12 diplome de excelență acordate de Consiliul Județean (FOTO)

Holistic

La finalul festivității de acordare a titlurilor de Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud, au fost înmânate Diplome de excelență:

Victoria Moldovan – domiciliată în Nimigea de Sus, asistent maternal profesionist din anul 2004, când a luat în plasament un copil bolnav cu Sindromul Down, încadrat în grad de handicap grav. Deși s-a pensionat de curând, a solicitat ca tânărul care a împlinit vârsta de 24 ani să rămână în continuare în familia sa.

Ana Palage – domiciliată în Feldru, asistent maternal profesionist din anul 2016, când a luat în plasament patru frați cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, dintre care unul încadrat în grad de handicap cu probleme locomotorii serioase. Alături de întreaga familie s-a mobilizat pentru crearea unui mediu afectiv, reușind printr-un efort financiar consistent recuperarea medicală a copilului.

Mărioara Bușcoi – domiciliată în localitatea Zagra. Este asistent maternal profesionist din anul 2004 și a avut în plasament pe parcursul timpului trei copii, dintre care doi cu handicap. În prezent are în plasament o fată și un băiat încadrat în grad de handicap și, prin eforturi susținute, a reușit să mențină starea de sănătate a băiatului în parametri foarte buni.

Maria Lazăr – domiciliată în Bistrița. Asistent maternal profesionist din anul 2004, când a luat în plasament un tânăr încadrat în grad de handicap grav, pe care după împlinirea vârstei de 26 ani l-a luat în ocrotire cu tutelă. În același timp a mai luat în plasament încă un copil cu handicap.

Familia Ioan și Florița Veconiu – domiciliați în Arcalia, asistenți maternali profesioniști. Florița Veconiu a luat în anul 2008 în plasament un număr de 4 copii, iar pe unul l-a adoptat. Din anul 2017 și soțul ei, Ioan Veconiu, a fost angajat ca asistent maternal profesionist când a luat în plasament 3 copii. Acum familia are în ocrotire 4 copii plasați, doi copii adoptați și o fiică naturală.

Maria Șotropa – pentru activitatea desfășurată în administrația publică în calitate de secretar al comunei Poiana Ilvei, în perioada 2003- 2018

Mihail Vereș – pentru activitatea desfășurată în administrația publică în calitate de secretar al comunei Zagra, în perioada 1990-2018

Maria Șugar – pentru activitatea desfășurată în administrația publică

Lucian Naghi – pentru activitatea desfășurată în administrația publică

Alexa Dragu – pentru prestația extraordinară la ”Vocea României”

Cristian Moldovan – pentru prestația extraordinară la ”X Factor”

Asociația Tășuleasa Social – pentru cel mai original și frumos proiect lansat în anul centenar, ”Via Transilvanica”, pentru primul drum care unește românii, pentru primii 134 km (inaugurați în județul Bistrița-Năsăud).

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. coco

    Mda. Pentru activitatea din administrația publică. Mai sunt și alte domenii de activitate, stimabile Radu Moldovan: sănătate, învățământ, protecție civilă, armată etc. De ce nu le băgați în seamă??

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.