Actualitate Recomandări

Unde şi-au găsit de lucru absolvenţii UBB – Bistrița

Absolvenţii Facultăţii de Geografia Turismului de la Extensia Bistriţa a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj sunt tineri care vorbesc o limbă străină şi care au fost învăţaţi că „zâmbetul este prima literă a alfabetului prestaţiilor turistice”, spune directorul Extensiei Bistriţa UBB Cluj, conferenţiarul Mircea Mureşianu, nemuţumit că nu îi regăseşte pe şi mai mulţi dintre ei în unităţile hoteliere din judeţ.

„Dacă turismul nostru ar ajunge să exploateze la maxim potenţialul acestui judeţ, noi nu am ajunge să facem faţă cu Mircea Muresianu UBBstudenţii. Dacă ar respecta şi statutul de oameni cu înaltă calificare şi ţinută, cu atât mai mult. Ca unul care circul prin judeţ pe la pensiuni şi cabane, vă pot spune că se defilează cu diletanţi pentru că ei pot fi plătiţi – iertaţi-mi exprimarea neacademică – cu cât vor muşchii celor care îi angajează. Însă, de la Metropolis până la Tihuţa, de la Ozana până la hotelurile centrale, recepţiile sunt pline de oameni de-ai noştri, absolvenţi care vorbesc şi cel puţin o limbă străină şi care au fost învăţaţi că prima literă din alfabetul prestaţiilor turistice trebuie să fie zâmbetul şi ultima tot aşa, să-i întâmpine pe oaspeţi cu căldură, cu respect şi drăgălăşenie fiindcă numai aşa se poate fideliza o clientelă”, a spus conf. univ. Mircea Mureşianu la o întâlnire a Colegiului pefectural în care s-a discutat despre învăţământul superior şi inserţia pe piaţa muncii a absolvenţilor.

În ce priveşte restul profilelor, Mircea Mureşianu a spus că şi acestea au furnizat oameni bine pregătiţi care s-au integrat în mediul politic, în administraţie sau în bănci. „Avem doi absolvenţi consilieri ai preşedintelui CJ, Bogdan Ivan şi Oana Prislopan. Am întâlnit foşti studenţi ai noştri la Casa de Pensii. Am găsit absolvenţi de administrarea afacerilor în bănci şi în multe alte locuri. Deci suntem încă pe val, încă în vogă”, a spus Mircea Mureşianu.

Referitor la posibilitatea înfiinţării unor linii de studii pentru alte specializări, Mircea Mureşianu a spus că totul ţine de „bucătăria decanatelor”.

„Ele ne anunţă că doresc să intre în parohia noastră, iar atunci noi, Consiliul de Administraţie al Extensiei, ne adunăm, facem socoteli dacă spaţiul ne mai permite, dacă apar conflicte de interese, încălcări de orar. Oricum, ce vă pot spune este că, în clădirea aceasta, se mai poate investi”, a spus Mircea Mureşianu.

Anul acesta, la UBB Bistriţa învaţă 557 de studenţi astfel: 193 la Geografia Turismului, 147 la zi la Administraţie Publică şi 47 la ID, 142 la Business 142 şi 75 la Educaţie Fizică şi sport. La masterul în turism sunt 53 de înscrişi.  „Noi suntem mulţumiţi cu aceste cifre de şcolarizare şi mai ales că ne-am revenit după ce acum doi, ani unul dintre decanii uneia dintre facultăţi voia să-şi ia mâna de pe specializarea respectivă. A intervenit Prefectura, am discutat cu rectorul şi situaţia s-a redresat, dar faptul că s-a scris în presă că se clatină Extensia Universitară Bistriţa ne-a făcut mult rău. În anul următor, refluxul candidaţilor a scăzut dramatic. Noi a trebuit să ne luptăm doi ani să spulberăm confuzia aceea şi cred că suntem în faza de redresare a imaginii”, a spus Mircea Mureşianu.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS