Emoții maxime, final încins pe Ice Road! Cum arată picioarele lui Tibi Ușeriu. ”Continui pe răspunderea mea” (FOTO-VIDEO)

Merigo

ZIUA 7. Tibi Ușeriu se îndreaptă, pe drumul de gheață de la capătul lumii, spre linia de sosire a Maratonului 6633 Arctic Ultra, considerat cel mai dificil de pe planetă. Tibi a intrat ”pe ultima sută” a cursei pe care a câștigat-o anul trecut.

Ultramaratonistul bistrițean a ajuns la al șaptelea și ultimul punct de control, Swimming Point, aflat la 491 km de locul startului, și a plecat după câteva ore, tocmai când urma să sosească urmăritorul său, Roddy Riddle din Scoția, care a participat și el la ediția de anul trecut. Ca un făcut, în 2016 Tibi a fost ajuns tot la Swimming Point, atunci de singaporezul Toh Poh Joo (PJ), desprinzându-se în învingător cu 30 km înainte de final.

”Ce pot face 24 de ore… La fel ca anul trecut, Tibi se confruntă cu o accidentare, fapt care a dus la diminuarea uriașului avans pe care îl avea față de Roddy la circa 1,6 km! Tibi tocmai pleca de la Swimming Point, în timp ce Roddy urma să ajungă în 20 de minute. Cursa continuă”, au anunțat organizatorii, care au postat și fotografii surprinse într-un moment în care medicul îi pansa degetele degerate.

Tibi Ușeriu a vorbit din nou cu cei de acasă, de la Tășuleasa Social (”Suntem așa plini de emoție că nu știm cum să mai descriem și această convorbire. Tibi, ai cuvântul. Până la capăt!”): ”Azi noapte la 12 am ajuns aici. Anul trecut am ajuns seara la 4 astăzi. Am dormit patru ore, acum nu mă mai opresc. Doctorul a zis că mă scoate afară, a trebuit să vină Martin (n.r. – organizator), să vadă ce face cu mine. Mi-a dat antibiotice, că mi s-a infectat. Doctorul a zis că mă scoate afară, că el nu mă mai lasă. Martin a zis că e ok, pe răspunderea mea să mă duc, dar dacă sunt nașpa să îl anunț. N-am febră, dar mi s-a infectat de la degerături. Altfel sunt foarte bine, n-am treabă, m-am și odihnit un pic. Acum nu am prea putut să stau. Și dacă mă punea să dorm nu puteam. A fost foarte frig. Am mers 80 km fără să mănânc și fără să beau apă. Nu puteai, efectiv nu puteai, nimic! Cum scoteai afară ceva îți și îngheța numai până să bagi în gură. Până scoteai tu măștile, îți îngheța, nu puteai să mănânci. A fost ceva… vai de capul meu! Când am plecat din punct erau minus 39 de grade, mai bate și vântul. E ceva, ferească Dumnezeu! Acum a venit și Roddy, nouă ore în spate a venit, nu știu cât stă în punct. Acum e gata, nu mai am ce face. E ultima porțiune”.

Până la linia de sosire (566 km în total) mai sunt de parcurs 75 de km pe Ice Road (străbătuți anul trecut de Tibi în 20 de ore). Kilometri care pot consfinți la final o premieră în istoria competiției: Tibi Ușeriu, primul câștigător care își păstrează titlul la Arctic Ultra.

Despre evoluţia din ZILELE 1, 2, 3, 4 puteţi citi AICI. Despre parcursul din ZIUA 5, AICI. Despre plecarea în cursă în ZIUA 6, AICI. Despre evoluția din ZIUA 6, AICI.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Cititor

  Dumnezeule bun,da-i putere lui TIBI sa ajunga cu bine la punctul final.E foarte greu,dar am incredere CA VEI REUSI !!!!!

  (22)
 2. citizen

  ▒█▀▀█ ▒█▀▀▀█  ▀▀█▀▀ ▀█▀ ▒█▀▀█ ▀█▀  █
  ▒█░▄▄ ▒█░░▒█  ░▒█░░ ▒█░ ▒█▀▀▄ ▒█░  ▀
  ▒█▄▄█ ▒█▄▄▄█  ░▒█░░ ▄█▄ ▒█▄▄█ ▄█▄  ▄

  ▒█░░▒█ ▒█▀▀▀█ ▒█░▒█  ░█▀▀█ ▒█▀▀█ ▒█▀▀▀
  ▒█▄▄▄█ ▒█░░▒█ ▒█░▒█  ▒█▄▄█ ▒█▄▄▀ ▒█▀▀▀
  ░░▒█░░ ▒█▄▄▄█ ░▀▄▄▀  ▒█░▒█ ▒█░▒█ ▒█▄▄▄

  ▀▀█▀▀ ▒█░▒█ ▒█▀▀▀  ▒█▀▀█ ▒█▀▀▀ ▒█▀▀▀█ ▀▀█▀▀  █
  ░▒█░░ ▒█▀▀█ ▒█▀▀▀  ▒█▀▀▄ ▒█▀▀▀ ░▀▀▀▄▄ ░▒█░░  ▀
  ░▒█░░ ▒█░▒█ ▒█▄▄▄  ▒█▄▄█ ▒█▄▄▄ ▒█▄▄▄█ ░▒█░░  ▄

  (10)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.