Peisaje de vis în Munţii Rodnei – imagini primite de la cititori

Merigo

Iarnă grea, omăt mare la poalele Munţilor Rodnei, însă peisajele sunt superbe aşa cum se poate vedea din câteva fotografii pe care ni le-a transmis Leontin Acul, un cititor Timp Online. Tot dânsul a realizat şi un scurt filmuleţ pe care de asemenea ni l-a transmis.

Pe şoselele din Bistriţa-Năsăud se circulă în condiţii de iarnă, anunţă Secţia Bistriţa a Drumurilor Naţionale care a acţionat cu 11 autoutilaje. Acestea au răspândit 50 de tone material antiderapant pe DN 17, DN 17C şi DN 17D pentru a menţine drumurile practicabile. Întrucât nu există nisip deloc în dotarea Drumurilor Naţionale, sarea e singurul antiderapant care poate fi împrăştiat.

În ce priveşte antiderapantul, drumarii riscă să rămână atât fără sare, cât şi fără clorură de calciu: „Până acum am consumat 4800 de tone de sare, iar pe stoc mai avem circa o mie de tone. Din clorură de calciu mai avem 7 tone, dar avem promisiuni că va fi suplimentat contractul. Noi, în acordul cadru nu am prins în program nisip. Nici anul trecut nu s-a prezentat nimeni la licitaţie, aşa că acţionăm, ca şi anul trecut, cu material antiderapant, cu sare şi clorurură de calciu”, a spus Alexandru Slavita.

CFR Călători a anulat trenul care circulă pe ruta Ilva Mică – Suceava. Este vorba de trenul 5702 care ar fi trebuit să plece din Ilva Mică la 5.40 şi să ajungă la Suceava la ora 11.03.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.