Prima întâlnire a grupului de lucru în cadrul proiectului ”Depozit de produse agroalimentare”

Merigo
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a avut o întâlnire de lucru cu directorul Pombis, Aurel Onigaş. În urma proiectului iniţiat de Stelian Dolha, producătorii din judeţ ar putea avea la dispoziţie, în viitor, depozite pentru colectarea, sortarea şi comercializarea produselor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Stelian Dolha, a avut o întâlnire de lucru cu Aurel Onigaş, directorul Pombis, membru în Asociaţia cultivatorilor de mere din Transilvania şi unul dintre cei mai importanţi pomicultori din România. Vizita s-a desfăşurat la depozitul de mere deţinut de Aurel Onigaş, în localitatea Dipşa.

„Doresc ca în judeţul Bistriţa-Năsăud să existe, în unele regiuni, depozite unde să se poată colecta, sorta şi comercializa produse agroalimentare proaspete, de bună calitate, în aşa fel încât să mijlocim relaţia dintre producătorii agricoli şi lanţurile de magazine alimentare. Alături de o echipă de profesionişti am început demersurile pentru promovarea proiectului. Din această echipă vor face parte Daniel Frăsincari, Florin Căpraru şi Aurel Onigaş. Aurel Onigaş este un exemplu în acest sens. El are un astfel de depozit, iar modelul său poate şi trebuie să fie extins în judeţul Bistriţa-Năsăud. În linii mari, proiectul poate fi prezentat astfel: în acest moment, am pus bazele unei comisii de analiză. O comisie de analiză presupune întâlniri zonale. Vorbim de 20-30 de întâlniri în tot judeţul, întâlniri care vor începe luna viitoare. Vor fi întâlniri cu primarii, viceprimarii, societăţile comerciale din zonă şi cetăţenii, şi astfel vom identifica oportunitatea unui depozit de produse agroalimentare în zona respectivă. Administrarea trebuie făcută de o societate comercială, parteneriat public-privat. Societatea comercială respectivă are misiunea de a vinde produsele respective spre supermaketuri”, a spus Stelian Dolha, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

De cealaltă parte, Aurel Onigaş şi-a arătat disponibilitatea de a sprijini această iniţiativă de înfiinţare a unui depozit de produse agroalimentare în judeţ, se arată într-un comunicat.

Acesta este unul dintre proiectele care se adaugă strategiei de dezvoltare a judeţului, anunţată de noua conducere.

Producătorii din judeţul Bistriţa-Năsăud ar putea avea, în viitor, depozite pentru colectarea, sortarea şi comercializarea produselor agroalimentare proaspete, astfel încât să ajungă mai uşor în relaţie cu marile reţele de magazine.

Proiectul privind înfiinţarea depozitului de produse agroalimentare, iniţiat de vicepreşedintele Stelian Dolha, va fi dezbătut vineri 26 octombrie, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean.

Bugetul de înfiinţare şi funcţionare a comisiei de analiză este de 30.000 de lei, sumă ce va fi suportată din bugetul de venituri şi cheltuieli al Camerei Agricole Judeţene Bistriţa-Năsăud pe anul 2012, respectiv 20.000 de lei subvenţii acordate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud si 10.000 de lei din veniturile proprii ale Camerei Agricole Judeţene Bistriţa-Năsăud.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.