Stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri în Pasul Tihuţa. Cum se circulă

Merigo

ACTUALIZARE Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe DN 17, în Pasul Tihuţa, se circulă cu viteză redusă, în condiţii de carosabil alunecos (a început să se formeze polei). Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

ȘTIREA INIȚIALĂ Circulaţia este îngreunată de zăpadă şi viscol pe DN 17 în Pasul Tihuţa după ce toată noaptea a nins, iar vântul a suflat cu până la 60 de km la oră.

Şeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita, a declarat pentru Timp Online că stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri în Pasul Tihuţa, drumarii fiind obligaţi să împrăştie pe şosea 35 de tone de sare ca să menţină drumul practicabil.

„Zăpada are 20 de centimetri. S-a acţionat cu trei utilaje şi s-a intervenit toată noaptea. Din fericire nu am avut blocaje, nici maşini care să derapeze. La Piatra Fântânele – la baza noastră de lucru – mai avem peste 200 de tone de sare cu care să intervenim. Se circulă în condiţii de iarnă”, a spus Alexandru Slavita.

A mai nins şi la graniţa cu judeţul Maramureş, pe DN 17 C, dar şi la Rodna, pe DN 17 D. În ambele locuri au intervenit utilaje de deszăpezire.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.