CJ: Premiul de excelență al județului BN și 25.000 de lei pentru Tibi Ușeriu

Merigo

ACTUALIZARE Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare CJ de miercuri 22 martie, ora 14.00, convocată pentru aprobarea bugetului județean pe anul în curs, se află și un proiect privind acordarea Premiului de excelență al județului Bistrița-Năsăud ultramaratonistului Tibi Ușeriu. El s-a impus pentru a doua oară consecutiv în cel mai dur maraton din lume, 6633 Arctic Ultra, devenind primul câștigător care își apără titlul.

Pe lângă Premiul de excelență al județului Bistrița-Năsăud, Tibi Ușeriu va primi și suma de 25.000 de lei net, la fel ca și anul trecut.

Președintele CJ Radu Moldovan în expunerea de motive:

”Pentru al doilea an, persoana propusă pentru acordarea premiului de excelenţă este Tiberiu Ușeriu. Acesta a reușit să repete performanța de anul trecut și să câștige Ultramaratonul Arctic din 2017. Este primul sportiv care reuşeşte să câștige cursa de 566 de kilometri desfășurată în condiții extreme – doi ani la rând. În data de 17.03.2017, Tiberiu Ușeriu a trecut linia de finiș la ora locală 1:25, la o temperatură de minus 36 de grade, la capătul unei curse de 152 de ore. (…) Condițiile meteo au fost deosebit de dure, participanții având de înfruntat temperaturi extrem de scăzute. În condiții de vânt puternic și ninsoare, senzația reală de frig resimțită este de până la -60 de grade, făcând ca această competiţie să fie cea mai dură, cea mai rece și cea mai dificilă competiție de ultramaraton din lume. Tiberiu Ușeriu a dat dovadă de o dârzenie și o determinare ieșite din comun rămânând în competiție în ciuda faptului că a suferit pe traseu degerături, iar medicii l-au sfătuit să renunţe. Efortul i-a fost în final răsplătit, iar Tiberiu Ușeriu a fluturat în final drapelul României la linia de sosire, dincolo de Cercul Polar.

Tiberiu Ușeriu este însă mai mult decât un sportiv, este un om care inspiră. În jurul lui s-a adunat o comunitate care i-a urmărit cu sufletul la gură tentativa reușită încă o dată de a merge până la capăt în cele mai grele condiţii imaginabile.  Pe tot parcursul competiţiei care a început în data de 10.03.2017 Tiberiu Ușeriu a fost urmărit de milioane de oameni, făcând ca în tot timpul acesta să se vorbească cu admirație despre România și despre județul Bistriţa-Năsăud. Postările pe internet ale relatărilor lui Tiberiu Uşeriu din timpul cursei transmise din capătul îngheţat al lumii au fost ascultate cu emoție de peste 1,5 milioane de ori, iar pagina de internet a Asociaţiei Tăşuleasa Social a fost vizitată de peste 3 milioane de ori în timpul competiției. Articolele şi buletinele informative din timpul competiției au fost distribuite de zeci de mii de ori. Pe rețelele de socializare au fost postate sute de comentarii şi urări de succes. În ziua de vineri 17.03.2017 toate posturile de televiziune din România au inclus în buletinele informative, la ore de maximă audienţă, știrea victoriei de la Cercul Polar a bistrițeanului Tiberiu Ușeriu.

La capătul cursei lui Tiberiu Ușeriu milioane de oameni au învăţat ca limitele sunt mai degrabă în mintea noastră și că pot fi depășite. Bistrițeanul Tiberiu Uşeriu a făcut, încă o dată, încrezători și mândri milioane de compatrioți și i-a făcut să se simtă o comunitate. A doua zi după vestea victoriei, 350 de voluntari s-au mobilizat pentru plantarea a 3 hectare de pădure pe raza comunei Sânmihaiu de Cîmpie, dedicând plantarea lui Tibi. (…)

Prin performanţa recentă, Tiberiu Ușeriu devine primul sportiv din lume care reușește să câștige de două ori cel mai greu ultramaraton din lume. Dând dovadă de curaj, voință și o forţă fizică și mentală extraordinare, Tiberiu Ușeriu este cu adevărat unul dintre conjudeţenii noştri cu care locuitorii județului Bistriţa-Năsăud se pot mândri”.

Radu Moldovan: ”A crezut, a luptat, a învins!”

”Pe Tibi l-am cunoscut și l-am înțeles mai bine după ce i-am citit cartea autobiografică ”27 de pași” și sincer îl respect pentru psihicul său puternic! Ce a reușit el e unic în lume: să câștigi de două ori cel mai dificil maraton din lume împotriva sfatului medicului și a tuturor legilor naturii! Tibi, prin performanța ta ai făcut mândră o națiune și un județ care a stat cu sufletul la gură alături de tine în această cursă! Îți mulțumim pentru performanța ta, ne mândrim cu tine și în semn de apreciere a performanței tale voi propune în ședința Consiliului Județean de săptămâna viitoare colegilor mei consilieri acordarea unui premiu care să recompenseze măcar o mică parte din performanța istorică a lui Tibi!”, a menționat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud imediat după victoria lui Tibi Ușeriu.

Și anul trecut CJ i-a acordat lui Tibi Ușeriu Premiul de excelență al județului Bistrița-Năsăud, alături de un premiu în bani în valoare de 25.000 de lei. El a donat atunci o parte din sumă pentru a sprijini performanța unui sportiv: schiorul fondist Alin Cioancă.

Foto: arhivă 2016

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Ovidiu

  Este OK.Dar parca da de la el seful CJ-ului.Sa vedem cand se goleste sacul PSD-ului(cu care plateste turma de bugetari).O sa rad de ei in hohote!

  (6)
  • Asd

   Nu da de la el ! Dar totusi altii care probabil meritau cel putin la fel de multa recunostinta stau acum si se gandesc cu ce au gresit ca s-au nascut in Romania….pentru ca sansele sa ramana un intelectual in judetul nostru sunt minime respectiv infime.. Educatia in cele mai multe cazuri are ultimul cuvant ..

   (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.