Pompierii militari, intervenție la minus 22 de grade

Merigo

Pompierii militari de la Garda de Intervenţie Prundu Bârgăului au localizat şi lichidat un incendiu izbucnit la o casă de locuit din Bistrița Bârgăului din cauza unui coş de fum neprotejat faţă de materiale combustibile.

Prin intervenţia acestora, la o temperatură de  minus 22 de grade Celsius, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind salvată cea mai mare parte a locuinţei.

În continuare, având în vedere temperaturile înregistrate, specialiştii ISU Bistriţa recomandă cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor sobe sau aparate ori mijloace electrice de încălzire, să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor de locuinţe:

1. Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată; 2. Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia; 3. Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă; 4. Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei; 5. Nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile; 6. Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa; 7. Nu adormiţi niciodată cu soba aprinsă; 8. Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi; 9. Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile; 10. Nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice; 11. Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa. 12. Nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

 

Foto: Facebook ISU Bistrița

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.