Campionul Tibi Ușeriu: Mai greu decât anul trecut, nu credeam că se mai termină. Vă mulțumesc! (VIDEO)

Transmixt

Dublul campion la 6633 Arctic Ultra, Tibi Ușeriu, a declarat imediat după câștigarea ediției 2017 a celui mai dur maraton de pe planetă că le mulțumește tuturor celor de acasă care au urmărit ”cursa nebună”.

”Sunt ok, sunt deja la medic. Mă bucur că am terminat și m-a luat medicul în primire, să îmi facă picioarele că nu arată bine. Dar în rest sunt ok. Le mulțumesc tuturor celor care au urmărit cursa asta. A fost o cursă foarte interesantă, dar m-am lămurit de niște lucruri aici, de data asta, și chiar am avut nevoie să mă lămuresc de ele. Mulțumesc celor care m-au ajutat în primul rând să ajung aici și nu în ultimul rând celor care au urmărit cursa asta nebună, care am crezut că nu se mai termină. A fost mult mai grea decât anul trecut și nu credeam că se mai termină. Când o să fiu mai ok o să spun mai multe. Vă mulțumesc foarte frumos”, a spus Tibi Ușeriu în convorbirea cu cei de acasă, de la Tășuleasa Social.

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a transmis pe Facebook: ”Acel moment în care orice limită este depășită. Felicitări, Tibi Ușeriu! Un adevărat campion!”.

Prefectul Ovidiu Frenț: ”Q. E. D.! Tibi extraordinar din nou, dincolo de limitele pe care noi doar ni le imaginăm. Cuvintele sunt de prisos… Te așteptăm acasă!”.

Tășuleasa Social a postat pe Facebook:

”Tibi a învins, pentru a 2-a oară la ultramaratonul 6633 Arctic Ultra! E atât de uşor să scrii frază de mai sus, dar e atît de greu să reuşeşti… Suntem copleşiţi de emoţii şi de bucurie. Nimeni nu a mai încercat, nimeni nu a mai reuşit, nimeni … nici măcar nu s-a mai gîndit la aşa ceva. Dar Tibi, în stilul lui simplu, a zis, s-a dus, şi a făcut ce şi-a propus. Fără drame existenţiale.

Mulţumim sponsorilor, cu ajutorul cărora Tibi a putut să aibă parte de o pregătire bună, de bilet de avion, de echipament corespunzător şi de pregătire spirituală. Nu oricine îndrăzneşte să susţină un proiect considerat imposibil. Aşadar, mulţumim: Teraplast Grup, Adris, Quantum Sport, Polaris Medical, Centrul Spa Schreiner şi Marmot Europe. Aici se cuvine să aducem mulţumiri şi domnilor Eugen Creusteanu, Sava Cătălin şi Flaviu Olinca pentru tot sprijinul lor! Aţi crezut necondiţionat în visul lui, ceea ce va face învingători şi pe voi. Mulţumim din tot sufletul.

Mulţumim din suflet şi comentatorului nostru, Adrian Toma, cel care ne-a colorat aşteptările gri şi ne-a ţinut nivelul adrenalinei ridicat, ne-a liniştit când a fost nevoie şi ne-a motivat să-i trimitem putere şi energie lui Tibi 🙂

Dorim să vă mulţumim din suflet, tuturor celor care i-aţi fost alături pe acest drum îngheţat. Datorită vouă drumul lui a fost mai uşor. Implicarea voastră a fost incredibilă. S-a creat o conştiinţă colectivă nemaiîntîlnită. V-aţi gîndit la el, i-aţi trimis energie, aţi plantat copăcei imaginari pentru el, aţi alergat pentru el, aţi mîncat pentru el, l-aţi însoţit pe drum, l-aţi aşteptat la finiss, a fost o săptămînă în care sute de mii de inimi au rezonat într-un singur gînd: să-l ducem pe Tibi la final!

Aşa ceva nu s-a mai făcut, dar sperăm că se va mai face. Ce poate fi mai frumos decît să susţii necondiţionat un prieten drag, pe care majoritatea nici măcar nu l-aţi cunoscut, că să-şi atingă visul? Nimeni nu şi-ar fi imaginat amploarea implicării voastre. Peste un milion de oameni au ascultat convorbirile lui Tibi, lucru pentru care trebuie să le mulţumim colegilor de la Tăşuleasa, dar mai ales lui Andrei Dăscălescu şi lui Kitty Bojan, cei doi care au reuşit să transforme o convorbire într-o realitate virtuală, astfel încît am reuşit să simţim frigul, să atingem zăpadă şi să vedem durerea despre care Tibi nu ne vorbea.

A fost o săptămînă de vis, o săptămînă în care a fost vorba despre Tibi, o săptămînă în care a fost vorba de fiecare dintre noi, pentru că am fost împreună cu el pe drumul de gheaţă, şi am ajuns împreună la final. Oameni dragi, oameni frumoşi, nu sînt cuvinte destule pentru a vă mulţumi. Aţi fost minunaţi!”.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  • Adrian C.

   Omul anului? De ce? Pentru că a ieşit pe locul întâi, într-o competiție la care s-au inscris doar 18 persoane?
   La Marathonul din Ny York de exemplu, participă 50.000 de atleți. Dacă ieşi pe locul 1 din 50.000 e altceva, atunci chiar că meriți să fi desemnat omul anului.

   (-29)
  • Zorro

   Baiete… trebuia sa te inscri si tu! Adevarul este ca PARADOXAL ai dreptate (pe langa faptul ca esti ciuma rosie :)))) – ai muuult mai multe sanse sa iesi pe locul 1 din 18… adica 19 cu tiene, decat pe locul 1 din 50.000, sau senator de Romania sau … sau…
   Pana mea de idioti!!!! despre ce vorbim????

   (21)
 1. Radu

  Pentru Adrian C .
  Au participat 18 persoane pentru ca conditiile de concurs sunt extrem de grele.nu pentru ca ar fi lipsit de importanta.nu este pentru oricine ca si maratonul de la NY.
  Este ca si cum ai spune despre masinile Ferrari ca sunt rele din moment ce nu prea au multi, si ca Loganuri le sunt cele mai tari pentru ca au multi.

  (32)
 2. Pisti

  Adrian C., esti chiar neinformat. S-au incris doar 18 persoane, deoarece nu au mai multi curajul sa se inscrie la asa ceva, este cel mai greu maraton din lume, nu sunt multi „nebuni” sa se inscrie la asa ceva. Asta e diferenta intre maratonul din NY si cel din Arctic. Si aici s-ar putea inscrie 50. 000 de oameni ca nu-i limiteaza nimeni. Deci asta e diferenta d-le Adrian C., e foarte mare diferenta si superficialitatea ta la ceea ce ai scris aici.

  (18)
  • Adrian C.

   -învață regulile de bună purtare pe internet!
   -respectă opiniile altora!
   -dacă ai altă opinie decât mine, argumentează – nu înjura!
   Dacă eu zic că „cea mai frumoasă culoare este albastrul”, s-ar putea să mi se răspundă cu: „atotştiutorule, eşti prost, cea mai frumoasă culoare e galbenul”.
   Fiecare e liber să creadă ce vrea,. Nu suntem obligați să cădem de acord, într-o anumită chestiune. Fiecare cu părerea lui.
   Dacă tu ai altă părere, foarte bine. Pe mine nu mă deranjează.

   (-5)
 3. Daniel turcu

  Felicitari!!!! Tibi tiai indeplinit un vis, cea ce putin au reusit si vor reusi sal realizaré, multe Felicitari iti doresc si insanatosire cit mai buna,, OMUL ZAPEZI ” de la Bistrita

  (3)
 4. Daniela

  Pentru oamenii care sunt foarte buni în ceea ce fac am tot respectul din lume!Domnule Ușeriu vă felicit şi suntem foarte mândrii de performanţa dumneavoastră! Acum nu rămâne decât să aveți grijă de sănătate .Viaţa este mai importantă ca doborârea unor recorduri .

  (4)
 5. va respect d-le Tibi

  Bravo , bravo, bravo, mult respect pentru atat de multa vointa si determinare. O sa ne cunoasca toata lumea si cu lucruri pozitive.

  (0)
 6. Creosteanu Eugen

  Ma gândeam de ce sunt trist , in lumea asta aiuritoare … Tibi m-a ajutat sa inteleg . Aveam nevoie de un mit pe care sa-l pot trai . Mulțumesc Tibi ca m-ai făcut sa plâng , sa citesc , sa vad si sa simt . Mulțumesc ! Încă nu-i pierdut totul !

  (4)
 7. marlena

  Felicitari, Tibi! Ai reusit sa castigi maratonul arctic de 2 ori, ti-ai schimbat radical viata, esti un adevarat invingator. ne-ai oferit o lectie de viata!

  (2)
 8. Maria

  Si eu iti multumesc Tibi ca ne-ai dat prilejul sa te urmarim in aceasta cursa infernala. Felicitari! Au fost cateva zile in care foarte multa lume se interesa de tine, toti postau stirile aparute si asteptau cu sufletul la gura Finish-ul. Esti un adevarat Erou al zapezilor eterne!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.