Actualitate

Proiectul de modernizare a Ştrandului Codrişor, retras de primar: ”Amânarea, în dauna cetăţenilor”

După lungi dezbateri în Consiliul Local, studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii "Modernizare Ştrand Municipal, str. Codrişor nr. 12” (peste 800.000 de euro) a fost retras de primarul Ovidiu Creţu, care i-a invitat pe aleşi la discuţii în vederea realizării unui proiect cu care să fie de acord.

Gheorghe Tuţă (PDL): “La aprobarea bugetului, nu-mi amintesc să fi aprobat realizarea unui studiu de fezabilitate privind modernizarea ştrandului, ci un milion de lei pentru reparaţii. A moderniza ştrandul şi să-l folosim tot două luni e prea puţin, investiţia e preconizată la peste 800.000 de euro. Acolo trebuie un proiect pentru a se putea folosi 365 de zile pe an, ar fi un lucru durabil pe care îl aşteaptă cetăţenii. După şase ani în funcţia de primar, să vii să spui că trebuie puse nişte pompe, cred că e prea puţin. Sunt doar justificări pentru cheltuirea unor bani. Nu votăm acest proiect”.

Maxim Gagea (PER): “Peste 800.000 de euro pentru două-trei luni prea an e prea mult. Ştrandul nu poate fi izolat de Pădurea Codrişor, merită să actualizăm cele două PUZ-uri, să facem alei pietonale, piste de biciclişti. Ar trebui regândit proiectul, eventual să fie realizat pe bani europeni”.

Camelia Tabără (PSD): “Ne trebuie un ştrand numai trei luni, cât e perioada vacanţei de vară. Avem în oraş două bazine acoperite, iar gradul de ocupare nu e corespunzător. Ştrandul trebuie să fie folosit de copii în vacanţă, are rolul lui, dintr-o dată avem nevoie de bazin olimpic?”.

Alexandru Toniuc (PER): „Perioada de utilizare a ştrandului poate fi extinsă. La Viena ştrandul se deschide la 1 mai, se poate deschide şi la noi în 1 mai şi să se închidă la 30 septembrie. Ar trebui revizuită această documentaţie, cu completările de rigoare”.

Ovidiu Creţu: „Sunt bazine acoperite în ţară, sunt locaţii cu ştranduri acoperite temporar, dar sunt sute în ţară care sunt ştranduri descoperite, la care se duc oamenii vara. Ne permitem să alocăm bani. Ştrandul e lângă Pădurea Codrişor, nu în pădure. Pistele şi celelalte nu au legătură cu acest proiect. La Viena se deschide un ştrand şi la 1 iunie. Avem şansa să le dăm cetăţenilor, până la începutul sezonului viitor, pe banii noştri, un ştrand modernizat. Dacă nu, le spunem că nu s-a aprobat şi nu se poate. Este o investiţie care va moderniza  zonă de agrement, o va transforma. Nu se votează, asta e, când se schimbă majoritatea vom reveni, dar pierdem timp preţios, nu mai putem începe lucrările în toamnă. Dacă se respinge, voi reveni cu proiectul până îl vom putea realiza. Amânarea este în dauna cetăţenilor din Bistriţa”.

Gheorghe Tuţă (PDL): „Cunoaştem refrenul primarului care a venit mereu de pe poziţii de forţă şi rezultatele le vedem: pârtie de schi, Wonderland. Să enumerăm şi marile eşecuri. Aici nu sunt bătălii politice, ci pentru a face un lucru mai bun. Dacă nu înţelegeţi asta, speranţele oamenilor sunt duse”.

Alin Seserman (PDL): „Aceşti bani pot fi utilizaţi pentru un bazin care să fie folosit 12 luni. Cu un milion şi ceva de euro putem avea aşa ceva. Ne interesează ca bistriţenii să aibă acces cât mai uşor pe tot parcursul anului. Nimeni nu vrea să blocheze proiectul, doar că avem opinii diferite despre ce dorim să fie acolo”.

Ovidiu Creţu: „Am consultat Primăria Oradea referitor la modul de funcţionare a bazinului de acolo, ei alocă 30 de miliarde anual, dar beneficiază şi de fonduri de la FR Polo. Legat de încăpăţânarea mea, mergeţi în Parcul Municipal, în Pădurea Schulerwald, între blocuri, să vedeţi câştigul. 365 de zile nu putem susţine funcţionarea unui astfel de bazin. Să discutăm problemele tehnice, să facem o şedinţă extraordinară şi să-i dăm drumul. Altfel, e o tergiversare. În Wonderland va fi şi bazin semiolimpic, şi pârtie de schi, e varianta optimă”.

Filip Moisil (PDL): „Trebuia venit şi cu varianta 2, cu acoperiş. Nu vă puteţi asuma singur obiectivele, parcul, pădurea, am votat şi noi”.

Ioan Peteleu (PNL): „Dacă nu e fezabil, sustenabil, pentru noi atunci să nu se facă investiţia. Se poate concesiona. Ştrandul e o prioritate? Cu 800.000 de euro, pe modelul campusului social de la Constanţa, rezolvăm locuinţe pentru 350 de oameni. Ştrandul e funcţional. Orice investiţie am face acolo, e recuperabilă în 50 de ani”.

Ovidiu Creţu: „Şi parcul era tot parc înainte, haideţi să vedem câţi îl folosesc acum. E normal să le oferim la adevăraţii contribuabili ştrand corespunzător, cei din locuinţe sociale nu prea sunt. Ştrandul nu e o afacere care să îţi aducă bani. Nu ne interesează să facem o afacere, ci să avem spaţii ca oamenii să se simtă bine”.

Primarul Ovidiu Creţu a retras proiectul şi i-a invitat pe consilierii locali la discuţii, pentru a stabili împreună temele de proiectare în vederea realizării unui proiect care să fie îmbrăţişat de toată lumea.

Obiectivul de investiţii propus, în valoare de circa 3,9 milioane lei, adică peste 800.000 de euro, avea ca scop reabilitarea ştrandului, refacerea şi completarea dotărilor, cu păstrarea celor trei bazine existente, şi executarea unor lucrări de finisare, plus alte amenajări. Printre lucrările cuprinse: reabilitarea şi modernizarea celor trei bazine existente, executarea unui sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei, construirea unui bazin de compensare şi a sălii echipamentelor, realizarea unei reţele de canalizare, amenajarea aleilor, dotarea cu şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de sport multifuncţional destinat jocurilor cu mingea, amenajarea vestiarelor, a unui chioşc la intrarea în incintă şi a unui panou informativ de afişaj cu harta ştrandului, amenajarea unei zone distincte pentru picnic, dotată cu mese şi bănci, realizarea a unei instalaţii de sonorizare, a sistemului de iluminare de incintă şi supraveghere video.

Etichete

2 comentarii

  • Sa se modernizeze cu o conditie: sa dea in scris Primarul ca renunta la tampenia cu centura.Altfel sunt bani aruncati de pomana , ca nu a face lumea plaja pe viaductele de acolo .

  • Ceva trebuie facut. Avand in vedere localizarea lui aproape de centrul orasului, in zona parcului municipal si a Padurii Codrisor.este la indemana multor locuitori ai orasului. In plus langa strandul Codrisor de afla un grup de hoteluri ceea ce putea reprezenta o atractie sio pentru turisti. De aceea o modernizare a strandului Codrisor este absolut necesara. Numai ca modernizarea strandului nu inseamna doar refacerea si completarea dotarilor existente. O modernizare ar presupune si dotari noi la nivelul cerintelor actuale. Spre exemplu cel putin unul dintre cele trei bazine ar trebui dotat cu tobogane acvatice iar bazinul respectiv sa fie amenajat ca piscina de colectare a utilizatorilor acestor tobogane. In acest sens, piscina de colectare ar putea fi prevazuta si cu un jacuzzi atasat, iar apa calda sa fie produsa cu ajutorul unor panouri solare. De asemenea ar trebui avuta in vedere si asfaltarea drumului de pe malul raului situat la poalele Padurii Codrisor cel putin pe portiunea pana prin spatele unde sa fie prevazute si locuri de parcare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS