PROTEJEZE CA DE ASTA IL PLATIM??????????????????

   a mai aparut o GRUPARE MAFIOTA CE RASPUND LA ORDINELE MAFIOTULUI SEF….JANDARMERIA!!!!
   sa le mareasca salariile….ca merita!!!!
   jeguri…unii!!!

   (0)
 2. Lucretiu Patrascanul

  Un calcul simplu ne arata ca totalul politistilor cu cel al jandarmilor este de 1190, ce fac atatia trantori si din ce bani sunt platiti? pe vremea raposatului fie iertat erau maxim 2 militieni intr-o comuna si nu misca unu in front, iar populatia era mult mai numeroasa decat acum cam o treime din orice sat este plecata inafara.
  Saracii privati persecutati trebuie sa fie sa strangi atatea biruri ptr. a platii atatea salarii/

  (0)
 3. Propaganda

  Astia sunt la fel ca si jandarmul din Morometii. Ala era un om corect iar jandarmul la palmuit de ce este corect. O natie de cacat suntem noi romanii. De aceea suntem vazuti si tratati cu dispret de vest. De aceea am ajuns slugile Europei, din lipsa de demnitate. Multumim partidului comunist, a fost ca-n vremurile securitatii. O mineriada mai moderna.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.