Gala ”Moş Nicolae pentru copii cu dizabilităţi”. Prelegere Dumitru Prunariu la Sinagogă

Holistic
Fundaţia Inocenţi organizează joi 11 decembrie a VIII-a ediţie a Galei ”Moş Nicolae pentru copii cu dizabilităţi”: o prelegere susţinută la Sinagogă de singurul cosmonaut român care a ajuns în spaţiu, Dumitru Prunariu, şi un dineu de binefacere la Coroana de Aur cu licitaţie de obiecte de artă.

Gala „Moş Nicolae pentru copii cu dizabilităţi” este un eveniment cu scop caritabil, menit pe de o parte să sensibilizeze oamenii cu privire la problematica copiilor cu dizabilităţi, iar pe de altă parte reprezintă o modalitate de a obţine resurse pentru susţinerea celor două programe ale Fundaţiei Inocenţi, dedicate acestei categorii speciale de copii.

În acest an, dineul oficial va fi precedat de o prelegere cu tema „Explorarea cosmică – încotro?”, susţinută de Dumitru Prunariu, primul şi singurul cosmonaut român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic. Aceasta va avea loc la Sinagoga Bistriţa joi 11 decembrie, începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă, iar cei care doresc pot face o donaţie la intrarea în sală.

Evenimentul continuă cu dineul de binefacere de la ora 19.30, la Restaurantul Coroana de Aur din Bistriţa, şi va cuprinde o licitaţie de obiecte şi lucrări de artă, o tombolă şi momente artistice ale copiilor din cadrul programelor fundaţiei. Intrarea se va face exclusiv pe bază de invitaţie. Taxa de participare – 250 de lei (65 de euro sau 75 de dolari) de persoană.

„Fundaţia Inocenţi continuă, ca în fiecare an, să dedice acest eveniment sutelor de copii cu dizabilităţi cărora le oferim programele şi serviciile noastre. Aşteptăm cu nerăbdare să revedem prieteni vechi şi susţinători de lungă durată ai Fundaţiei, precum şi să cunoaştem alţi oameni de bine pentru a realiza încă o ediţie de succes şi inspiraţie a Galei şi să putem, astfel, să ne continuăm munca în beneficiul copiilor cu dizabilităţi”, spune directorul executiv al Fundaţiei Inocenţi, Marin Mic.

Toate fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcţionate spre a sprijini programele de intervenţie timpurie pentru copiii cu dizabilităţi, programe ce auca obiectiv asistarea copiilor în recuperare, facilitarea integrării lor sociale şi reducerea riscului de abandon maternal.

Ca urmare a resurselor obţinute de la gala din decembrie 2013, pe parcursul anului 2014 un număr de 90 de copii cu dizabilităţi de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud au beneficiat de peste 4600 de sesiuni de terapie recuperatorie (kinetoterapie şi consiliere psihologică) şi sesiuni de activităţi educative şi de socializare. Fiecare sesiune are o durată cuprinsă între 30 si 60 de minute. De menţionat că aceste două programe special destinate copiilor si tinerilor cu dizabilităţi sunt susţinute în cea mai mare parte din resursele obţinute în cadrul acestui eveniment şi din campania anuală ”2%”.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. cristi

  Bravo…in ultimele saptamani, avem si un subiect extraordinar! despre altceva decat politica sau accidente!!!
  Un articol despre semenii nostrii!!! Asta ar trebui sa ne preocupe!!! Sa facem bine in jurul nostru, nu sa discutam doar despre politruci, care au si tupeul sa recunoasca pubilic ca noi suntem doar lucruri!!!

  (0)
 2. raul adrian

  el a fost in cosmos , bravo lui. dar fratia cu Rusia la ajutat sa faca asta .ca daca era dupa statul roman……nici acum nu sintem in stare sa trimitem ,

  in cosmos un vehicul spatial

  (0)
 3. raul adrian

  dar lasati ca cistiga Mickey Mouse alegerile si sintem(vom fi) cu totii in aer. sus…..sus…sus…..la cer. fiti s iguri de asta.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.