Marșul Învierii, procesiunea care vestește Paștele. Cristian Niculae: Trăim într-un oraș cu oameni toleranți

Merigo

(FOTO-VIDEO) Pentru al nouălea an consecutiv, pe străzile Bistriței a avut loc Marșul Învierii, organizat de Bisericile Baptistă și Penticostală în întâmpinarea celei mai importante sărbători a creștinătății, celebrată anul acesta la aceeași dată de toate confesiunile.

La fel ca şi în anii trecuţi, procesiunea din ajun de Paști a pornit de la magazinul Kaufland situat pe Bulevardul Independenţei și a continuat pe traseul str. Gării – B-dul Decebal – str. Crinilor – Piaţa Petru Rareş – Pietonalul Liviu Rebreanu.

Oamenii au traversat orașul în sunet de fanfară și purtând pancarte cu mesaje biblice precum ”A înviat Domnul cu adevărat”, ”Adu-ţi aminte de Domnul Isus Hristos înviat din morţi”, ”Dumnezeu să binecuvânteze România”, ”Ştim că Hristosul înviat din morţi nu mai moare”, ”Isus a zis: Eu sunt Învierea şi Viaţa”, ”Isus a zis: Eu sunt Păstorul cel bun”, ”Isus a zis: Eu sunt Pâinea vieţii”, ”Dumnezeu care a înviat pe Domnul ne va învia şi pe noi”.

Nu au lipsit de la marșul care vestește Paștele președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, viceprimarii Bistriței Cristian Niculae și Gelu Muthi, primarul Becleanului Nicolae Moldovan, senatorul Ioan Deneș, deputatul Robert Sighiartău. De asemenea, a fost prezent protopopul ortodox al Bistriței, Alexandru Vidican.

AICI PUTEȚI VEDEA UN ALBUM FOTO!

”Sunt bucuros și mulțumit sufletește că particip la această manifestare frumoasă și importantă prin încărcătura ei emoțională și spirituală. Pentru noi, credincioșii, indiferent de cultul religios din care facem parte, Învierea Mântuitorului este cea mai importantă sărbătoare. Credincioșii penticostali, ortodocși, catolici, baptișiti și din alte confesiuni religioase sunt uniți prin credința în Mântuitor, în Înviere. De aceea, avem speranța vieții veșnice în Împărăția lui Dumnezeu. Mă bucur să văd că trăim într-un oraș cu oameni toleranți, care se înțeleg cunii cu ceilalți, care se acceptă unii pe ceilalți, care sunt aproape de învățătura Bibliei și de cuvântul Mântuitorului. În preajma celei mai importante sărbători religioase, ne rugăm pentru pace și liniște, pentru înțelepciune, pentru ca bunătatea lui Dumnezeu să se reverse asupra orașului nostru. Să aveți sărbători fericite, Lumina Sfântă a Învierii să vă umple sufletele și casele de bucurie, să petreceți sărbătorile în armonie alături de cei dragi și să ne bucurăm împreună de viața într-un oraș care ne iubește și pe care îl iubim. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe voi toți, Dumnezeu să binecuvânteze Bistrița. Hristos a înviat! ”, a spus viceprimarul Cristian Niculae.

”Este un marș deja tradițional, am participat la fiecare dintre cele nouă ediții. Îi felicit pe toți cei care an de an pregătesc acest marș, ne ajută pe toți cei care dorim să ne pregătim sufletele pentru Slujba Învierii. Am fost alături de părintele protopop Vidican, și îl felicit că este aici pe scenă alături de toți cei care cred în Înviere, și alături de IPS Andrei, împreună cu un număr important de creștini, sâmbăta trecută la a treia ediție a Procesiunii de Florii. Acum suntem din nou un număr important de creștini la Marșul Învierii. Sunt mândru că trăiesc în acest oraș creștin, în continuare cred că încă facem mult prea puțin din ceea ce ar trebui pentru a-I arăta recunoștință și dragoste lui Iisus. Ne facem timp pentru multe alte lucruri și din păcate  mulține întoarcem la El doar atunci când ne este greu. Visez la ziua în care toți creștinii vor fi prezenți aici, când tot orașul, cu ologi, tineri, bătrâni va fi în centru pregătindu-se să primească Învierea. Petreceți aceste sărbători în liniște alături de cei dragi, chemându-L încă o dată pe Iisus în sufletele voastre. Dumnezeu să binecuvânteze lumea creștină. Hristos a înviat!”, a menționat președintele CJ Radu Moldovan.

Pe pietonalul Liviu Rebreanu, cei prezenţi au ascultat muzică creştină susţinut de corurile bisericilor, momente intercalate cu discursurile oficialităţilor și organizatorilor, care au transmis urări de Paști.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. enorias

  Dragi preoti , pastori sunteti oameni minunati dar de dragul argintilor nu merita sa va asezati capul pe pieptul politicienilor care nu va pretuiesc mai mult decat pe un sef de scara dintr-un ANL . Biserica-i faina, politica-i interesanta dar impreuna sunt o uraciune

  (19)
 2. Paul

  Trăim într-un oraș cu oameni PSD isti , bugetari fără viitor cu încasări de la Statul in Cur , Radu chelneru, Crețu cu idei tâmpite , Pasteti Fericiți !

  (10)
 3. Pustann idiotul

  „Enoriaș” trebuie sa înțelegi ca pocaitii pe vremea lui Ceaușescu erau oameni cu patru clase si neînsemnati in societate dar acum sunt aceasi doar Îmbrăcați la costum, cu ochelari pe nas, si cu pixul in mana gen „Țăranul Ioan Repede” la altarul bisericii, si mulți alții care fac la fel. Trebuie înțeles de ce iubesc politica, puterea si banul de împreuna. Ei nu fac altceva decât sa încerce sa-si ascunda carentele educationLe prin deschiderea de liceu creștin de doi lei a pozarii in oameni cu orizonturi mari educationLe etc… Dar sunt neînsemnati ca si părinții mei. Bunicilor mei si ca si ai vostri. Toți suntem niște Țărani ordinari care caută sa iasă in evidentă si sa impună altora ceea ce gândim noi. „Repede repede” spre flăcările iadului azi mâine alături de bogatul ordinar din pilda lui Isus.

  (0)
  • Irina

   Nu va suparati, il cunoasteti pe domnul Repede personal si stiti cumva ce scoli are, daca tot v-ati legat de subiectul acesta? Ati avut ocazia sa aveti o discutie cu dansul sau doar vorbiti in neant fara argumente si fara motive intemeiate?

   (3)
 4. Vameșul

  Din moment ce nu știe sa conjuge verbul ” a mintii” la persoana a doua singular el zice in mod repetat „mintesti” :))))))) e înregistrat video si multe altele, îți dai seama ce școala a făcut:)))e normal sa il consideri fără educație deși el cunoaște engleză vezi doamne. Si nu numai repede ci si alții plini de diplome ca el:))) doar ca nu se vede:)))) da la alții știe sa impună Educatia el „minteste” sau ” sa mai luam cu cineva pe noi” :))))))

  (-2)
  • Irina

   In primul rand, daca vreti sa criticati pe cineva, asigurati-va ca scrieti dumneavoastra corect si stiti despre ce vorbiti. Asadar, „a minti”, nu „a mintii”.
   In al doilea rand, nu am spus ca domnul Repede nu greseste niciodata, dar nu cred ca trebuie etichetat ca un om needucat si fara scoala din cauza unor greseli pe care probabil multi dintre noi le-am face daca am fi pusi sa tinem un discurs in fata unei multimi de oameni.

   (8)
 5. Plimbare obisnuita

  Nici pocaitii nu mai sunt ce au fost… Pocaitele s-au emancipat … nu mai sunt pocaitele purtatoare de batic sau naframa si cu rochiile pana la glezne. Acum sunt la pantaloni mulati, ochelari de soare si machiate, deci unde sunt adevaratii pocaiti???? A fost cam palid acest mars…

  (8)
 6. Negot

  Irina sa fim seriosi…
  Adică in fata unei mulțimi cel ce vorbește se vede
  Dacă
  A
  Citit la viata lui s-au nu… Asemenea greșeli nu sunt scuzabile pur si simplu ca un copil de clasa a doua așa vb dl repede…. Si alții care ii ling poziția socială, Si aia câștigatA întâmplator c dacă il pui sa facă cevA de unul singur nu ar face nici cât unul de leonii

  (-3)
 7. Sola Biblia

  La procesiunile neoprotestantilor politicienii predica…li se da microfonul in mana si sunt pusi sa predice cuvantul lui Dumnezeu…nu cu mult timp inainte s-a repetat aceasta fudulie la botezul micului Sighartau cand politicienii au predicat in locasul de rugaciune penticostal….aceste situatii nu cadreaza cu Scriptura si nu se supun invaturii biblice…Iisus Hristos nu a fost nici senator roman,nici guvernator si nici administrator….Iisus este Preot prin excelenta si nu politician…siliti-va sa impliniti preceptele scripturistice si nu va mai abateti de la ele ca va dati singuri cu firma in cap…..

  (11)
 8. Alex

  Nu stiu din ce ramura a pocaitilor fac parte acesti farisei,gen Sigartaii!!!…eu stiu ce spun!! Ce inseamna pentru voi acest mars? o Irina bezmetica,indoctrinata?? eu l-as numi MARSUL IPOCRIZIEI!! Sa fiti sanatosi alaturi de un reprezentant al vostru intr-un PARLAMENT LA RUSINII… ROBERT SIGARTAU! …nu se putea numi altfel!..Sanatate si cati mai multi bani!!!..SA TRAITI BINE!!

  (-3)
 9. Biserici fara sacramente

  Biserica fara sacramente este o biserica moarta. Pacat de oamenii care nu stiu ca este o pierdere de vreme care apartin acestor biserici. Bisericile infintate de oameni sunt niste biserici false si fara valoare. Isus a lasat o singura Biserica nu 10, doar una singura. Am vazut multi tineri la acesta plimbare si e pacat de ei ca nu-si dau seama ca sunt pe drumul gresit si fals. Oare de ce omul este ingust la minte si nu vede adevarul.

  (-4)
 10. Ioan

  Acum când sarbatorin Învierea Domnului Isus Hristos ar trebui să fim mai bun.Eu înțeleg că sunt probleme si neajunsuri dar nu își au loc acuma aceste comentarii. Atâta timp cat ne urâm si ne criticam unii pe alții nu suntem mai buni și nici mai plăcuți lui Dumnezeu. Eu vă doresc si imi dores să ne schimbam să fim mai buni unii cu alții iar Învierea Mantuitorului să ne aducă pace dragoste și binecuvântare in familiile noastre indiferent de cultul sau religia noastră! HRISTOS A INVIAT !!!!

  (9)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.