Peste 50 de studenți de la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, în practică la noi în județ

Parc Muntii Rodnei

Peste 50 de studenți de la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului se află la noi în județ unde efectuează practica de primăvară. Este vorba de studenți din anii II și III de studiu.

Publicat în 09 mai, 2011 cu Nici un comentariu

Stadiul de practică a început luni cu deplasare cu autocarul pe ruta Cluj-Napoca – Gherla – Dej – Beclean (vizitarea fabricii de lactate Romfulda). În această noapte, studenții vor dormi la Arcalia. Mâine ei vor vizita Parcul Natural Munții Rodnei, mai precis fosta zonă minieră de la Valea Vinului și iazul de decantare de la Anieș.

Miercuri, grupul de studenți va vizita fabrica Rombat, dar și societatea Betak S.A.. Lor li se va descrie fluxul tehnologic, vor analiza circuitul apelor tehnologice uzate din cadrul unităților și problemele specifice și particulare, tehnicile de analiză și control a unor parametri chimici.

De asemenea, se vor discuta măsurile de prevenire a poluării factorilor de mediu (aer, apă, sol) și se vor identifica natura și cantitățile de deșeuri industriale care se generează zilnic/săptămânal și modul de gestionare a acestora.

Joi, studenții vor vizita barajul și hidrocentrala de la Colibița. Aici li se vor descrie procesele tehnologice, problemele specifice și particulare, tehnicile de analiză și control a unor parametri, se vor discuta măsurile de prevenire a poluării factorilor de mediu (aer, apă, sol), se vor identifica riscurile naturale și cele tehnologice datorate calamităților naturale (viituri, seisme) și se vor discuta măsurile care trebuie aplicate în caz de urgență.

Vineri, ei vor vizita platforma industrială de la Sărățel a Grupului Teraplast. Aici, persoane competente vor descrie fluxul tehnologic și studenții vor  analiza circuitul apelor tehnologice uzate din fabrică, problemele specifice și particulare, tehnicile de analiză și control a unor parametri chimici. Se vor discuta măsurile de prevenire a poluării factorilor de mediu (aer, apă, sol) și se vor identifica natura și cantitățile de deșeuri industriale care se generează zilnic/săptămânal și modul de gestionare a acestora.

Sâmbătă studenții se vor întoarce la Cluj-Napoca și vor susține colocviul de pratică.

Comentarii:

Nu sunt comentarii

Lasă un comentariu

 

Vă rugăm să respectaţi următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiţi doar la articolul la care postaţi comentariul.
  • 2. Folosiţi un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.