Luni 11 februarie, ceremonial și defilare în Piața Petru Rareș, expoziție de tehnică la Muzeu. Restricțiile de circulație

Holistic

Luni 11 februarie, în Piața Petru Rareș din Bistrița Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” organizează un ceremonial militar-religios urmat de defilarea efectivelor și tehnicii marii unități, care sărbătorește 100 de ani de la înființare. Cu ocazia centenarului Brigăzii 81 Mecanizată sunt programate și alte evenimente, la sediul Brigăzii și la Muzeu.

Manifestările de luni 11 februarie:

🔵 Dezvelirea plăcii aniversare – ora 11.00, sediul comandamentului marii unităţi;

🔵 Ceremonie militară şi religioasă urmată de defilarea efectivelor şi tehnicii – începând cu ora 12.00, Piaţa Petru Rareş;

🔵 Vizitarea standurilor de tehnică, armament şi echipamente şi a Sălii de tradiţii a Brigăzii 81 Mecanizată – începând cu ora 13.00, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

Brigada 81 Mecanizată este continuatoarea tradiţiilor istorice ale Regimentului 81 Infanterie, care a luat ființă în 29 ianuarie 1919, în garnizoana Dej.

Circulație auto restricționată

Municipalitatea a anunțat că, pentru desfășurarea acestor manifestări, circulația auto va fi restricționată între orele 10.00 – 14.00 pe străzile Grănicerilor, Avram Iancu, Gen. Grigore Bălan, Bistricioarei, Piața Petru Rareș și 1 Decembrie. Participanţii la trafic şi riveranii sunt rugați să dea dovadă de înţelegere şi să folosească trasee alternative.

Trasee de autobuz deviate

Compania Transmixt Bistrița informează că între orele 11.30 – 13.30 mijloacele de transport public de pe traseele 2, 2/, 3 și 13 vor fi deviate pe b-dul Decebal, str. Andrei Mureșanu, str. Năsăudului.

Astăzi, militarii noștri au desfăşurat repetiția generală pentru aniversarea Centenarului Brigăzii 81 Mecanizată "…

Publiée par Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" sur Vendredi 8 février 2019

Felicitări tuturor colegilor noştri care au fost recompensați şi înaintați în grad, cu ocazia aniversării a 100 de ani…

Publiée par Brigada 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" sur Dimanche 10 février 2019

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. pompei

  Bistrita dispune de mai multi ani de strada pietonala Liviu Rebreanu unde se organizau manifestari publice la diferite ocazii, inclusiv expozitii de tehnica militara, fara blocarea circulatiei in oras. Dar, de cand a ajuns Cretu primar, aceste manifestari publice se organizeaza in Piata Petru Rares, cu blocarea circulatiei pe mai multe strazi , in timp ce
  strada pietonala este nefolosita. In cazul de fata manifestarile prilejuite de Centenarul Brigăzii 81 Mecanizată Bistrița, necesita blocarea strazilor Gr. Grigore Bălan, Bistricioarei, Piața Petru Rareș și 1 Decembrie, pe cand daca s-ar desfasura pe strada pietonala Liviu Rebreanu ar fi suficiente restrictii doar pe strada General Grigore Bălan. Dar, unde nu-i cap…

  (15)
  • pentru

   ei!
   Doar pentru ei! Au ceva timp si au vrut sa-l faca liber! Au ceva bani si vor sa-i faca praf! Au ceva angajati si vor sa le ofere tot.
   In loc sa faca instructie ei se gandesc doar la sarbatori.
   DOMNULE COMANDAT DE OSTI AL BISTRITE
   Pe data de 11 februarie vor fi 3 grade…soldatii roamani cand au facut ultima oara instructie la acesta temperatura? Cand vreti sa faceti instructie la 3 grade? In august?

   (9)
 2. citizen

  cel mai mult îmi plac ostasii aia îmbracati în vestoane si cu casti de pe vremea celui de-al doilea razboi mondial.
  asta da armata moderna, nici sa fuga din fata inamicului (nu ca ar mai avea vreme) nu prea poate ca se împiedica în poale.
  si nu înteleg de ce trebuie sa sarbatorim atâta niste mercenari care asigura paza si protectia altora de prin Afganistan pentru ca sa se pensioneze mai apoi pe mii de euro la 48-50 de ani.
  pe fraierii care muncesc cu adevarat în tara asta de ce nu-i respecta nimeni?

  (3)
 3. Rareș

  Până și Petru Rareș a stat cu curul la ei. Și oficialii, tot cu curul la Petru așa cum se cuvine. Toate sunt rânduite cu curul.

  (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.