Actualitate

Şeful CJ, la Ambulatoriu: ”Imaginea va fi profund schimbată. Condiţii şi servicii de ultimă generaţie”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a verificat stadiul lucrărilor de modernizare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, proiect în valoare de 8,2 milioane euro bani europeni: ”Condiţii şi servicii la cele mai înalte standarde”. Totul trebuie să fie gata până la sfârşitul verii. (FOTO)

1 policlinica lucrari 30 mar 2 policlinica lucrari 30 mar 3 radu moldovan ambulatoriu 30 amr 4 radu moldovan ambulatoriu 30 amr

”Este o investiţie extrem de importantă pentru CJ, ţinând cont că serviciile de care vor beneficia cetăţenii vor unele la cele mai înalte standarde. Investiţia are în acest moment un stadiu fizic de execuţie de 70% şi îmi doresc foarte mult ca în această vară această investiţie să fie dată în folosinţă. Sunt mulţumit că lucrările sunt de foarte bună calitate. După finalizarea acestei investiţii vom avea servicii, condiţii de ultimă generaţie. În proiect, pe lângă partea de construcţii, avem şi dotare cu echipament medical şi mobilier medical de ultimă generaţie. Vom avea în zona de imagistică echipamente digitale performante şi unul dintre cele mai moderne laboratoare din ţară. Vreau ca şi serviciile medicale prestate de către medici să se ridice la standardele pe care condiţiile de muncă şi dotările le oferă. Imaginea Policlinicii va fi una profund schimbată, va fi amenajată şi curtea care va putea fi folisită de toţi cetăţenii, dacă vor să facă o pauză şi să stea pe o bancă. Totul va fi monitorizat cu camere video, pentru a putea păstra în condiţii bune ce este aici. Ne dorim ca de la cifra de 30% reprezentând pacienţii îndreptaţi spre alte zone să coborâm la 10%, diferenţa să poată primi tratament de aici, din Ambulatoriu”, a spus preşedintele CJ Radu Moldovan, însoţit pe şantier de directorul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, şi de vicepreşedintele CJ Dorin Popescu.

El a adăugat că ”din punct de vedere administrativ şi al dotărilor, sistemul de sănătate în Bistriţa va ajunge în termen scurt la cele mai înalte standarde”. ”De aici rămâne ca personalul medical, de la infirmier până la cel mai înalt nivel, să ţină pasul cu ceea ce are ca şi condiţii de muncă, pentru ca şi serviciile să fie la cele mai înalte standarde. O să fim extrem de intransigenţi după ce punem totul la punct. Dăm şi apoi cerem. O să ne găsim timp să facem pe pacienţii, să vedem cât durează până luăm bonul, când ne primeşte medicul, cum ne primeşte. Nu e cazul să fim deghizaţi”.

Radu Moldovan a precizat că problemele cele mai mari sunt legate de procedurile de achiziţie publică: ”Ne încurcăm la legea achiziţiilor publice. Unul dintre contractele de dotări, mai exact pentru laborator, a ajuns la a doua licitaţie, acum în faza evaluării. În condiţiile în care nu se termină cu bine, reluăm procedurile. Astea sunt lucrurile care ne întârzie foarte mult. Pregătim informări către Guvern, către Ministerul Fondurilor Europene în acest sens, sistemul de achiziţii publice e cea mai mare piedică existentă în momentul de faţă pentru a finaliza la timp investiţii importante. La sfârşitul verii Ambulatoriul trebuie să fie gata, dar avem o singură rezervă, legată de contractul de echipamente”.

5 radu moldovan ambulatoriu 30 mar 6 lucrari ambulatoriu 30 mar 7 lucrari ambulatoriu 30 mar 8 lazany moldovan popescu ambulatoriu 30 mar

În ianuarie 2014 s-a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de modernizare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare totală de 36.166.011,70 lei (8.219.545 euro). Lucrările sunt realizate de trei firme, în asociere: SC Euras SRL Satu Mare, SC Creativ Group SRL Bistriţa şi SC Izorep SRL Târgu Mureş. 

Prin proiectul ”Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud” vor fi modernizate 107 cabinete medicale şi peste 50 de spaţii administrative, reţelele de utilităţi şi va fi achiziţionată aparatură şi tehnică medicală de ultimă generaţie. Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală va beneficia de un aparat radiologic digital care în situaţii speciale solicitate poate fi accesat on-line de către medicii radiologi din spital, în acest fel actul medical fiind acordat la cel mai înalt standard. Laboratorul de analize medicale va fi dotat cu analizoare medicale de ultima generaţie, urmând a fi unul din cele mai moderne laboratoare de analize medicale din ţară. Cabinetele de oncologie medicală, medicină internă, cardiologie şi ginecologie vor avea în dotare ecografe de ultimă generaţie. În urma implementării acestui proiect, vor fi create 28 de noi locuri de muncă pentru personalul medical.

Valoarea totală estimată a contractului ”Furnizare aparatură şi echipamente specifice pentru ocrotirea sănătăţii” din cadrul proiectului este de 15.140.400 lei, respectiv 3.441.000 euro. În urma derulării procedurii de achiziţie publică, din trei loturi ale contractului au fost atribuite două: 1. Titular contract: SC Tehno Electro Medical Company SRL Bucureşti. Valoare contract: 2.535.800 lei, respectiv 578.355 euro: truse instrumentar, mobilier medical, echipamente pentru laborator, aparatură pentru sterilizare instrumentar medical, recuperare medicală, electrochirurgie, aparatură de uz oftalmologic, investigaţii endoscopice, etc. 2. Titular contract: SC Gadagroup România SRL Bucureşti. Valoare contract: 7.388.215 lei, respectiv 1.685.075 euro: aparatură pentru investigaţii medicale complexe (radiologie, imagistică medicală şi cardiologie).

Care va fi structura Ambulatoriului după modernizare:

Corp 1 – Clădirea principală. Parter – spaţii de informare şi distribuţie, zona administrativă, zona recuperare (cabinete), sterilizator, acces cu ascensor şi grupuri sanitare (inclusiv pentru persoane cu handicap). Etaj 1 – radiologie, cardiologie, interne-EKG, ecograf, gastroscop, neurologie, psihiatrie, chirurgie + sală pansamente + microchirurgie, ortopedie + sală gipsuri, oftalmologie + cameră obscură, săli de aşteptare, grupuri sanitare. Etaj 2 – laborator de analize medicale, sală de aşteptare, cabinete ORL, ginecologie, dermatologie, alergologie, urologie, endocrinologie cu săli de tratament specifice, grupuri sanitare, săli de aşteptare.

Corp 2 – Clădirea anexă (vechea centrală termică). Va cuprinde spaţii tehnice şi cabinete de medicină legală.

Corp 3 – Clădirea pediatrie (veche de peste 100 de ani). Parter – cabinete consultaţii, recoltări, izolator, triaj, fişier, sală de aşteptare, grupuri sanitare, depozit. Etaj – neurologie infantilă, psihologie, sală de aşteptare, grupuri sanitare, cameră curăţenie, hol, lift.

9 radu moldovan ambulatoriu 30 mar 10 lucrari ambulatoriu 30 mar 11 lucrari ambulatoriu 30 mar 12 lucrari ambulatoriu 30 mar

3 comentarii

  • Ma bucur sa vad ca se pune pe picioare sistemul medical din Bistrita-Nasaud. Felicitari celor care au facut acest lucru posibil.

  • Sper ca se vor scurta timpii de astept la coada. Daca se rezolva asta, spitalul judetean va redeveni un loc prietenos pentru pacientii si nu locul unde mergi cu banii pregatiti in buzunar ca sa fii bagat in seama.

  • Lucrurile in sistemul medical judetean se misca imtr.un ritm foarte bun.
    Presedintele CJ isi duce la bun sfarsit proiectele incepute.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS