Ioan Oltean spune că ”e pustiu prin judeţ”. ”Vai de mama lor primari, vai de mama lor cetăţeni!”

Holistic
Liderul PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a spus că le plânge de milă primarilor, după ce Guvernul se pregăteşte pentru falimentarea unităţilor administrativ-teritoriale, şi cetăţenilor care o duc din ce în ce mai greu. Vicele PDL le-a transmis greco-catolicilor ”să nu mai fie îngrijoraţi”, pentru că niciun proiect iniţiat de el nu va bloca procesul de restituire a proprietăţilor cultelor.

”E clar că după ce Guvernul este într-o fază avansată de falimentare a societăţilor comerciale, a început cadrul legislativ pentru falimentarea unităţilor administrativ-teritoriale. Joi am fost cam prin jumătate din judeţ, să văd ce se întâmplă, şi am constatat că e pustiu, că nu mai există niciun fel de şantier, că nu se lucrează nicăieri, că nu e niciun proiect în derulare şi că activitatea autorităţilor judeţene este remarcată mai ales în parcurile de vânătoare sau la expoziţiile canine. În rest, vai de mama lor primari, mai ales dacă au altă orientare politică decât puterea, dar le plâng de milă şi celorlalţi. Şi vai de mama lor cetăţeni, care o duc din ce în ce mai greu. Nu mai revin la tema majorărilor de preţuri, care duc la consecinţe dramatice”, a spus Oltean într-o conferinţă de presă.

Vicepreşedintele PDL pentru Regiunea Nord-Vest le-a transmis greco-catolicilor ”să stea liniştiţi”. ”Pot să le transmit să nu mai fie îngrijoraţi pentru că, o dată, îngrijorarea lor a fost totalmente nejustificată. Am mai spus, le transmit şi acum, nicio clipă această iniţiativă legislativă prin conţinutul ei nu a avut în vedere blocarea procesului de restituire a proprietăţilor către cultul greco-catolic. Nicio clipă! Peste tot ei au invocat acest lucru. Am gândit-o, am citit-o, am recitit-o, n-am reuşit să desluşesc o asemenea concluzie. Îi asigur că nici în viitor nu există acest risc printr-o iniţiativă legislativă promovată de către mine”, a comentat el.

Întrebat dacă pe viitor va mai intra în problema Bisericilor, Oltean a precizat: ”N-am spus asta, am spus că nu există riscul ca procesul de restituire a bunurilor, imobilelor, proprietatea privată a Bisericii Greco-Catolice să fie afectat printr-o iniţiativă legislativă promovată de către deputatul Ioan Oltean. Să stea liniştiţi în privinţa aceasta, nu numai credincioşii greco-catolici, ci şi cei ortodocşi şi oricare alţii. Nu am dorit să afectez statutul juridic al acestui proces”.

În urma faptului că Ioan Oltean a iniţiat un proiect legislativ privind retrocedarea proprietăţilor cultelor, şeful Bisericii Greco-Catolice din România, cardinalul Lucian Mureşan, i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui PDL, Vasile Blaga, în care îi solicita să retragă proiectul. Totodată, preotul Chris Terhes, preşedinte al Romanian Greek-Catholic Association din Statele Unite, i-a adresat o scrisoare deschisă vicepreşedintelui PDL Ioan Oltean, ”cel mai extremist membru din Parlament”, în care condamna proiectul de lege ”cu caracter vădit anti greco-catolic”. El i-a cerut lui Oltean să-şi ceară scuze publice de la tribuna Parlamentului. Ioan Oltean a anunţat în 24 mai că şi-a retras ”deocamdată” proiectul ”din respect pentru preoţii judeţului”, care nu l-au sunat să-i reproşeze ceva, şi ”nu din cauza reacţiei preotului din SUA”.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. NormL sa fi nemultumit mizerie de olteanu caci cei de la feldru nu pot nu pot sa inceapa proiectele lui stefan sangeorzan si tu cu nenorocitul de iacob ala cu 6 clase nu va puteti scoate banii care ati furat in campanie..esti o mizerie broscoiule

  (0)
 2. Ioan Padureanu

  Hm, se pare ca sintagma de ,,batut in cap” e valabila pentru unii din conjudetenii nostri. Mai ieri il lasau in pace ?! pe directorul din Sieu Odorhei, iar acum altii si-au amintit de un primar din Feldru….Oare oameni de teapa celor ce vin pe aici doar cu injurii, insinuari, acuze nefondate, au auzit oare de respect si bun simt?! Nu cred…Se pare ca mai exista multe grote prin Romania, si toate permit locatarilor sa iasa.

  (0)
 3. raul adrian

  dl.Padureanu ……………..vorbeste omul de ce vrea si ce il doare. intelegeti ?? ce vrea si ce va enerveaza pe dvs. multumit ??

  (0)
 4. dusmanu

  domnul oltean primarul sorin de la odorhei vezi doamne baga apa ,dar stim ca nu e maritul lui lucrurile sin pornite de pe vremea guvernarii pdl…deci se vor taia pnglici inca de pe munca altora…….

  (0)
 5. vasile

  pustietate in judet sarcie lucie si dupa cum merg lucrurile o sa fie si mai greu….ati votat va rog rabdati mai atenti pe viitor……

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.