Ziua Forţelor Terestre, sărbătorită la Brigada Mecanizată (FOTO)

Merigo

Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” va sărbători duminică Ziua Forţelor Terestre întrucât patronul spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă. Cu ocazia acestei sărbători, în cadrul structurilor Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din toate garnizoanele s-au organizat o serie de activităţi culturale, adunări festive, ceremonii militare, acţiuni de promovare a carierei militare şi prezentări de tehnică, armament şi echipamente militare, informează Brigada.

Vineri, pe platoul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” s-a desfăşurat ceremonialul militar şi religios dedicat acestei sărbători, în prezenţa locţiitorului comandantului Brigăzii, colonel Ioan – Marian Cristurean. La ceremonial au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din judeţul Bistriţa – Năsăud, ai instituţiilor Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi cei ai Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria” – filiala Bistriţa – Năsăud.

După primirea raportului, darea onorului, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a formaţiei, a fost intonat Imnul Naţional al României, ulterior având loc oficierea serviciului religios de către preotul garnizoanei Bistriţa, Cristian – Ioan Marţian.

Au fost prezentate mesajele transmise de către ministrul apărării naţionale, şeful Statului Major General, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, comandantul Diviziei 4 Infanterie “Gemina” şi comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

Ceremonialul a continuat cu o evocare a generalului erou Grigore Bălan, premierea câştigătorilor competiţiilor sportive şi acordarea de recompense celor mai merituoşi militari.

În închierea ceremonialului a fost depusă o coroană de flori la statuia generalului erou Grigore Bălan, garda de onoare defilând în acordurile muzicii militare a garnizoanei Bistriţa.

În perioada 10 – 14.04.2017, la Baza Sportivă „Alex” şi Baza Sportivă „Gloria Bistriţa” a avut loc „Cupa Forţelor Terestre” la minifotbal, tenis de câmp şi volei. La aceste competiţii au participat atât loturile unităţilor militare din garnizoana Bistriţa, cât şi cele ale instituţiilor Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

În perioada 17 – 20.04.2017, Cercul Militar Bistriţa, în colaborare cu Clubul Filatelic „Bisnumphila” a organizat expoziţia de numismatică şi filatelie.

În data de 19.04.2017, în poligonul automatizat Livezile, sa desfăşurat „Cupa Presei” şi „Cupa Rezerviştilor” la tir.

În data de 20.04.2017, în cadrul programului ”Şcoala altfel”, pe platoul din faţa Palatului Culturii a municipiului Bistriţa, au fost organizate standuri de prezentare a tehnicii, armamentului, aparaturii şi echipamentelor din dotarea structurilor militare din garnizoana Bistriţa.

De asemenea, militari din cadrul Grupului 3 EOD au desfăşurat exerciţii demonstrative cu roboţii şi unităţile canine din dotare.

Biroul Informare – Recrutare a Centrului Militar Judeţean Bistriţa – Năsăud a prezentat oferta educaţională de promovare a carierei militare pentru tinerii interesaţi să urmeze cursurile unei instituţii militare de învăţământ. Laaceeaşi dată, la Cercul Militar Bistriţa, Muzica Militară a garnizoanei şi Ansamblul folcloric „Doiniţa” au susţinut un program artistic.

Text: Locotenent colonel Cristian Mariş, foto: Caporal Robert Pop

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Zorro

  Sunt curios dacă cei din fanfara merg pe front in caz de război… sau popa… sau filateliștii, sau jucătorii de volei, fotbal, tenis, barbut… etc… sau doar încasează soldele și așteaptă sa fie puși pe lista pt Afganistan???!!!

  (1)
  • Pintea Haiducul

   Ai dreptate.
   Dar si faptul ca armata are de sarbatorit zilnic cate o onomostica, comemorare, decernare, sarbatoare, uichend, etc
   Si parca eu ii platesc doar pentru ANTRENAMENT IN SCOPUL DE A FI PREGATIT PENTRU A-MI FI AAPARA VIATA!!!
   Distractiile sa le faca pe banii lor!

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.