Radiocomunicațiile, soluție alternativă în situații de urgență. Ce s-a discutat la Prefectură

Merigo

Ovidiu Frenț, prefectul județului, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Secției Radioamatorism din cadrul Clubului Sportiv Municipal Bistrița pe tema utilizării serviciilor de radiocomunicații în situații de urgență, ca o soluție alternativă la sistemele de comunicații actuale.

Participanții și-au manifestat deschiderea pentru efectuarea unor exerciții comune și utilizarea expertizei radioamatorilor în cazul apariției unor situații în zonele în care sistemul de telecomunicații utilizat nu are acoperire. În acest sens s-au pus bazele unei colaborări privind acționarea în situații de urgență, acțiuni de mediatizare și atragere a tinerilor doritori într-o soluție alternativă de petrecere a timpului liber prin cunoșterea tainelor radiocomunicațiilor. La întâlnire au participat Constantin Florea inspector șef ISU și col. Dumitru Forfotă șef oficiu STS.

 

La Instituția Prefectului a avut loc și o altă ședință de lucru, cu următoarea ordine de zi: Probleme specifice privind exploatarea fondului forestier în vederea furnizării lemnului de foc pentru populația; Propuneri de îmbunătățire a cadrului juridic și instituțional privind administrarea și exploatarea rațională a pădurilor în scopul asigurării în principal a lemnului de foc pentru încălzirea locuințelor.

Au participat: prefectul județului, Ovidiu Frenț, subprefectul Terente Ciui, reprezentanți ai Gărzii forestiere județene, Asociației administratorilor de păduri din România, Asociației comunelor din România, filiala Bistrița-Năsăud.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  1. YO5DNA Vasile

    Așteptăm tineri dornici să devină utili comunității în situațile de ananghie, la CSM Bistrița, str. Parcului 1.

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.