Actualitate

Directorii de şcoli, avertizaţi să nu încadreze profesori cu medii sub cinci la titularizare

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără le-a cerut directorilor de şcoli ca, în anul şcolar 2012-2013, să nu încadreze profesori care nu au obţinut media cinci la titularizare. În caz de nevoie să apeleze la cei 67 de pensionari care vor să mai predea.

La şedinţa cu directorii de şcoli, inspectorul şcolar general Camelia Tabără le-a cerut acestora să nu aibă ore în plus la catedră pentru că noul an şcolar va fi unul al evaluărilor pentru toate şcolile de stat.

„Fac apel la dumneavoastră să nu vă luaţi plus catedră. E un an greu, un an în care suntem cu toţii extrem de preocupaţi de amabalarea muncii pe care am făcut-o în anii trecuţi. Anul 2013 este un an în care toate unităţile de învăţământ de stat vor fi evaluate pe standarde de calitate. Acest lucru înseamnă un anumit formalism şi o anumită preocupare în a-ţi aşeza documentele ca să faci dovada muncii tale. Preocuparea noastră permanentă este nu cumva să ne ascundem sub hârtii nemunca”, a spus Tabără.


Ea a declarat că, în acest proces de evaluare, ceea ce interesează este calitatea învăţământului.

„Acest lucru aAre două repere: satisfacţia beneficiarilor şi rezultatele învăţării. La aceste capitole, puţini dintre noi putem să ne lăudăm că stăm foarte bine. Oricum, la nivel de judeţ nu stăm grozav pentru că, la fiecare criteriu, suntem la jumătatea de jos a clasamentului. Satisfacţia beneficiarilor la modul serios puţini dintre noi am făcut-o. Va trebui să îi consultăm pe elevi, autoritatea locală dacă ceea ce se întâmplă în şcoală e ceea ce trebuie ca serviciu public pe care şi-l doreşte comunitatea”, a spus Camelia Tabără.

Inspectorul general le-a atras atenţia directorilor ca nu cumva să încadreze, anul acesta, profesori care nu au luat medii peste cinci la titularizare.

„Atenţie, mesajul Ministerului este acela că nu se încadrează pe posturi colegi care au obţinut la examenul de titularizare medii sub cinci. Se apelează, în situaţiile în care nu vă puteţi acoperi încadrare, la colegi pensionari pentru varianta cumulului. Avem depuse la ISJ 67 de cereri din partea unor colegi care simt că mai pot munci. Dacă totuşi sunt situaţii în care credeţi că nu găsiţi om, în special în mediul rural, nu aveţi cum să vă descurcaţi, vă rugăm frumos să ne spuneţi”, a spus Camelia Tabără.

Anul acesta, anul şcolar începe  în 10 septembrie, mai repede faţă de alţi ani când deschiderea era în 15 septembrie.

Cristiana Sabău

8 comentarii

  • Gresit d-na inspector general,aveti 67 de cereri de pensionari cu bastoane ,,rosii,,precum palaria d-voastra .A-ti reusit sa inrositi intregul judet,desi ardelenii nu au prea multe in comun cu stangistii d-voastra,dar sper sa nu tina mult,si odata cu plagiatorul Ponta si Abramburica sa ne lasati sa devenim europeni,iar d-voastra sa va regasiti identitatea pe undeva prin judetele cu,, sange rosu,, ca Teleorman,Gorj,Vrancea,…

    • Esti RAU domnule satrap ! Abtine-te in a face politica, mai ales de acest nivel, aici, legat de acest subiect. Mai lasa-i naibii pe cei cu sange portocaliu, rosu verde, sau care o mai fi in mintile unora. Pentru scoala, trebuie gasite solutii in a nu mai promova ,,toti prostii,, .Suntem o natiune care nu ne mai putem permite acest lux: sa promovam submediocrii pentru INTERN si sa dam elitele (putine ce e drept), la EXPORT! Am convingerea ca oameni precum doamna inspector general, sunt animati de cele mai bune intentii in acest sens.
      In privinta celor 67 de colegi pensionari, sunt sigur ca ei sunt de cele mai diverse orientari politice, daca am inclina (in mod gresit) sa judecam asa.

    • Nene „satrapu”, vezi că ți-ai pierdut creierul (dacă l-ai avut vreodată). Declară-l nul și pune-ți un stupuș în loc, să nu-ți plouă în gât.

    • daaaaaa……..asa e….chiar mi-am spus: daca copii mei vor avea profesori cu fetele alea…….o sa le schimb scoala……sper ca poza sa fie de undeva de la un centru de reeducare!

  • Cat se poate de CORECT mesajul MECTS si al inspectorului scolar general.
    Cu siguranta ca se urmareste un deziderat foarte important al invatamantului romanesc – acela al ridicarii standardelor de calitate in educatie.
    As dori insa, sa adresez apropo de standarde de calitate, si reducerea decalajelor calitative in invatamant, intre zona rurala si urbana, o intrebare conducerii ISJBN:
    Vi se pare firesc ca ORELE DE OPTIONAL INFORMATICA (TIC), LA SCOLILE DIN ZONA RURALA CATE UNA LA FIECARE CLASA GIMNAZIALA (acolo unde sunt) SA FIE ,,TAIATE,, de onor doamna Pintea, atunci cand merg directorii ,,la incadrari,,?
    Nu credeti ca e pacat, ca atatea cabinete de informatica sa stea sub ,,obroc,, in ciuda investitiilor masive in aparatura,dar mai ales acesti copii din zonele rurale, sa fie vitregiti in a se instrui in domeniul informaticii? Ganditi-va ca multi din acesti copii, nu au acasa un calculator, si multi deasemenea nici internet. Ce sa mai spunem de instruirea elevilor sub indrumarea unui cadru didactic calificat?!
    Cum vor fi acesti copii, egalii colegilor lor oraseni, peste cativa ani, cand vor deveni colegi in liceele (colegiile) din mediul urban?
    M-as bucura sincer, daca cineva din partea ISJBN, si-ar exprima opinia (ar da un raspuns) in legatura cu aceste probleme.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS