Actualitate Politică

Diana Morar: La români ţine povestea cu ”să moară capra vecinului”. De ce Alianţa Creştin Liberală

Preşedintele OFL Bistriţa-Năsăud, Diana Morar, a spus că denumirea alianţei electorale PNL - PDL pentru alegerile prezidenţiale, Alianţa Creştin Liberală, nu a fost aleasă întâmplător şi că, având în vedere sondajele, se pare că electoratul liberalilor a înţeles mai rapid decât cel al PDL necesitatea fuziunii.

”Va trebui ca într-un timp cât se poate de scurt să explicăm simpatizanţilor şi publicului larg de ce este vitală pentru democraţie înfiinţarea unui mare partid de dreapta care să contrabalanseze PSD. Un sondaj de opinie realizat de IRSOP arată că există potenţial pentru marele partid de dreapta, dar că e nevoie de o muncă pe măsură. 29,4% dintre români consideră că fuziunea PNL-PDL e o idee bună, iar mai bine de 30% nu se pronunţă. 35,4% dintre români nu văd cu ochi buni această fuziune. Nu se aşteaptă nimeni ca suporterii PSD să spună că fuziunea dreptei este o idee bună, 60% din electoratul PSD nu e de acord cu fuziunea. Povestea este cea cu ”să moară capra vecinului”, care ţine la români şi funcţionează dintotdeauna, deşi o gândire sănătoasă ar spune că pentru sănătatea democraţiei e nevoie de două forţe relativ egale. Susţinătorii PSD sunt cei 35,4%, împreună cu cei ai PMP. Vizavi de cei care sunt nehotărâţi, aici intervine rolul nostru, să explicăm mai bine de ce este necesară apariţia noului partid”, a spus Diana Morar într-o conferinţă de presă.

Ea a afirmat că este interesantă maniera în care electoratul PNL şi PDL vede această fuziune: ”Se pare că liberalii au înţeles mai rapid necesitatea apariţiei acestui partid. 85,6% din electoratul PNL susţine această fuziune, în timp ce doar 70% din electoratul PDL susţine fuziunea. Deci au un pic mai mult de lucru cei de la PDL”.

Alianţa electorală formată de PDL şi PNL pentru alegerile prezidenţiale din toamnă se va numi Alianţa Creştin Liberală. Diana Morar a explicat această denumire. ”A fost formula agreată pentru a merge în campanie. Numele nu e ales întâmplător, a fost ales dintre şase denumiri. Chiar dacă unii apreciază că alăturarea noţiunilor ”creştin” şi ”liberal” ca improprie sau că nu ar fi cea mai fericită idee, acestea sunt rezultatele unei analize sociologice. S-au avut în calcul mai multe aspecte. Componenta de creştin e referă la faptul că cei mai mulţi oameni care stau sub egida valorilor creştine sunt de dreapta, deci ar vota mai mult un partid de dreapta. Componenta creştin se alătură foarte bine din punct de vedere doctrinar cu ceea ce reprezintă PPE la nivelul UE”.

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS