O veche bază sportivă şi de agrement a Bistriţei renaşte din propria cenuşă

Merigo

(FOTO) Până se va face Aquapark în Wonderland, bistriţenii s-ar putea să mai aibă vara încă o opţiune pentru petrecerea timpului liber. Baza sportivă şi de agrement Mecanica a intrat în reparaţii. Mai multe utilaje lucrează în prezent la modernizarea bazinului de înot şi la amenajarea incintei.

Potrivit unor surse Timp Online, un investitor din judeţul Cluj a cumpărat baza sportivă cu stadion şi teren pentru meciuri de fotbal, respectiv terenul de fotbal pentru antrenamente şi terenul de sport multifuncţional betonat.

S-a nivelat deja terenul de la intrare, iar utilajele lucrează de zor la amenajarea bazinului de înot. Acesta avea diminesiunile de 25 x 10m şi adâncimea de trei metri. În plus, dispunea de blocstarturi pentru concursurile de înot şi plajă cu gazon verde. Este posibil acum ca el să fie mărit şi modernizat.

Vara, la Mecanica funcţiona un chioşc şi o terasă cu mâncare şi băutură. Zona este dotată cu grupuri sanitare şi utilităţile necesare, iar accesul este asigurat de aleile interioare. Toată incinta este împrejmuită de gard din plasă şi sârmă. Având în vedere că în apropiere e Pădurea Schulerwald, iar priveliştea deasupra oraşului minunată, e foarte posibil ca investitorul să dea lovitura mai ales dacă va termina lucrările în timp util ca ştrandul să fie inaugurat în acest sezon estival.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Zona Verde a Orasului

  Este foarte bine sa se redeschida o veche baza de agrement din zona verde a orasului. Ea a fost lasata in paragina dupa falimentul fabricii Mebis. Acolo se poat realiza lucruri frumoase.

  (15)
 2. alin

  In imediata vecinatate se afla si Baza sportivă IPOREB , care la randul sau este formata dintr- un teren de fotbal cu gazon, bazin de înot în aer liber, un teren multifuncţional, vestiare şi grupuri sanitare. De altfel accesul este comun, cu cel al bazei sportive şi de agrement Mecanica pe un drum modernizat recent.

  (5)
  • Doru

   Este un pic de diferenta intre baza Mecanica si baza IPROEB: In Baza IPROEB nu este dechis acesul pentru public ci numai pentru angajati IPROEB.

   (7)
 3. Dan

  Foarte tare, sa aiba succes investitia! Chiar era pacat de Mecanica, ce pozitie buna are si cat spatiu e acolo. Daca o face cum trebuie, o sa aiba succes, dar e foarte mult de bagat. Iar de deschis vara asta, hai sa fim seriosi, acolo e treaba de cateva luni bune de lucru. Dar ar fi fain s-o faca, sa nu mai mearga lumea pana la Figa, unde nu-i pic de umbra. Ce misto era bazinul de la Mecanica, mi-aduc aminte.

  (18)
 4. tody

  Ce bine era daca primaria cumpara baza Mecanica… E mult mai accesibil decat dealul COcos. Aqualandu lu Cretu e oricum o investitie moarta din start ca si partia de schi.

  (11)
 5. Lory

  Wooow….mergeam foarte des la Mecanica de copil si adolescent. Un imens verde minunat ,bazinul ok , muzica, terasa si amintiri frumoase. Acel loc daca ar deveni din nou „ceva ” ar fi minunat si ar face fericita multa lume. Mie una mi-e dor nespus de acel loc.Multa bafta investitorilor !!!

  (8)
 6. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

  Cine sfinteste locul ? Investitorul roman mult hulit si impozitat excesiv. Doara nu administratia. Ce credeti voi , estia se gandesc doar la salarii si la aparatul propriu de tocat bani.

  (-1)
 7. marius

  Foarte bine… Eram copil si mergeam pe jos, am apucat cativa ani la strand a fost cel mai frumos… o sa mi duc familia cu tot dragu acolo !!!

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.