Gala Educaţiei 2016. Cine sunt cei 12 câştigători ai titlului de ”Profesor al anului” (FOTO)

Holistic

De Ziua Internaţională a Educaţiei, 12 cadre didactice din Bistriţa-Năsăud au intrat în posesia titlului de „Profesorul anului” la zece categorii, juriul desemnând, în două cazuri, câte doi câştigători. Gala Educaţiei a avut loc la Sinagoga Bistriţa, în prezenţa inspectorului general Camelia Tabără, a inspectorilor şcolari şi directorilor de şcoli, dar şi a preşedintelui CJ, Radu Moldovan, a vicepreşedintelui Ioan Ţintean, şi a viceprimarului Bistriţei, Cristian Niculae.

gala-educatiei-1 gala-educatiei-2 gala-educatiei-3 gala-educatiei-4

La secţiunea Debutanţi, titlul de „Profesorul anului” i-a revenit Florinei Livia Blaga (foto stânga) de la Şcoala diana-rusflorina-blagaGimnazială Rebrişoara care predă, de fapt, la structura Gersa, care are dificila misiune de a învăţa copii dintr-o localitate izolată, făcând faţă cu greu exigenţelor actuale în condiţii atât de vitrege.

La secţiunea Educatoare, titlul a revenit Dianei Marieta Rus (foto dreapta) de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa cu Poveşti” Bistriţa, care a spus că se bucură zi de zi să afle că este pentru copiii pe care îi învaţă „a doua mamă”.

Câştigătoarea secţiunii Învăţătoare a fost Dalia Chira (foto stânga) de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa dalia-chiracare a mărturisit că şi-a dorit să îmbrăţişeze această profesie încă din copilărie fiind inspirată de mama ei, tot învăţătoare. Pentru rezultatele sale excepţionale, inclusiv de coordonator al unui proiect european, juriul a considerat că e îndreptăţită să primească acest premiu.

Cel mai bun profesor al anului şcolar 2015-2016 a fost considerat Oltiţa Curtuiuş (foto dreapta), oltita-curtuiusprofesor de biologie la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa, ai cărei elevi au intrat în proporţie de peste 50% la facultăţi de medicină şi farmacie.

Juriul a decis că, la secţiunea Ingineri-Economişti, trebuie să declare doi economisticâştigători, pe Maria Mureşan de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa şi pe Ştefania Măgurean (foto stânga) de la Liceul „Solomon Haliţă” Sîngeorz-Băi. Ambele au inspirat elevii să participe la acţiuni diverse şi la proiecte internaţionale, deschizându-le astfel orizonturile.

Dintre directorii nominalizaţi, Clariţa Rus (foto dreapta), aflată în fruntea Şcolii Gimnaziale nr. 7 din clarita-rusViişoara, fost aleasă „Profesorul anului”.  Aflată în fruntea unei şcoli frumoase, reabilitată cu bani europeni de Primăria Bistriţa, dar care are elevi din mai multe etnii, prof. Rus a reuşit să menţină clădirea în felul în care i-a fost predată de autorităţi, frumoasă şi curată, şi să-i implice pe elevi în acţiuni din care educaţia să fie cea care să aibă de câştigat pe toate planurile.

Alina Creţ (foto stânga), director educativ la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, a alina-cretfost desemnată „Profesorul anului” dintre directorii educativi. Bibliotecar de profesie, Alina Creţ a reuşit, într-un mod exemplar, să mobilizeze profesori şi elevi în activităţi educative.

Pentru performanţă a fost răsplătit cu acest titlu Ilie Valentin Pop (foto dreapta), profesor de valentin-popchitară la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa, care a reuşit să obţină numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale cu elevii săi, în ciuda faptului că niciunul nu deţine vreun instrument performant.

nicoleta-butuzaVoluntariatul făcut cu multă dragoste şi dăruire a fost remarcat de juriu în cazul Nicoletei Butuza, bibliotecar la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, voluntar în proiectul „O masă caldă”, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi, de fapt, oriunde este nevoie de ea.

Titlul de „Profesorul Anului” a fost împărţit la secţiunea Hobby de Dorina Buiabuia-si-copaciu de la Clubul Copiilor Năsăud şi de Claudiu Copaciu de la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, unul pentru dragostea faţă de natură, iar altul pentru muzică.

Premii speciale din partea Librăriilor Aletheia au primit Adriana Pop de la Liceul „Rau Petrescu” Prundu Bârgăului pentru încurajarea tinerilor să înveţe să-şi expună ideile prin dezbateri, dar şi profesorul Augustin Rus care şi-a transformat pasiunea pentru istorie în profesie.

CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII 

Biblioteca Judeţeană „Georghe Coşbuc” a acordat un premiu special prof. Elena Gabriela Herţa din Romuli, iar Centrul Judeţean pentru Cultură prof. Vasile Duda de la Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba”.

premii-speciale-1 premii-speciale-2 premii-speciale-3 premii-speciale-4

Organizatorul Galei Educaţiei a fost Asociația Argument și partenerii săi – Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Librăriile Aletheia, Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud. Proiectul a beneficiat de cofinanțare de la bugetul județului Bistrița-Năsăud pentru domeniul cultură.

Timp Online a scris AICI lista finaliştilor la toate secţiunile.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. h

  in timp ce acesti bravi profi erau premiati, elevii sarbatoreau in clase facand cursuri. multumim dnei inspector general pentru bunavointa aratata si modul in care a interpretat un ordin de ministru.

  (0)
 2. raul adrian

  sint curios daca la clasa lor se incaseaza ,,fondul clasei,, !! ca dac da…………..atunci sint ca toti ceilalti. daca nu ……..

  (0)
 3. Anonim

  Vai de ea educatie. Sunt profesori cu premii la olimpiade nationale si internationale şi nu sunt profesorii anului. Oare de ce? Pe când debutanţi care au promovat examenul de definitivat abia a 3-a oară a ajuns Prof. Anului.
  Nu mai am cuvinte. Asta promovam. Bravo Romanie!!!!!!!!!!!

  (-1)
  • Probabil pentru că nu i-a propus nimeni sau nu şi-au depus singuri candidatura. Cei mai mulţi dintre profesorii care au ajuns în finală au fost propuşi de colegi, de elevi, de părinţi, de comunitatea locală care îi apreciază. E foarte frumos să ai olimpici şi să obţii rezultate cu ei, dar aceştia sunt foarte puţini, adesea se pregătesc în afara şcolii, iar scopul învăţământului de masă, fiindcă aşa se numeşte, este să educe pe toată lumea şi să aibă impact asupra cât mai multor copii.

   (0)
  • BOOMER AFG

   asta da propunure ,mai CRISTINA SABAU,cand propunerea vine din partea colegilor elevilor sau a parintilor,pai mai dragilor acestia sunt din acelasi CERC ,mai mai ,ia sa fi facut o evaluare trimestriala,apoi de 2 ori pe an si apoi la sange o evaluare ca la olimpiade sa vedeti cati se mai inghesuiau…nici unul ,……ca nu fac nici 2 parale,nu au nimic in cap…..dar,exista un dar,pe acesti copii ii evalueaza ei cu vor……mmmmmmmmmmmmmmmm …..”.ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT”, aaahahahahahahha I-AM CIURUIT PE TOTI SI „SA TRAITI BINE”

   (0)
  • BOOMER AFG

   si inca ceva ,pentru ei 1 mana spala pe alta…..cum la examenele directe de post ,titularizare si suplinitori numai cu note de 1 + sau alte note derizorii ei mai profeseaza,mmmmmmmmmmmmm,mai mai sa fie!!!!!!!! ce incurajati ? ia mai cautai in urma cu aproape 100-110 ani cand invatamantul si analfabetizarea la cote ingrijoratoare,peste 87 % analfabetizarea si voi ne vindeti gogosi……..GOGOSI CU CE?

   (0)
  • BOOMER AFG

   si nu in ultimul rand ,sa nu omitem,acesti copii sunt niste cobai ce trebuie exterminati….vin cu tot felul de legi si legiute ,dormind bine ,iar cand se trezesc mai nu am facut mai nimic ,ia sa mai scoatem o liniuta sau o mica lege sa nu zica lumea ca nu am facut nimic ….si uite asa fac si eu de un salariu,mai mai 10.000 sau 23.000 lei ca suntem saracuti cu colibele astea de vreo 10-15 camere ,pai copilasii mei sa moara de foame…mai ia lasa sa moara anlfabetii astia de nimic….!!!!!!!!!

   (0)
  • Florin

   Doamna Cristiana,de ce nu spuneti adevarul despre unii ,,premianti”?Meriți acest titlu cand la titularizare ai luat nota 2 si ceva?Cautati pe site-ul titularizare.edu.ro notele unor profesori premianți…Vai si amar de ea educatie si de copiii nostri…

   (0)
  • Adrian C.

   Ce va mai place sa va laudati cu olimpicii. Nu asta conteaza – conteaza nivelul mediu de educatie al populatiei. Cati romani (mai ales cei de la tara si proletariatul) au citit cel putin 10 carti anul acesta? Degeaba aveti un elev din Bistrita-Nasaud care castiga premiul 1 la olimpiada de limba romana si 200.000 de tarani si muncitori care n-au citit nici o carte anul acesta. Profesorii care se ocupa cu educarea maselor merita tot respectul. Olimpicii sunt putini si in majoritatea cazurilor pleaca la studii in strainatate si nu se mai intorc in tara.

   (0)
 4. Grecu Cornel

  Felicitari Domnului Profesor Valentin Pop pentru rezultatele obtinute cu elevii la olimpiade, concursuri nationale si internationale la chitara clasica. Bistrita este recunoscuta in tara ca un centru puternic de chitara clasica depasind orase ca : Iasi, Timisoara, Galati, Sibiu, Brasov,Constanta, Oradea, Arad, Satu Mare etc.

  (0)
 5. Cecilia

  Felicitari profesorilor nominalizati, merita laude. Desigur mai sunt multi asemenea lor, din diferite motive nu-i regasim aici……….
  „Profesorul mediocru vorbeste. Profesorul bun explica. Profesorul foarte bun demonstreaza. Profesorul eminent inspira.”
  William Arthur Ward

  (0)
  • Anonim

   Perfect de acord cu citatul „Profesorul foarte bun demonstrează”. Acesta trebuia să stea la baza unor candidaturi propuse de …………………………….. Profesorii se împart în 2 categorii:- unii care muncesc şi au rezultate şi nu apar nicăieri decât cu litere mici, mici,
   – alţii care fac hărtii şi sunt premiaţi

   (0)
 6. Cetatean responsabil

  Halal juriu,cand la,, profesorul anului „,bibliotecara ia premiul pt ca face voluntariat la ,,salvare”.unde se gasesc elevii in aceasta poveste.ca dascal tb sa faci voluntariat cu elevi nu la salvare.

  (0)
 7. Adrian C.

  Multi dintre cei care au comentat aici n-au inteles nimic.
  In țara in care locuiesc eu s-a acordat de curand premiul „antrenorul anului la copii si juniori”. Premiul nu se acorda antrenorului care a castigat campionatul, cupa sau Chamoions League.
  Criteriile sunt: incurajarea sportului de masa, organizarea de activitati sociale, atragerea de voluntari, implicarea parintilor in activitatile clubului etc. Nu se premiaza rezultatele obtinute in trecut. Se incurajeaza initiativele care vor duce la rezultate in viitor.

  (0)
 8. Cetatean responsabil

  Ah ,sau a fost premiata ca face ciorba la cantina saracilor?stimati jurati daca asta numiti educatie ,habar nu aveti ce inseamna a fi,, educator”!sunt bibliotecari care chiar educa elevi,dar pe aceea nu i promoveaza nimeni,sau dascali care fac ani de zile voluntariat la CETIN dar nici pe ei nu i propune nimeni pt Gala Educatiei.

  (0)
 9. clarvazator

  Mai este o bibliotecara desemnata ,,profesorul anului” cea de la CNLR care este si consilier educativ , se pare ca numai de un an dar a facut treaba cat altii in 10. Nu stiu cand isi mai fac si treaba pentru care sunt platite. Trebuie sa fi prieten cu cine trebuie.

  (0)
  • Cetatean responsabil

   Se pare ca munca unui bibliotecar care face ciorba in timpul liber pt ca la biblioteca nu prea are ce face ,decat la inceputul anului scolar cand mai imparte manuale,este egala cu cea a unui dascal ,care tb sa respecte o programa sau mai are si responsabilitatea unui examen pt care tb pregati elevii.traiasca prostia.suntem pe drumul cel ,,bun”!

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.