La Susenii Bârgăului, canalizarea preferențial, gardurile rupte toate (FOTO)

Holistic

Firma care lucrează la racordul localității Susenii Bârgăului la canalizare a omis să lege toate casele la rețea, acuză o localnică. Potrivit acesteia, deși s-a ”sărit” peste casa ei într-un mod inexplicabil, muncitorii au reușit să-i distrugă gardul amenajând un bazin la limita proprietății ei.

Tânăra a sesizat situația Primăriei Prundu Bârgăului, deocamdată fără ecou.

Publiée par Alina Elena sur Samedi 9 février 2019

Ca urmare, ne-a transmis la redacție următoarele:

”În Susenii Bârgăului, unde locuiesc eu, s-a băgat canalizarea și s-a deszăpezit. Când s-a băgat canalizarea, am transmis să mă anunțe pe mine ca să pot să fiu acasă, casa fiind pe numele meu, intabulată pe mine. Ei au venit și au găsit-o doar pe bunica mea acasă. Ea a ieșit ea la poartă și a zis „eu nu știu ce faceți că mie nu îmi mai trebuie nimic că sunt de 81 de ani”.

Când au văzut că e mai dificil de montat canalizarea la mine, casa fiind între două străzi, au trecut mai departe. Au semnat lucrarea ca fiind gata și asta e. Când am întrebat de ce nu am canalizare, de ce nu m-au anunțat sau transmis că nu vor face, au zis că e dificil și au găsit alte scuze, deși canalizarea era obligatorie la oricine. Erau zone mult mai greu accesibile și totuși au pus canalizare. Între timp, fiindcă au montat canalizarea la vecini, au montat un cămin de vizitare, în dreptul grădinii mele și au rupt gardul din cauza pămantului care l-au împins. Mi-au zis: Rezolvăm, la final o să mutăm pămantul!, dar nimeni nimic. Domnul primar zice: Rezolvăm!. Dar la fel, nimic. Apoi a urmat dezăpezirea. Au agățat gardul cu lama de la buldoescavator și așa l-au lăsat. Astea sunt rezultatele lucrărilor lor. Toată lumea e revoltată dar tuturor le este jenă să zică ceva. Pe stradă și în zonă asta este plin de garduri rupte”, a transmis tânăra care a atașat și câteva fotografii cu dezastrul de pe proprietatea sa.

Localitatea Susenii Bârgăului a fost inclusă în proiectul „Extindere rețea de apă și apă uzată în comuna Prundu Bârgăului”, în valoare de 5,4 milioane de lei prin PNDR 2014-2020, amplasat în localitățile Susenii Bârgăului și Prundu Bârgăului, intravilan.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Balan Marius -ecologist PV

  Lucrari de mantuiala in satele asa zis Europene. Probabil cine a votat cum trebuie beneficiaza de apa+canal. Restul se caca-n vale sau in sant. Pai nu ?

  (7)
  • Putura Alina

   Pt canalizare erau obligați să lase racord la toate gospodăriile, trebuiau să îmi lase cămin de vizitare. Fără scuze că e casa între alte două străzi și e complicat plus că nu m-au întrebat. Au decis ei că se poate și așa, trecem peste, semnam lucrarea ca fiind gata și e bine. Gardul l-au putut rupe și să lase pământ pe gard. Dezăpezirea au putut-o face și să aghețe gardul cu lama si să-l tragă. O să plătesc și eu impozit cand am gard. Că acum, poate intra oricine.

   (12)
  • poate e caz politic/razbunare politica

   poate ca aveti un nume… care ca seamanati la nume cu perinel…si aveti undeva un borcea!
   zic si eu!
   oricum, canalizarea ca si canalizarea ..dar impozitul ce va facut de ce nu vreti sa-l platiti?
   cautati un avocat si va face si casa firma de canalizari!

   (-5)
 2. Putura Alina

  Domnule sau doamna, că văd ca nume nu aveți, se pare că nu ați înțeles mesajul. Canalizare pauza plus garduri rupte și dezăpezire la fel cu garduri rupte. Distrugerile nu sunt doar la mine așa că nu are legătura cu politica. Așa trebuie stricat și lăsat ?! Nu are nici un sens sa va explic. Cine are de inteles, înțelege.

  (9)
  • explicatie de ce e caz/razbunare politica

   numele de alina putura se afla in dreptul unui condamnat pentru mita si altele din mai marea justitie bistriteana

   (-2)
  • Putura Alina

   Nu toți oamenii stau acasă 24 din 24 la dispoziția celor care lucrează pe repede înainte cum au lucrat pe străzile alea. Firma este obligată să lase tuturor varianta de racordare. Toate gospodăriile trebuiau să aibă lăsată varianta de racordare că nu cred că tot satul a stat acasă. Indiferent daca sunt acasă sau nu în proiect era obligatorie racordarea tuturor gospodăriilor. Cum au lăsat pentru apa, așa trebuiau să procedeze și acum. Nu are rost sa îi scoateți, domnul Florin. Referitor la două bucăți de gard , rupte și pământ aruncat acolo și alta bucată de gard ruptă, de aia nu va mai dați cu părerea ?!

   (3)
 3. gânditorul de la Hamangia

  Dacă ar fi fost abordat ”ca lumea” și dl. Primar, probabil ar fi dat același răspuns: ”Se va rezolva”!, dar cel puțin s-ar fi gândit serios la rezolvarea problemei de frica faptului că a ajuns ”în gura lumii cu încă o problemă de interes nerezolvată”. Poate și-ar fi dat seama că ”treaba-i groasă”, care poate va avea urmări neplăcute pentru viitorul care se apropie vertiginos, numai anul acesta nu sunt alegeri locale, iar acest an va trece repede, cu două campanii electorale, în care va avea nevoie de sprijinul contribuabililor, pentru a-și onora datoria față de partidul care l-a ajutat să ajungă ales. Poate ar fi nevoie de urmărit cum și când va ajunge să fie rezolvată promisiunea d-lui Primar.

  (0)
 4. Alina Elena Putura :)

  Domnule, confundați persoanele. 🙂 Întâi informati-va mai bine. La varianta ca mai poate exista și alta persoana Alina Putura , nu v-ați gândit înainte să vorbiți ?! Plus că mai am un prenume. Dar ce sa zic, așteptări mari de la dvs nu putem avea, nici macar nu v-ați scris numele. Comentarii de astea așa fără semnătura, mulțumesc. Cine va ia în seamă ?! 🙂

  (4)
  • ...

   tu nu stii a’ntelege ce citestii?
   scrie….POATE
   POATE conform dex e ceva probabilistic nicidecum CA CONFUND
   Cine sa ma ia in seama?
   Acum esti viteaza!
   Dar pe tine cine te-a luat in seama? Ai fost v…la primarie si te-ai intors b….!

   (-5)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.