Timp de gândire

Cronica unui protest. Tablouri penibile cu politicieni

Nu am nici cea mai vagă idee câţi dintre oamenii care au ieşit în stradă ştiu exact ce modificări s-au adus în noaptea aceea Codului Penal, dacă sunt bune sau rele, însă mi-e clar că aroganţa actualilor guvernanţi a scos din minţi pe toată lumea şi concluzia generală este cea strigată pe străzi sub diverse forme, dar sintetizată aşa: „vor să fure iar şi să nu fie prinşi”.

De unde această idee? Simplu. Din nenumăraţii ani în care PSD a guvernat ţara singur sau cu alţii, perioadă în care au apărut „baronii locali” cu imperii nesimţite şi care au condus o Românie săracă la care i s-au aruncat doar pomeni sub formă de măruţiş. Aparent, în timpul guvernării Ponta, „baronii” au fost daţi la o parte şi au venit la conducere lupii tineri. Numai că – ce să vezi?- s-au dovedit şi mai hulpavi decât ramolitul de Mischie, spre exemplu. Şi-au tras vile mai cu ştaif, şi-au luat maşini şi mai tari, au început să aibă pasiuni de tipul vacanţe scumpe prin străinătăţuri, vânători de lux, prietenii cu serviciile, vezi cazul Ghiţă. Cocoţaţi în tot felul de funcţii, cum ar fi de exemplu inofensivul Bănicioiu, şi-au dovedit maxima incompetenţă în tot felul de situaţii, cazul „Colectiv” fiind cel care i-a deconspirat. Habar nu aveau ce conduc şi de ce conduc. Ei tăiau panglici şi se maimuţăreau la televizor. Aşadar, lupii cei noi şi flămânzi de putere au început să se plictisească de moşiile lor rurale de prin Teleorman şi au vrut la Bucureşti la butoane fiindcă doar de acolo poate fi spălat trecutul tenebros la ceas de seară şi printr-un personaj tragi-comic pe post de ministru al Justiţiei, un robot care s-a defectat la „Altă întrebare?”.

Mai mult decât orice modificare adusă legii, eu cred că acest tablou i-a înfuriat cel mai mult pe oameni. În stradă nu au mai ieşit cei împinşi de la spate de partide să urce în autocare ca să meargă la miting, ci oameni liberi care au înţeles că avalanşa de pomeni din aceste zile ascunde ceva. Şi au ieşit în stradă sătui de ascunzişuri şi legi făcute cu dedicaţie, sătui de baroni şi de lupi, de nesimţire şi de aroganţă.

Zilele trecute apăreau în spaţiul public nişte fotografii făcute recent la Rodna unde primarul cel nou de la PSD, zis Tinu, a făcut un bal în care stătea ţaţoş – alături de doi parlamentari PSD la costume şi pantofi scumpi – printre nişte amărâţi de bătrâni, înghesuiţi la nişte mese. Nu ştiu ce aveau prin farfurii, dar e cât se poate de evident că bătrânii respectivi arătau ca nişte iobagi cu căciulile în mâini în faţa stăpânilor. Umăr la umăr, cu „sfetăre” croşetate, se uitau cu priviri umile la „domnii” care se amuzau de mama focului în timp ce le spuneau probabil câţi 50 de bani le dă PSD în plus la pensie. Mi s-a făcut milă şi silă în acelaşi timp.

Personal nu cred că toţi cei din stradă au fost la vot, dar poate că au înţeles măcar acum că atât timp cât nişte bătrâni umili de tipul celor pe care îi vedeţi în fotografiile de mai sus sunt singurii care se duc, rezultatul nu poate fi decât cel de azi. Oamenii aceştia, crescuţi şi educaţi în comunism, care l-au votat ani la rândul pe Ion Iliescu, tătucul lor, sunt cei care ne ţin blocaţi în istorie. Ei vor să creadă că un leu la pensie e o avere, că o invitaţie la masă e o mare minune, că ce fac guvernanţii e tot timpul bine. Le lipseşte elementara mândrie de a refuza aceste umilinţe. Nu au puterea să le spună politicienilor aroganţi că nu au nevoie de salamul lor ieftin pus pe o farfurie pentru că toată viaţa au fost învăţaţi cu pomenile. Deşi munteni care au dovedit de-a lungul istoriei că sunt specialişti în rezistenţă, nesupuşi niciunui regim, iată-i ca o turmă înghesuită într-un colţ de lupii hulpavi. Urât, ruşinos, umilitor!

Să nu mă înţelegeţi greşit. Cu toate că ani la rândul am avut de suferit de pe urma regimului Năstase, nu vreau să jignesc membrii PSD şi electoratul acestui partid. E dreptul fiecăruia să creadă în ce vrea şi în cine vrea. Eu am ajuns în faza în care cred că de vină pentru îndobitocirea acestui neam sunt şi celelalte partide care s-au perindat pe la guvernare: PDL cu tona lui de corupţi care au tăiat tot de la săraci ca să se îmbogăţească ei, liberalii care s-au lipit în 2012  de PSD doar ca să ajungă şi ei la ciolane, partidele istorice care s-au autodecimat, partidele noi de tipul PMP sau USR care s-au format tot cu activiştii altora. E motivul pentru care în multe oraşe, lumea ieşită în stradă nu mai vrea să vadă niciun politician. Întrucât nu mă pot abţine totuşi să spun ceva, o voi face: dacă aş fi membru PSD, acum aş demisiona fiindcă atât timp cât rămâi parte a unei organizaţii ai cărei lideri o iau razna, înseamnă că eşti de acord cu derapajul şi eşti la fel ca ei. Vă reamintesc tuturor că există instituţia „demisiei de onoare”. Folosiţi-o pentru că mulţi sunteţi oameni demni şi cinstiţi.

Ştiu că omenirea nu a găsit altă formă de a se administra decât politica, dar nu ştiu cum se face că România are cei mai bogaţi şi nesimţiţi politicieni, cam toţi au încheiat mandatul de parlamentar în vilă nouă şi maşină de lux, în timp ce în alte ţări dezvoltate, aleşii merg în Parlament cu bicicleta şi nu sunt plătiţi întrucât ei consideră misiunea de a sluji ţara ca fiind una nobilă şi onorantă.

Eu încă mă mir că nu le e ruşine politicienilor noştri să mai vină la proteste, chiar mă mir. În locul lor aş sta pitit în Merţan sau ce maşină mai am după patru ani de politică plătită cu bani publici, cam câte 20.000 de lei lunar (cu tot cu forfetar) de parlamentar. Ce mesaj vrea să ne transmită alde Dobra? Că e un amărât oropsit de PSD, care se simte ameninţat de acest partid mamut? Dar când defila cu PSD să ajungă senator, mamutul era bun? E singurul care îmi vine acum în minte pentru că l-am văzut „solidar” cu manifestanţii, într-un colţ, aşa. Să-şi poată face poză de Facebook că a fost, nu a stat în casă pentru că nu îi pasă. La fel ca şi alt vaşnic liberal cu aspiraţii la funcţii, pe numele lui Ioan Turc. Stătea şi el într-un colţ, prefăcându-se că are treabă multă de rezolvat prin telefon. Cred că a mestecat tone de gumă de agitat ce era.

Am văzut apoi o fotografie pe Facebook în care tot grupul liberal de manifestanţi râdea de mama focului. Penibil! Ce naiba aţi găsit de râs când ţara arde şi lumea iese în stradă? Chiar nu vă e ruşine să sfidaţi în acest hal mulţimea care s-a săturat de felul în care voi faceţi politică, voi toţi? Parcă era vorba că vor să demisioneze parlamentarii PNL, dar s-a dovedit doar o vorbă. Cum să plece ei de la borcanul cu miere şi de la pensiile speciale? Cum să plecaţi toţi din funcţiile în care aţi fost numiţi doar pentru că făceaţi politică şi nu pentru că aţi dat vreun concurs? Aşa ceva nu se poate.

De toate aceste maxime ipocrizii m-am săturat şi eu, la fel cum s-au săturat şi alţi oameni din stradă. Nu vrem altceva decât să trăim într-o ţară în care să ne câştigăm cinstit existenţa în aşa fel încât niciun bătrân să nu mai stea umil în faţa unei farfurii cu salam ieftin oferită de niciun politician, să nu mai existe niciun bal al însuraţilor la care să râjească niciun ales care ia de la stat bani cât o întreagă sală de pensionari din Rodna şi niciun protest pentru o cauză la care să se fotografieze nişte unii care nu au fost în stare să vindece de boală ţara aceasta cât au fost la guvernare. Acum, din opoziţie, fac pe doctorii. Mergeţi acasă, penibililor!

Vrem să trăim într-o ţară în care legile să fie valabile pentru toţi, în care politicienii să nu mai fure de la stat, adică de la noi toţi. Vrem să fim reprezentaţi de oameni cinstiţi şi nu de parveniţi aroganţi. E clar?

35 comentarii

    • Multumesc, dar nu ma uit, nu vreau sa-mi stric ziua 🙂 Voi jurnalistii sunteti obligati sa va uitati la chestiuni din astea grotesti, eu prefer sa fiu selectiv 🙂

    • O condiție cu totul neconstituțională, să încalci acest drept. Cum verificați în schimb bunele intenții, implicarea civică și profesionalismul omului ? Sau selectăm alte persoane care habar nu au ce vorbesc.

  • Tare sunteti suparata si aveti dreptate. Doar ca politicienii nostrii sunt dupa chipul si asemanarea generatiei noastre, in care gasim oameni de foarte buna calitate si oameni de calitate indoielnica. Politicianii nu sunt niste sfinti, educati, carismatici, cinstiti si modesti, nicaieri in lume, d-apoi intr-o tara aflata in tranzitie originala si la marginea marelui imperiu al vrajbei si al cinismului. Sigur ca-s absolut jenante chermezele „profesionistilor” rosii, la fel ca veselia tampa a „opozitiei” alaturate manifestantilor, acum cand tara fierbe si situatia-i mai grava ca oricand.

    • Stimate domnule Mircea Taloş, politicienii şi ziariştii au alte instrumente prin care pot corecta mersul strâmb al societăţii. Primii legile pe care le pot iniţia şi susţine prin intermediul partidelor din care fac parte, cei din categoria a doua canalele prin care se pot exprima. Nici unii, nici alţii nu avem ce căuta printre oamenii simpli care nu deţin aceste instrumente decât dacă vrem să fim penibili cu orice preţ.

    • mai nea Talos ,mai lasa-ne cu <<oamani de calitate<,ai uitat cand ai facut puciul din CDR BN cand l-ai inlaturat pe presedintrle de atunci al CDR , de altfel un om de f. buna calitate si probitate profesionala ? – asa ca mai taci si lasa-ne cu asemenea lectii ……

  • Toti sunt de vina, toti au furat, mai mult sau mai putin. Daca tara asta a ajuns bataia de joc a Europei se datoreaza acestor politicieni, indiferent de partide, care au pus mai presus de ori ce interesul propriu. Ar fi cazul sa se priveasca altfel lucrurile, acest partid, P.S.D. daca a fost ales, sa faca ce trebuie facut ca sa le fie bine copiilor si nepotilor nostrii, nu sa se preocupe de lucruri slabe. Daca treceau Ordonantele prin Parlament si se vota nu avea nimeni treaba cu ei, era normal, era firesc, dar asa cum au procedat, hoteste, in miez de seara, a starnit, in mod firesc, revolta oamenilor. Ca sa se reabiliteze sa retraga urgent Ordonanta si daca tot au fost alesi, sa se apuce de treburi serioase ca sunt tare multe de facut in tara asta.

  • Ce sinistre sunt pozele alea din Rodna, ce bisnitari ordinari sunt aia din PSD si PNL. Au ajuns valutistii la putere… Pe langa astia, baronetii vechi ca Marinescu sau Pupeza par niste batranei simpatici.

    Dar mai e un aspect foarte trist in pozele alea: taranii rodneni. Intr-o lume idilica, intr-o societate sanatoasa la cap, sau poate in alte vremuri demult apuse, rodnenii s-ar fi dus la acel bal cu furcile si topoarele dupa ei. Si i-ar fi scos din localitate pe toti politrucii aia nenorociti, cu toate acareturile lor, definitiv. Ce cauta oamenii aia la bal? De ce s-au dus, ca sa ce?

    • Absolut sinistre. Sunt întru totul de acord. Dacă te uiţi pe paginile de Facebook ale politicienilor, mai poţi vedea nenumărate icoane postate de fiecare dată când e câte un sfânt de renume în calendar. Eu, una, am impresia că i-am ales în funcţii doar ca să pună poze cu sfinţi şi să ne tot ureze la nesfârşit diverse. Chiar nu pricep: oamenii ăştia nu au nimic altceva de făcut? I-am ales să ne felicite la nesfârşit? Să ţină cuvântări şi să bată toate balurile din comune?

  • Dosarul politic al “Ordonanţei nocturne” se complică tare de tot şi tine ţara în nelinişte, nesiguranţă şi haos. Artizanii lui nu conştientizează ce au făcut, ba vor să întreprindă alţi paşi pentru instaurarea prin dictatură a Partidului-Stat din timpurile comuniste. PSD et. Comp. nu mai ţin seama de reacţiile din ţara sau din UE. “Noi am câştigat alegerile, noi facem LEGEA!”. Puterea îi orbeşte şi îi îmbolnăveşte! “STRADA” a protestat paşnic într-un număr impresionant, nemaiîntâlnit de la Revoluţia din Decembrie 1989. Lideri corecţi şi cinstiţi din PSD se retrag în faţa abuzurilor zilei. Totuşi încă nu se întrevede o soluţie clară şi sigură de anulare a Ordonanţei şi de revenire la calea legală, democrat-europeană. Ne aşteaptă încă câteva zile tulburi cu “scenarii” ascunse şi neaşteptate din partea penalilor din PSD-ALDE. La acestea, instituţiile juridice ale statului şi “STRADA” sunt pregătite să răspundă punctual şi prompt.

  • Între aroganţă şi prostie e o graniţă extrem de subţire. Până la urma, aroganţa poate fi considerată o forma nuanţată de prostie. Nu degeaba se spune ca “Prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul” . Numai ca prostia asociata cu minciuna formeaza un amestec exploziv. Dupa câştigarea alegerilor parlamentare din decembrie 2016, PSD-ul a gestionat victoria cu multa aroganţă, începând cu formarea guvernului şi forţarea adoptării unor acte normative pe furiş. Este vorba de ordonanţa graţierii şi cea care dezincrimineaza conflictul de interese prin reducerea sau anularea pedepselor pentru infracţiunile din administraţie.
    Când preşedintele Klaus Iohannis, a participat la şedinţa de guvern intuind intenţia executivului Grindeanu de a introduce pe ordinea de zi cele doua ordananţe, Liviu Dragnea s-a înfuriat. El a spus atunci o asemenea intenţie nu exista şi ca preşedintele a dat buzna nejustificat în şedinţa de guvern . Numai ca Dragnea a minţit, iar guvernul pregătise o lovitură dură pentru transparenţa publică şi pentru funcţionarea societăţii. In sedinţa de guvern din seara zilei de 31 ianuarie 2017, au fost adoptate atât graţierea unor pedepse ca proiect de lege, cât şi Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale. cele două acte normative nu erau pe ordinea de zi publicată pe site-ul Guvernului, şi nici pe cea suplimentară. După doar trei ore, Ordonanţa de Urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial, iar aşa cum a precizat Florin Iordache, prevederile intră în vigoare, de îndată, dar există o singură excepţie: dezincriminarea abuzului în serviciu intră în vigoare la 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.
    Acest lucru a dus la proteste de amploare în Bucureşti şi în ţară , dar şi la pierderea credibilităţii PSD-ului în faţa opiniei publice şi chiar a propriilor săi alegători. In 2014 Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale tot din prostie, aroganţă şi sfidare, dar PSD-ul nu a învăţat nimic. Un vechi proverb spune: “inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din greselile proprii, iar prostul nu invata niciodata.” Concluzia o trageţi singuri.

    • PSD-ul a intrat singur in rahat. In dimineata zilei de 31 ianuarie 2017 (martea neagra), Liviu Dragnea a fost la ICCJ, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. La sosire, Dragnea a declarat jurnalistilor ca nu intelege de ce protestează românii împotriva unor măsuri care nu există. El a mai spus ca că habar nu are despre ce e vorba, după ce s-a anunțat că nu se mai ține ședință de guvern pentru a valida proiectul de buget după care Guvernul totuși s-a întrunit, la ceas de seara fără nicio ordine de zi anunțată, si a adoptat pe furis cele doua ordonante, provocand furia justificata a romanilor. Pentru a iesi din aceasta situatie mai putin sifonat Dragnea nu are decat o singura mutare: retragerea ordonantelor si demiterea ministrului de justitie. Oricum nu ar fi o pierdere fiindca in PSD se mai gaseste oricand un alt Iordache.

  • Iarna vrajbei noastre…
    E cutremator sa vezi atatia oameni, cu mic, cu mare, iesind in strada in numele unui principiu, bine surprins in lozinca: in democratie, hotii stau la puscarie.
    E frig afara, ne clantanesc dintii-n gura, dar trebuie sa ne strigam disperarea.
    Credeam ca ne lipsesc cunostintele juridice din formarea noastra, si mai cred ca este asa. Dar, in cazul de acum e suficient sa vedem reactia ministrului justitiei din Romania, a domnului „alta intrebare”, si nu ai nevoie decat de cei sapte ani de acasa pentru a realiza cat de putin le pasa de poporul ce-l pastoresc. Tupeul, nesimtirea si cinismul acestui om depaseste orice limita, e aberant si strigator la cer. Iar cei ce-l sustin sunt niste complici lipsiti de orice urma de rationalitate.
    In numele cui a castigat PSD alegerile? In numele hotilor si hotiilor? Sau al amaratilor pe care-i plang de la inaltimea stiintei lor politice, ce razbate din posedarea de ciocate, masina bengoasa si costum de mii de coco?… asa cum plastic sunt descrise situatiile in acest articol.

  • Daca sar gardul primariei si fur benzina de 1000 de lei din rezervorul unei masini parcate (ceea ce nu prea sunt) si ma prinde paznicul fac INCHISOARE iar daca un angajat al primariei fura benzina tot de 1000 de lei e bine mersi si chiar se bucura ca poate merge in concediu pe benzina platita din impozitele mele!!!!!!!!

  • CETATENII si STRADA trebuie sa apere JUSTITIA. Astazi sa fim mai multi. Un ministru si o doamna Deputat si-au dat demisiile din (pesedeu) acuzand acest partid de DITATURA. Nu mai vorbesc de ce zic agentiile de presa internationale. Pesedeul o dat de pereti institutiile statului. Am vazut pe tv azi dimineata ce a declarat tov. Dragnea unor ziaristi elvetieni in dec 2016. Astazi au fost facute publice de catre elvetieni ce a zis seful pesede. CITEZ ; HAIDATI SA VORBIM DESPRE ROMANIA ,NU DESPRE CORUPTIA CARE E UN RAHAT ) Ca sa stiti si voi cine este la butoane. Concluzia ; LIBER LA CORUPTIE.

  • Ambasadele SUA , Franței , Germaniei , Canadei , Olandei şi Belgiei au luat atitudine vis a vis de încălcarea principiilor de drept de către guvernarea PSD . Când vezi că se duce naibii democrația nu e nimic de râs , dimpotrivă e un scenariu funebru . În schimb când îți faci un selfie cu nişte colegi , pe care nu i-ai mai văzut din campania electorală , poți să zâmbeşti puțin , fără să pari penibil . Aşa rău cum e , politicul guvernează lumea , şi mai sunt si politicieni cu scoală , de bună credință , care cred că se poate schimba paradigma şi in acest domeniu .

    • E foarte rău că un partid de opoziţie care ar trebui să fie pe baricade şi să apere valorile democratice se reuneşte doar în campanii, când e rost de ciolan. E trist înspre jalnic.

    • Eiii ce bine era cu contractul de paza la CJ!!! ohoooo, ce de banuti curgeau nu??? acuma hop hai sa dam cu pietre….. suntem de cealalata parte acuma!!! huooooo! ipocrizie la cote maxime!!!

    • Așa e domnule Florian „politicul guvernează lumea „,dar o guvernează prost. Sărăcie, boli, războaie, corupție, toate determinate de politicieni și de cei ascunși în spatele lor. Dacă noi, cetățenii am guverna lumea, prin democrație directă, sigur am sta mai bine. Sunteți toate partidele pline de neprofesioniști, imorali și oameni lipsiți de patriotism. Numai așa se explică cum ați adus țara asta pe butuci. În parcuri cu voi la suete, nu în funcții publice.

  • Va impartasesc intrutotul parerea. In 2012 pe mine m-a scos in strada revolta starnita de aroganta politicienilor de atunci. Faptul ca toti care le-au urmat au fost la fel de mizeri, m-a facut sa-mi pierd speranta ca se va schimba ceva in urmatorii 30 de ani. Tine de bun simt si educatie, unde sa recunoastem, pe ansamblu generatiile care acum ar avea posibilitatea sa guverneze, sunt corigente. Civilizatia nu apare nici peste noapte, nici in 30 de ani. Generatiile viitoare au o sansa, datorata nu celor ce conduc societatea, ci a informatiei care vine peste noi. Ei nu au insa inca experienta necesara sa se organizeze. Cred ca singurul lucru pe care il putem face individual e sa-i ajutam pe copii tineri si sa-i incurajam sa fie demni, sa nu se lase amagiti de iluzia banilor si a batutului din gura, iar faptul ca astazi ies din zona lor de confort si manifesta indiferent de temperaturi, e un semn ca suntem pe drumul cel bun.

  • Poate faceti un mic articol si despre nesimtirea a 2-3 persoane, infiltrate intre protestarari, ce au vandalizat sediul PSD. E un act ce nu face cinste si trebuie indepartate astfel de persoane ce denigraza imaginea unui protest onest si corect.

    • Probabil sunt aceleaşi care au mânjit sediul PDL cu untură de peşte, undeva prin 2012. Să facă plângere PSD ca şi PDL şi să vină Poliţia să facă anchetă. Noi nu am filmat nonstop aceste manifestaţii, precum au făcut-o instituţiile statului, servicii mai mult sau mai puţin cunoscute de noi toţi.

  • Va mai pot spune ca in tarile europene civilizate, codul penal stabileste o suma pana la care cei din administratie nu sunt pedepsiti cu inchisoare, dar nu este impiedicata cercetarea lor, iar in cazul in care se stabileste un prejudiciu, indiferent de suma, acesta se achita dublu. Plafonul poate merge in anumite tari pana la 5 mil. de Euro. Peste, se pedepseste indiscutabil cu inchisoare. Modificari se pot face in toate legile, pentru ca sunt necesare. Acestea trebuiesc insa dezbatute si trebuie sa fie echitabile si in sprijinul societatii, nu jegoase si spre avantajul puterii politice, asa cum cred dintotdeauna politicienii romani ca ne pot trata. Asta e de nepermis si de aceea cetatenii romani trebuie sa aiba si mai mult curaj sa arate ca exista si nu pot fi ignorati. Strada este singurul loc unde ne putem intalni cu totii, indiferent de convingeri, sa ne facem simtita prezenta. Protestele pasnice de o asemenea amploare, arata ca totusi, noi romanii de rand suntem in majoritate mult mai civilizati decat ei. Cand vom depasi milionul, intreaga lume va fi cu ochii pe noi si daca nu vom reusi singuri in interior, cineva oricum le va impune limite. Situatia internationala nu ar putea permite altceva.

  • Din nefericire, ceea ce vedem in tara,(ura si dezbinare) auzim si vedem prin reprezentantii nostri,in Parlamentul European!! De ce nu poate exista din nou, un moment zero- reluarea unor analize competente ale unor legi interpretabile, modificarea unor articole ambigui din Constitutie, si o data pentru totdeauna, alegerea unor oameni fara „pete” in functii importante atat la partide cat si in Stat!? Presedintele ar trebui sa aiba rol de mediator… Imi aduc aminte din istorie, atat de draga mie, de momentul 1866 , anul sosirii in tara a Principelui Carol I… S-a continuat ceea ce a fost bine facut de A I Cuza si a inceput sa se intrevada Romania moderna! NIMIC PENTRU MINE,TOTUL PENTRU TARA -Regele Carol I al Romaniei . Sa incercam sa fim intelepti si toleranti! Cu respect, MNP

  • Va iubesc pt toate articolele dar asta Exact asta am scris ieri eu sa ies cu DOBRA sau TURC la protest?
    NICIODATA!

    ARTICOL DE SHARUIT!
    MULTUMIM!

  • Cu cine sa ies la protest cu acei care daca s-ar face alegeri anticipate si ar fi aleși ei (PNL…….) nu ar abroga aceste legi nici ei pentru ca le-ar conveni de minune si lor ,abuz in serviciu,evaziune fiscală (prejudicierea statului o facem cu toții mai mult sau mai putin ,prin multe multe acțiuni pe care le facem ,una dintre ele si cea mai frecventa munca si acceptarea de a munci la negru) părinți si bunicii pe care ii condamnam ca au votat un anume partid au iesit la vot cu speranța ca vor primi ceva din cea ce noi cei din strada nu contribuim pentru ei nimic (munca apoi plătiți de taxe si impozite ,iei au muncit si au plătit) citi dintre cei din strada muncim? Ma refer strict la cei care nu muncesc si stau pe spatele celor pe care ii condamna ca au votat cu…… Asa ca toti suntem niște hoți mai mari sau mai mici si la fiecare 4 ani strigam Hoții!!!!!

  • incercand toti sa fim sau macar sa parem impartiali, constatam si noi cititorii cum mass media prin intermediul unor editorialisti, prezinte doar puncte de vedere partinitoare! asa ca, si noi cititorii ne situam de o parte sau de alta a acestei lupte.Lumea se imaparte in functie de credinta lor? lumea trebuie judecata dupa apartenenta politica? adica aia sunt rai si aia sunt buni, cine nu-i cu mine e impotriva mea? Poate spune cineva din presa ca nu devine macar putin parinitor in fata unor contracte aducatoare de venituri pentru publicatie? poate???? asa e si cu politicienii. La fel ca in toate tarile, exista coruptie si politica, de cand lumea si pamantul. Nu exista politica fara asa ceva, fiindca este in esenta omului sa vrea mai mult.Important este nivelul si gradul de periculozitate al acestui flagel.Si-apoi mai este si factorul can -can de imagine!!! cine da mai bine in poze! orice ar fi hai in poze!!!Foarte bine ca se protesteaza, foarte bine ca guvernul face politica in functie de ceea ce crede ca este necesar, asta inseamana politica!!! scandal, compromisuri, tradari, iubiri, nu marionate in banci. Opozitia pana la aceasta ocazia nu a avut curajul nici sa zica pac! Acum nu mai stiu unde sa se cocoate prin Parlament. Pana acum au dormit? sau le-a fost frica? ce opozitie e aia in care alegi sa pleci din sala.? Guvernul trebuie scuturat? atunci sa se apeleze la forta institutiilor statului de a boicota, anula, abroga, modifica, nu la imbranceli in plen!!!

  • Sunt ferm convins ca daca pedepsele erau dure de la inceput si se aplicau indifferent de statutul faptuitorului nu se ajungea sa fie pline penitenciarele. De asemenea daca nu aduceau tara in starea sociala in care este…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS