Paul Siserman, de la concurent la Masterchef la profesor de artă culinară pentru amatori

Holistic
Paul Siserman, concurent la ultima ediţie a concursului culinar Masterchef, show-ul de televiziune cu audienţe record, a ţinut cursuri de gătit la Centrul de Formare şi Perfecţionare în Turism Băile Figa. Chef Siserman le-a transmis elevilor să pună suflet în fiecare farfurie fiindcă numai aşa vor găti excelent.

Clujeanul Paul Siserman (38 de ani), participant la sezonul patru al show-ului Masterchef, a participat, miercuri, la examenul de absolvire al celor 17 participanţi la cursul de gătit în care şi el a fost lector alături de chef Horia Şimon. Mândru de elevii lui, Paul Siserman ne-a spus că a văzut în mulţi dintre ei flacăra pasiunii: „Trebuie să ai o pasiune, să pui suflet în ceea ce faci pentru că toate acestea se regăsesc în gustul pe care îl dai mâncării şi, dacă găteşti cu bucurie şi cu dăruire, atunci ce iese din mâinile tale nu poate fi decât bun”.

Referitor la show-ul televizat la care a participat, chef Paul Siserman a fost destul de rezervat, dovadă că nu i-a trecut supărarea că nu a fost declarat câştigător: „Multe detalii nu pot da vizavi de concurs. Fiecare dintre noi şi-a dorit să câştige, dar mai multe nu vreau să spun. Mă bucur că am trăit această experienţă fiindcă am avut multe de învăţat, am cunoscut oameni noi, am încercat să-mi ating nişte limite, poate că nu am reuşit aşa cum mi-am dorit. Important este că am cunoscut nişte oameni cu care am rămas prieten, nişte oameni care au împărtăşit aceeaşi pasiune cu mine şi mă bucur că am avut ocazia să particip la acel concurs”, a spus el.

Participarea la show i-a adus şi bune şi rele: „Mi-a adus notorietate. Oriunde mă duc, toată lumea vrea să-şi facă poză cu mine, să vorbească cu mine sau măcar să dea mâna cu mine. Într-adevăr copiii sunt cei mai entuziaşti şi mă simt bine în postura aceasta. Câtodată e agasant fiindcă nu am ştiut care e preţul celebrităţii. E puţin mai ciudat să nu poţi merge nicăieri fără să te recunoască lumea”, a spus Paul Siserman.

Miercuri, la Băile Figa, el s-a întreţinut minute bune cu primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

Povestea lui Paul Siserman o puteţi citi în publicaţia Ziar de Cluj, condusă de Liviu Alexa.

Paul Siserman 2 Paul Siserman 3 Paul siserman 4 Paul Sisterman 5

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.