Mon Jardin Patisserie Năsăud a înflorit. Ce bunătăţi de sezon a mai pregătit Narcisa Stoian

Merigo

(FOTO) Micuţa, dar cocheta cofetărie din Năsăud „Mon Jardin Patisserie”, administrată de Narcisa Stoian, a intrat în primăvară cu un decor nou, întreaga curte din faţa clădirii fiind plină de flori, dar şi cu produse noi în ofertă, care mai de care mai gustoase şi mai sănătoase.

„Sunt foarte mulţi oameni care apreciază calitatea şi frumosul. Acesta e motivul pentru care am creat un spaţiu plin de natură, de frumos, de verdeaţă, de culoare, un loc în care părinţii să vină se bucure împreună cu copiii, departe de fum de ţigară, într-o oază de linişte. Ideea mea este ca toată cofetăria să fie înconjurată de iederă verde, toate gardurile să fie pline cu flori agăţate şi plin de copii care să zburde în locul de joacă. Chiar dacă e mic, încap mulţi. A fost un efort mare să facem toate acestea. Fiecare floricică e plantată de mine şi de soţul meu. Nu ne-a ajutat absolut nimeni, dar pentru noi e o plăcere să fim în natură. Una din plăcerile noastre e să stăm în grădină dimineaţa, să savurăm cafeaua printre flori. Am adus o bucăţică de natură în grădina noastră”, a spus Narcisa Stoian.

„Am adus pe piaţă ceva nou, nişte sucuri, smoothie-uri, făcute exclusiv din fructe naturale: căpşuni, afine, zmeură, culese de anul trecut şi congelate.  Chiar am avut de curând un client care m-a întrebat ce pun în sucuri de se simt atât de multe gusturi de fructe. Nu adaug nimic, niciun piure. Nu punem decât fructe întregi pe care le zdrobim în blender şi ies rezultate minunate. La fel facem şi fresh-urile, exclusiv din fructe naturale. În Canada erau la foarte mare căutare , mai ales că acolo e o piaţă plină de chimicale. Acolo erau foarte scumpe aceste sucuri. Mă bucur că şi românii au început să aprecieze produsele sănătoase şi de calitate”, a spus Narcisa Stoian care are în ofertă Limonadă, Blueberry, Strawberry cu banane, Fresh de portocale, măr, morcov şi ananas, Tink bigger şi Pearadise.

Tot la Mon Jardin Patisserie găsiţi şi aromaţii Kurtos Kolacs. „Din păcate, deocamdată nu reuşim să facem decât joi, vineri, sâmbătă şi duminică neavând suficient personal, dar mă gândesc ca în timpul verii să scot maşina aici, în grădinuţa noastră, ca omul să se poată bucura văzând cum se coace colacul secuiesc, simţindu-i aroma. Îmi doresc să-l poată lua fierbinte să se bucure de el. E aluat făcut proaspăt la noi, în fiecare dimineaţă, nu avem niciun fel de mixuri de aluaturi. Totul e cu îngrediente naturale”.

Una dintre provocările Narcisei Stoian este să găsească angajaţi.

„Părerea mea, locuind şi în afară multă vreme este că aici, în România, oamenii nu sunt forţaţi de împrejurimi să muncească, la fel ca afară. Aici, toată lumea se bazează pe o casă părintească sau pe un ajutor familial. Aşa că tinerii încep să muncească pe la 20 şi ceva de ani în condiţiile în care în străinătate, pe la 14-15 ani, copiii încep să muncească deja pentru bani de buzunar. Responsabilizarea unui copil de mic face ca el să fie mai târziu un om de valoare. E motivul pentru care m-am implicat să înfiinţăm o clasă de cofetar-patiser la Salva. Eu cred că, atâta timp cât îi oferi copilului de mic opţiuni, dacă îl pregăteşti la faţa locului, îi va plăcea să muncească. Poate că dintr-o clasă de 25 de elevi doar cinci vor fi de valoare, dar ne bazăm pe ei şi trebuie să îi arăţi copilului artă, iar ceea ce facem noi e artă, e frumos, e plăcut. Lucrezi cu prăjituri, de decorezi. E o muncă frumoasă, nu uşoară, dar frumoasă. Categoric poţi câştiga bani m,ulţi dacă te implici. Categoric nimeni nu o să-şi permită să te plătească bine dacă nu faci nimic, dar dacă te impluici şi faci ceva cu pasiune, orice şef ai avea, apreciază lucrul acesta, mai ales în spaţiul nostru. Noi oferim un salariu foarte bun pentru o persoană de calitate căreia să îi placă ceea ce face şi să se implice. Asta e ceea ce caut. Să vină cineva care să-mi egaleze sau să mă depăşească”, a spus Narcisa Stoian.

Întreaga poveste a întoarcerii Narcisei Stoian din Canada acasă, la Salva, şi a micuţei sale cofetării o puteţi citi dând click AICI. 

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.