Gara din Teaca, platou de filmare pentru primul lung metraj realizat 100% în provincie (FOTO, VIDEO)

Holistic
Gara din Teaca s-a transformat în platou de filmare pentru primul film de lung metraj realizat 100% în provincie. Filmul "Billion Star Hotel" are ca temă prietenia între trei bărbaţi cu şcoală care au ajuns pe străzi. Unul dintre ei este interpretat de actorul Dan Rădulescu, originar din Bistriţa.

Acţiunea filmului se desfăşoară în Târgu Mureş şi în alte localităţi din judeţ, dar şi din Bistriţa-Năsăud, una dintre acestea fiind Teaca, comună aflată la graniţa cu judeţul Mureş, traversată de o linie ferată îngustă pe care circulă mocăniţa.

„Tema filmului este prietenia. Subiectul este reprezentat de întâlnirea pur întâmplătoare a trei oameni ai străzii, în Gara Mică din Târgu Mureş. Găsind o geantă diplomat în care ei speră să fie o avere, cei trei bărbaţi se pun la masă şi îşi povestesc vieţile. În final, uitând parcă de servietă şi de scopul iniţial al întâlnirii, ei întemeiază o prietenie de lungă durată, prietenie de care nu au avut parte, ei luptându-se toată viaţa cu singurătatea. Cei trei bărbaţi sunt oameni cu şcoală, care din anumite motive (pe care ei şi le expun în povestiri pe parcursul filmului), au ajuns să trăiască pe stradă. Povestea este una optimistă, generând astfel mesajul principal al filmului, că cele mai de preţ lucruri din lume sunt prietenia, familia şi apropierea dintre oameni, acestea fiind prezentate în contrast cu marginalizarea creată de lumea materială”, se arată pe pagina web a filmului.

Regia şi scenariul îi aparţin lui Alecs Năstoiu. În film apar: Nicu Mihoc, Dan Rădulescu, Theo Marton, Raul Şuteu, Erich Lukas, Eduard Dobre, Nicolae Cristache, Csaba Ciugulitu, Ciprian Mistreanu, Anca Loghin, Alexandra Ţifrea, Ioana Cheregi, Horaţiu Copreanu, Ciprian Belean, Roxana Nemeş. Coloana sonoră îi aparţine lui Vizi Imre, producătorul filmului fiind Ovidiu Vasu.

Filmul este realizat de Asociaţia Culturală Green Art Tour şi GAT Films care şi-au propus să lanseze „cel mai îndrăzneţ proiect cinematografic realizat 100% în provincie”.

Iată ce a declarat actorul Dan Rădulescu:  „Sperăm să reuşim să facem filmul acesta. Ar fi prima producţie care se realizează 100% în provincie, ceea ce mi se pare o realizare extraordinară, nu pentru orgoliu sau pentru a demonstra neapărat cuiva ceva, ci pentru faptul că şi aici, cu forţele noastre, putem să facem lucruri de foarte bună calitate”.

La film se lucrează intens zilele acestea, se turnează scene – inclusiv în Gara Teaca – el urmând să fie lansat în această toamnă.

Iată preview-ul şi câteva fotografii postate de actori pe Facebook din timpul filmărilor realizate la Teaca.

https://www.youtube.com/watch?v=NK7EsLeJbFQ

Teaca film 12 Teaca film 11 Teaca film 10 Teaca film 9 Teaca film 8 Teaca film 7 Teaca film 6 Teaca film 5 Teaca film 4 Teaca film 3 Teaca film 2 Teaca film 14

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.