Ovidiu Puţura, aflat în arest, trimis în judecată pentru dare de mită şi trafic de influenţă

Fostul judecător şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru dare de mită şi trafic de influenţă, după ce ar fi promis foloase necuvenite unei judecătoare pentru o decizie favorabilă într-un dosar al soţiei sale. Cazul va fi judecat de CAB.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ovidiu Puţura, judecător la Tribunalul Bistriţa, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: 

”În cursul lunii noiembrie 2014, inculpatul Puţura Ovidiu i-a promis inculpatei Iacob Corina, judecător la Tribunalul Bistriţa – Secţia civilă, că, din funcţia pe care o va exercita în perioada următoare în Ministerul de Justiţie, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia. În schimbul intervenţiei promise, inculpatul Puţura Ovidiu i-a solicitat judecătoarei Iacob Corina să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant recurent. În acelaşi context, inculpatul Puţura Ovidiu a remis inculpatei Iacob Corina, prin intermediul soţiei sale, foloase necuvenite, constând în articole de încălţăminte. În perioada 2013 – 2014, inculpatul Puţura Ovidiu a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă. În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 80.970 euro şi 966 USD, ridicate de la inculpatul Puţura Ovidiu cu ocazia percheziţiei domiciliare. Procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de inculpata Iacob Corina pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”. 
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 

Ovidiu Puţura a fost arestat, în 21 ianuarie, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti.

El ar fi beneficiat inclusiv de plata unor servicii sexuale, achitate de un bărbat căruia îi promisese că va interveni la magistraţi într-un dosar în care acesta era inculpat, potrivit rechizitoriului. Detalii aici.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.