Actualitate

Radu Moldovan, desemnat de cluburile Rotary ”Omul anului 2016” (FOTO-VIDEO)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a primit, joi seara, distincţia „Omul anului 2016” din partea celor două cluburi: Rotary Bistriţa şi Rotary Bistriţa Nosa în cadrul unei ceremonii, precedată de un concert, care au avut loc la Centrul Cultural „Dacia” cu ocazia Zilei Internaţionale Rotary.

„Emil Radu Moldovan a fost ales Omul anului 2016 întrucât a făcut lucruri frumoase pentru judeţ şi municipiu. Locaţia în care ne găsim (Centrul Cultural Dacia -n.r.) este efortul domniei sale, precum şi aducerea în municipiul Bistriţa şi a judeţului pe primul plan în ce priveşte sportul de mare performanţă prin echipa de handbal CSM Bistriţa, iar noi spre asta ne-am îndreptat atenţia”, a spus Tănase Dumitru, preşedintele Clubului Rotary Bistriţa.

   

Laudatio a fost rostit de preşedintele de onoare al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, profesor Radu Munteanu, rector al UCTN Cluj în perioada în care s-a înfiinţat Extensia Bistriţa a universităţii clujene, actual vicepreşedinte al Academiei Tehnice din România. Iată un fragment video din discurs:

Distincţia şi placheta „Premiul anual 2016 Rotary” i-a fost înmânate sărbătoritului de prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, primul preşedinte al Clubului Rotary Bistriţa, şi cel care a adus mişcarea rotariană în judeţul Bistriţa-Năsăud.

„Cluburile Rotary nu sunt nişte cluburi locale. Medalia Paul Harris este cea mai înaltă distincţie a clubului rotarian şi cu ea a fost mediat atât Clubul Rotary Bistriţa, cât şi Clubul Rotary Nosa. Ceea ce facem noi aici este un mesaj mondial al rotarismului, iar aprecierea pentru sărbătoritul nostru este una care vine de peste mări şi ţări. Felicitări, Radu Moldovan”, a spus prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta.

Emil Radu Moldovan a rămas fără cuvinte după tot ce s-a spus la adresa sa şi a exclamat: „Waw!”.

„E un moment atipic pentru mine.  Cei care facem politică astăzi nu suntem în cele mai comode poziţii şi sigur că vina ne aparţine. Sunt obişnuit să fiu criticat şi să mă aflu în cu totul alte ipostaze decât cea din această seară. Am fost surprins când mi s-a spus la un telefon că a existat o astfel de discuţie între membrii celor două cluburi cum că aş putea primi această distincţie. Nu mă aşteptam. Eu am învăţat că atunci când faci bine pentru oameni câştigi foarte mult. Lucrul acesta nu îl poţi face singur. Întâmplător şi politica, şi administraţia e joc de echipă. Nu e box şi nici tenis. (…) Am avut norocul să am lângă mine oameni foarte valoroşi. Ceea ce se întâmplă astăzi în diverse domenii de activitate din judeţul Bistriţa-Năsăud se datorează perseverenţei, muncii şi curajului”, a spus Radu Moldovan.

 

Şeful CJ a mulţumit celor două cluburi Rotary pentru onoarea care i-au făcut-o.

„E un lucru pe care îl preţuiesc foarte mult şi care o să mă oblige la mai multă responsabilitate şi mai multă perseverenţă în tot ce fac. Când am primit telefonul m-am gândit dacă merit. Acum, văzând calitatea oamenilor din cele două cluburi, înseamnă că, dacă m-aţi ales pe mine, cred că merit fiindcă altfel nu văd de ce m-aţi fi ales pe mine. Mă onorează, mă responsabilizează. Vă mulţumesc foarte mult fiindcă acest gest al dumneavoastră vine să încununeze un alt gest al oamenilor din judeţul Bistriţa-Năsăud pe care eu îi preţuiesc şi îi iubesc. De-asta mai sunt în această poziţie pentru că iubesc judeţul şi oamenii foarte mult şi îi preţuiesc foarte mult. În iunie anul trecut am primit confirmarea că lucrurile pe care le-am făcut sunt lucruri bune pentru oameni şi gestul dumneavoastră vine să încununeze acest lucru. (…) Le mulţumesc cetăţenilor din Bistriţa-Năsăud pentru tot ce au făcut pentru mine, mai mult decât meritam, şi mă străduiesc prin ceea ce fac să facem performanţă şi să nu îi dezamăgim”, a spus el.

Distincţia „Omului anului” acordată de cluburile Rotary a mai ajuns la tenorul Ştefan Pop, la prof. univ. Andrei Marga, la primarul Bistriţei Ovidiu Creţu, actriţa Ada Milea, la prof. Constantin Gălăţan de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, dar şi la omul de afaceri Paul Ilieş, managerul RAAL.

Ceremonia a fost precedată de concert simfonic extraordinar susținut de Noua Orchestră Transilvană, Filarmonica Transilvania Cluj (dirijor Romeo Râmbu) și violonistul Alexandru Tomescu.

Alexandru Tomescu a câştigat cele mai mari competiţii muzicale ale lumii, de la Concursul „Paganini” şi „Marguerite Long-Jacques Thibaud” la Concursul Internaţional de vioară „George Enescu”. El a câştigat în 2013, pentru a doua oară, în urma unui concurs naţional organizat de Ministerul Culturii dreptul de a cânta pentru următorii cinci ani pe vioara Stradivarius Elder Voicu. Vioara Stradivarius Elder, folosită timp de patru decenii de Ion Voicu, este considerată a fi una dintre cele mai frumoase şi bine conservate viori Stradivarius din lume. Cu o carieră desfăşurată în toată lumea şi succese în săli precum Théâtre des Champs Elysées-Paris, Carnegie Hall – New York şi Metropolitan Arts Centre-Tokio, Alexandru Tomescu a ales România, propunând publicului, an de an, în concerte live, fără pauză şi fără partitură – cele mai ample şi dificile integrale pentru vioară solo.

22 comentarii

  • Penibil! Ceva mai penibil nu am văzut niciodată. Vezi în sală oameni cu pregătire care se consideră „elitele” acestui județ cum aplaudă un agramat care rostește un discurs absolut jenant. Cât de falși pot fi acești rotarieni și cât de tare își urmăresc interesul personal,încât să premieze un „chelner „? Personaje de acest gen l-au făcut și pe Ceausescu să creadă că este suficient de deștept.

  • Tizule, vroiai sa fi tu cel premiat? Sau după părerea ta cam cine ar fi trebuit desemnat omul anului 2016? Cam mare totuși invidia voastră și mai mult sunteți prea spălați pe creier ca sa mai și vedeți realitatea!

  • @Ovidiu CCVDM… puteau sa-l premieze inca o data pe CRETU…. pt partia de sky si planurile cu Wonderland…. :))) pe langa cele 7,5 mil Euro… ce mai conta inca 300 lei pe o placheta?!?!?

  • O rusine de societate civila, care isi cumpara interesele personale si se ploconeste factorului politic,care de fapt ne sfideaza si nu ne respecta pe noi toti.
    Aceasta sunt ‘elitele’ bistritene si asa vor ramane in istoria locului!

    • Există societate civilă care nu este afiliată unor cluburi de gen și nu colaborează cu partidele.

    • @Tiberius Camaras

      Există într-adevăr, domnule profesor , dar până la manifestațiile contra OUG 13 această societate civilă nu prea a ,,glăsuit” , să zicem. Io cred că valorile reale pe care societatea civilă le are trebuie să iasă în evidență, să îndrăznească a face pasul în față. Altfel, nu-i de mirare să apucăm ziua în care vreun agramat cu școala făcută în pauza mare ( când venea motoreta cu plăcinte ) să ajungă nominalizat pentru…Nobel.
      În altă ordine de idei, ați #REZISTat cu brio! Bravos!

    • :))) Pai asta-i munca ei!! Sa apara acolo unde este mai multa lume si mai mare vizibilitate!!!
      De fapt asta-i munca tuturor politicienilor! :))))

    • Muncește fără odihnă, chinezii abia așteaptă să afle ,,secretul” doamnei deputat.

  • …,,Cănd am primit telefonul m-am gândit dacă merit. Acum, văzând calitatea oamenilor…” Oare ce a vrut să zică dl. preşedinte cu asta?… Să înțelegem că dacă un sindicat oarecare al muncitorilor sau o asociație a țăranilor ar fi vrut să îi ofere o oarece distincție, i-ar fi refuzat???…Tot ce se poate…

  • Cate diplome,distinctii,premii si bani isi mai dau unii altora!Totul se intampla intre politicieni si cluburi,fundatii,biserica,institutii etc..

  • D-le Prof TIBERIUS CAMARAS.Nu e rau ca va feriti de partide. Dar exista si exceptii in care cei mici si onesti (VERZII) colaboreaza si raspund fiind prezenti la chemarile societatii civile. Nu mai spun ca unii colegi de la noi fac si proiecte interesante in cadrul unor ONG-uri si munca de voluntariat. Cinstit este sa dam la toti atata cat merita. VIATA LUNGA !!!

  • Pupincuristii. Rusine. Oameni școliți să se înjosească până la nivelul lui nea chelneru’. Domnu Frenț, dnu Buta ș.a.
    avem niște pretenții.

  • La Bistrița antiselecția continuă. Nici măcar teoriile lui Darwin nu se mai pot aplica într-un județ atipic, artificial, falsificat. Pentru mine omul anului este Rareș Buhai. Rotarienii, acești amatori de bacșișuri mici, știu ei bine de ce.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS