Ioan Oltean: ”PNL e dezmembrat. Nu am avut cea mai bună mână”. Cum se va implica (VIDEO)

Merigo

Fostul lider al PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, este extrem de dezamăgit de felul în care arată partidul pe care l-a condus mai bine de două decenii, indiferent de denumirea sa. Singur în sediul care are acum în spate sigla PNL, Ioan Oltean a tunat şi fulgerat la adresa celor pe care i-a lăsat în locul său, recunoscând că nu a avut mână bună.

„Este clar că la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie, partidul va trebui să decidă demararea procedurilor pentru alegeri interne. Dacă partidul ar fi avut, imediat după alegerile prezidenţiale, conducere unică la nivel naţional şi la nivel de judeţe, situaţia PNL era alta în sensul bun al cuvântului. O conducere duală a fost de natură a diminua valoarea liderilor. Interesul meu este ca partidul să revină, să fie puternic. Bistriţa-Năsăud a fost întotdeauna un judeţ în care PDL, acum PNL, a fost un partid lider local şi naţional. Îmi doresc din tot sufletul să revină partidul în această formulă de a fi lider judeţean pentru că Ardealul în general şi Bistriţa în special au fost zone de dreapta, orientate spre Occident, zone cu oameni liberi, iubitori ai dreptului de proprietate, iar acest lucru trebuie să fie din nou reaşezat în matca normală. Mă voi implica în campania internă de alegeri ca simplu membru atât cât e necesar şi cât se va considera că e necesar ca partidul să fie revigorat şi să-şi aleagă structuri teritoriale serioase”, a spus Ioan Oltean făcând o radiografie a PNL Bistriţa-Năsăud.

În momentul acesta, partidul este dezmembrat total. Mai rău decât acum nu a fost niciodată: cu 70-80% dintre organizaţiile locale inexistente, cu structuri judeţene lipsite de eficienţă şi de atractivitate, cu o prezenţă în opoziţie deloc atractivă pentru membrii de partid care au sperat, la modul foarte serios, că PNL va ajunge la guvernare. În această situaţie e nevoie de un efort fantastic din partea tuturor liderilor, tuturor membrilor pentru a se reaşeza partidul într-o formaţie de luptă serioasă”, a spus el.

Întrebat dacă va candida la funcţia de preşedinte, el a răspuns: „Nu, categoric nu!”.

„Nu este o noutate că primarii mi-au cerut întotdeauna să rămân sau să revin în fruntea partidului. Nu am făcut-o şi nu o voi face. Voi rămâne un simplu membru al partidului, voi participa la reaşezarea lui în măsura în care cei care conduc partidul şi cei se vor ocupa de destinele lui vor aprecia că efortul meu şi contribuţia mea sunt necesare. Niciodată nu vreau să intru în conflict şi să pun în dificultate pe cei care astăzi conduc partidul. Doamne fereşte! Nu-mi place funcţia de preşedinte de onoare. Eu mă văd ca simplu membru care are experienţă şi poate fi consultat, care poate sfătui colegii, care poate da recomandări legat de modul în care trebuie să se desfăşoare activitatea politică la nivelul partidului”, a declarat Ioan Oltean.

Întrebat dacă va susţine un anume candidat la funcţia de lider judeţean, el răspuns: „E greu în momentul  acesta să mă pronunţ pentru că, până acum, nu am avut mâna cea mai bună şi nu vreau să greşesc din nou. Cât am condus eu partidul m-am bazat pe mâna mea, când m-am bazat pe mâna altora nu a funcţionat. Nu aş putea spune că există nemulţumire faţă de Robert Sighiartău. Am spus că nu am avut mână bună. De aici înţelegeţi ce vreţi. Eu nu mă mai duc pe nicio altă mână, partidul va trebui să meargă, partidul va trebui să îşi aleagă liderul, fie că se cheamă Robert Sighiartău, fie oricum altcineva. Atât timp cât liderul nu este lider pentru toţi membrii de partid, nu poate fi lider. Atât timp cât nu ştie să cultive întreaga structură de masă a partidului nu este lider. Liderul trebuie să fie prezent, un exemplu pentru ceilalţi. Lider nu înseamnă să fii doar pe scaunul de şef şi să te cheme preşedinte, liderul este cel mai muncitor dintre toţi. El aleargă, el cheltuie, el nu doarme şi după el vin toţi ceilalţi. Acesta e liderul care obţine rezultate politice. Un lider local de organizaţie e un om care să iubească partidul mai mult decât familia”, a conchis Ioan Oltean.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Papa Francis

  Mă Mexicane, ce „mână” bre?; ai trișat și ai pierdut! Dacă te-ar fi prins făcând porcării de-ale tale prin Texas, te-ar fi agățat oamenii de primul pom, cu lațul de gât!

  (49)
  • basescu

   Care familie ?
   Cea constituita de toate amantele care le-ai avut ?
   Ciocul mic si la culcare !

   (30)
 2. Dan

  PNL a pierdut pentru ca a fuzionat cu PDL, printre altele. Cand liberalii o sa-si dea seama de asta, abia atunci o sa poata porni reconstructia partidului. Pana atunci, PNL este doar numele confiscat al unui mare partid din perioada ante- si interbelica, confiscat de niste oameni pusi pe capatuiala.

  (25)
 3. Ioan pantilimon niculai

  Ce mai vremuri ,ati uitat ca pnl ul piere din cauza dumneavoastra si a pitipoancelor pe care le ati promovat in timpul carierei, la revedere ascensiune Ati avut putere absoluta in Ardeal si in partid si ati lasat valea Somesului fara drumuri

  (38)
  • lesu

   Halal realizari pe valea Somesului
   Erati ocupati cu furtul.
   Din banii furati in perioada lui Basescu , Udrea , Oltean , Gheorghe Stefan , Blaga , Blejnar etc s-ar putea asfalta toate drumurile din tara asta .

   (27)
 4. Alexandru

  Atentiune vorbeste despre dreapta politica colegul de partid, de mustata si de internationala socialista a lui Dragnea! Pai cum sa nu fie dezintegrat PNL-ul daca niste betivi au bagat bomba asta in partidul Bratienilor. Dar nu-i pierdut totul, sediile in proprietate pot fi renovate si transformate in bordel.

  (28)
 5. MIHAI

  LA MULTI ANI DOMNULUI IOAN OLTEAN. Lipsa lui din partid sa vazut ca a dus la scaderea puterii pe plan judetean.Este normal ca acesti pierde vara , care au fost tinuti in umbra si foame multi ani de IOAN OLTEAN sa faca tot felul de comentarii rautacioase.

  (-72)
 6. Victor

  Adevarul ca dupa ce atatia ani partidul l-a sustinut, Ioan Oltean are datoria sa scoata partidul din situatia asta. Fara o mana forte pnl se duce in jos.

  (-11)
 7. PDL

  Mândrele și cetera,Vinul și funcția,Mândrele m-au iubit,Eu le-am râs și le-am iubit….ei haaaaa…..și iară haaaa….mânați-i măi….și-i sunați din zurgălăi…

  (54)
 8. Stefan

  D-le Oltean eu va zic sa faceti un alt partid. Va luati oamenii cu care stiti ca puteti face treaba si demonstrati tuturor ca se poate. Cu astia din pnl va zic eu ca nu aveti cum sa construiti,astia toti sunt niste coate goale,fara suparare . Pt vechii pnl-isti scorul asta e f bun,ei sunt multumiti.

  (-16)
 9. cetatean

  Cat tupeuUnde esti tu Tepes Doamne, ca punand mana pe ei sa i imparti in doua temniti, in smintiti si in miseii……

  (45)
 10. Ana Rusu

  PDL iști tot timpul au făcut campanie bună și au avut rezultate.Mereu au fost printre primele organizații din tara.Asa că nu dați vina pe PDL pt neputința voastră dragi PNL iști.

  (-32)
 11. Ionel

  Eu mă văd ca simplu membru care are experienţă şi poate fi consultat, care poate sfătui colegii, care poate da recomandări legat de modul în care trebuie să se desfăşoare activitatea politică la nivelul partidului”, a declarat Ioan Oltean.
  Ai vei învață si cum sa facă sa ajungă in atenția DNA ?
  PNL-ul a ajuns unde este cu „sprijinul ” tau .

  (27)
 12. Flavius

  Rezultatele vorbesc ! Cat Oltean a condus partidul rezultatele erau tot timpul foarte bune, dupa ce l-au inlaturat rezultatele sunt cum le vedeti.

  (29)
 13. Andreea

  Mândrie , trufie şi slavă deşartă maestre . Când ați lăsat să vă succeadă 3 arici pogonici pe nume Eugen , Cristi si Ionatan e clar cine a dezmembrat partidul , cel puțin în BN . Despre Doris … no comment , nu-mi fac păcate că e sărbătoare mare . Aveți o contribuție majoră la această dezmembrare .

  (84)
 14. Crinuta

  Atata timp cat MEXICANUL controleaza partidul nu puteti face nimic. Veti merge din rau in mai rau. Scapati odata de el si de pitipoancele lui si resetati partidul de la zero !

  (63)
 15. incredibil

  Culmea nesimtirii ! Chiar nu iti este rusine Mexicanule? Ai sabotat patidul , i-ai dezintegrat pur si simplu si acum mai ai tupeul sa te pozezi cu sigla partidului in spate. Cat tupeu ordinar poti sa ai.

  Du-te si vezi-ti de pensia si de dosarele tale si lasa PNL-ul in pace.

  (53)
 16. Luca

  Cu pocăiți şi cu blonde nu scoți voturi . Ortodocşii nu votează pocăiți iar oamenii serioşi nu votează blonde . Primarii lui Oltean de pe Ilve şi Someş au făcut noncombat , ori i-a pus el ori nu-l mai ascultă . Lui îi convine să-i rămână blonda în Bistrița . Odată plecată la Bucale fata nu i-ar mai fi răspuns la telefon .E vremea ca Oltean să fie izolat şi să nu-l mai bage nimeni în seamă . Omul ăsta trage partidul în jos trebuie trimis la plimbare , să se bucure de pensia specială .

  (34)
 17. olteanu

  Cata nesimtire !
  Robert ar trebui sa divorteze si sa se ocupe doar de partid si de alte femei
  Asa ar fi corect
  Da-o dracului de Familie
  Mai bine cu Curva de politica
  Asta-i mentalitatea unui pdlist adevarat
  Daca nu e in stare sa-si de-a demisia

  (33)
 18. pnl nu pdl

  Echipa de conducere a PNL nu doreste sa alerge, sa cheltuie si sa fure in halul in care a furat d-ul Oltean
  Va multumim pentru pretioasele sfaturi !
  Adio !
  Succes Robert !

  (19)
 19. PNL iti spune : adio Olteanu

  Ca „SIMPLU MEMBRU ” ar fi important sa-ti dai seama ca esecul acesta se datoreaza guvernarii PDL in timpul careia nu ati realizat nimic ; ati creat doar statul de drept in care voi ati fost cei mai mari infractori . Oamenii n-au mai votat dreapta datorita voua .
  Acum , cand sunteti anchetati , stiti sa declarati, unii , ce smecherii faceati ” sub presiunea serviciilor si a statului de drept ” faurit de voi.
  Ca simplu membru ar trebui sa iesi din partid si sa-ti faci un alt PDL si un alt STAT DE DREPT .

  (30)
 20. Max

  Crocodilu e supercompromis , imaginea lui e absolut negativă . Are notorietate gârlă , toată lumea îl cunoaşte , dar dacă ar fi candidat spre exemplu la primăria Bistrița ìn vară , nu ar fi luat nici 2% . Pe măsură ce tot insistă să fie în prim plan , se umple de penibil . Uitați-vă la comentarii şi o să-mi dați dreptate . Omul începe să devină şi fudul , e bun de compătimit săracul .

  (63)
 21. Anca

  Electoratul asociaza numele lui Oltean cu coruptie si de asta nu mai poate scapa. Nici primarii nu il baga in seama si acum e momentul ca partidul sa scape de el. O sedintza BPJ si scapam de el.Pe statut

  (67)
 22. Mircea

  Olteanu visează frumos , el crede că-i mai ține . Declară că se va implica în primăvară în alegerile interne şi pe urmă îşi laudă mimoza pudica inocenta . Ce i-o mai fi promis mândrei , doar ei doi ştiu . Deputat nu a reuşit s-o facă . O face primăriță ? În ce sat , că la comune nu o votează nimeni . De oraşe nu mai vorbim . O face preşedintă ? Cam greu , că nu-i mai bagă nimeni în seamă . Poate să-i cumpere o poşetă de firmă să-şi plimbe promisiunile cu ea . Sunteți deja istorie amândoi , o istorie tristă pt politica județeană .

  (222)
  • samuiel

   Mircea de unde sti tu ce…poate o ia de nevasta ,el este unicul ,alti o iau si o uita ,el este doer el…si ea ..uitata de toti pe undeva!

   (30)
 23. Cititor

  La Bistrita PDL a fost mereu castigator.PNL a fost mic si mereu s-a tot rupt.Acum e ALDE, de unde atatita PNL isti sa ajunga si la ALDE si la PNL?In.privinta lui Oltean ,dansul nu a lasat sa creasca in jurul lui politicienii.Criteriile de promivare au fost altele.Vezi Florian Cristian,Robert S.,Doris M„etc.

  (7)
 24. Mirel

  Toate declaratiile crocodilui sunt cu subiintes si cu sustinerea preotesei: „si-a iubit mai mult partidul decat preotul” faca-se voia lui!!!

  (60)
 25. George

  1. Ce ranjet de pus in rama… fenomenal.
  2. Oltean n-a condus niciodata PNL-ul doar PDL-ul
  3. Cea mai „iubitoare de proprietate” a fost Crinuta…
  4. Mergi pe mana lu Doris… e foarte fina… si e si blonda

  (13)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.