Actualitate

Primăria Bistrița, plan de dezvoltare a sectorului meşteşugăresc. Platformă interactivă a artiștilor

Primăria Bistriţa elaborează un plan de implementare a bunelor practici în domeniul artelor şi meşteşugurilor la nivelul orașului, în cadrul proiectului ”Politici antreprenoriale inovative în sectorul meşteşugurilor”, cu acronimul Innocrafts. A fost lansată o platformă interactivă a artiştilor şi meşteşugarilor.

Pentru elaborarea unui plan care să răspundă cât mai bine nevoilor locale reale, la Primărie a avut loc o dezbatere privind dezvoltarea sectorului artistic şi meşteşugăresc în Bistriţa, la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, membri ai Fundaţiei Mihai Eminescu Trust şi artişti şi meşteşugari din Bistriţa, informează municipalitatea.

În prima parte a dezbaterii a fost lansat site-ul realizat prin proiect, www.innocrafts-bistrita.ro, care constituie o platformă interactivă a artiştilor şi meşteşugarilor din municipiu (foto), urmat de o prezentare susţinută de vicepreşedintele Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, Caroline Fernolend, cu tema ”Dezvoltare locală durabilă prin susţinerea meşteşugurilor”.

Dezbaterea a continuat cu analiza unor exemple de bune practici din Europa, cu posibilităţi de transfer în Bistriţa şi un dialog interactiv între echipa Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniu şi artiştii şi meşteşugarii prezenţi la întâlnire, pentru centralizarea şi prioritizarea nevoilor existente la nivel local în acest sector şi identificarea unor posibile soluţii de rezolvare a acestora.

Planul de implementare a bunelor practici realizat în urma consultării va fi prezentat de către Primăria Bistriţa la conferinţa finală a proiectului ”Politici antreprenoriale inovative în sectorul meşteşugurilor”.

Municipalitatea își propune să dezvolte meșteșuguri și activități compatibile cu caracteristicile vechiului burg, iar breslele medievale care asigurau faima cetății să devină modele pentru practicarea unor meserii care cer manualitate, tehnică și creație la standarde contemporane, dar care asigură promovarea tradiției și culturii locale.

Parteneri în proiectul Innocrafts finanțat de Uniunea Europeană sunt municipalitatea din Florența, Asociația Națională a orașelor din Toscana, Institutul Național de Arte și Meserii din Franța, Fundația Tradițiilor din Andaluzia, municipalitatea din Bistrița, Asociația Regională “Central Stara Planina”, municipalitatea din Burgas, Camera de Comerț din Barcelona, Universitatea de Arte, Design și Arhitectura din Aalto, Departamentul de Educație, Cultură și Sport din Riga, Agenția de revigorare a vechiului oraș Vilnius, Consiliul Local Reims, Consiliul Meseriașilor din Irlanda, Agenția de Afaceri din Budapesta și Camera de Comerț și Industrie din Slovacia.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS