Actualitate

Conducerea Staţiunii Pomicole, ”consternată” de afirmaţiile primarului, care ”s-a răzgândit”

”Domnul primar, după ce a fost de acord cu soluţia găsită de membrii Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, s-a răzgândit şi a făcut afirmaţii în necunoştinţă de cauză. Domnule primar, încurcaţi pepinierele comerciale cu cercetarea pomicolă”, spune directorul Staţiunii Pomicole Bistriţa, Ioan Platon.

Spre corecta informare a cetăţenilor din municipiul Bistriţa

Consiliul ştiinţific şi de administraţie al SCDP Bistriţa a rămas profund consternat de declaraţiile domnului primar al oraşului nostru Ovidiu Teodor Creţu, cu privire la problema retrocedărilor de teren de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistriţa. Pentru clarificarea unor afirmaţii făcute de domnia sa în necunoştinţă de cauză, fiind sfătuit de aceeaşi aprigă şi devotată funcţionară de la Biroul Agricol, €œdoamna Prisecaru Elena, facem următoarele precizări:


Suprafaţa indispensabilă activităţii de cercetare-dezvoltare pentru pomicultură a SCDP Bistriţa a fost stabilită de conducerea ASAS Bucureşti, prin Decizia nr. 4/4.02.2009, fiind semnată de 9 personalităţi din domeniul cercetării ştiinţifice din agricultură

Sfaturi privind desfăşurarea activităţii de cercetare-dezvoltare (a singurei unităţi de profil din Transilvania) nu putem primi din partea unor persoane care nu au nimic comun cu cercetarea ştiinţifică.

În loc să se mândrească edilul nostru cu un brand pe care alte judeţe din Transilvania nu-l mai au, domnul primar, după ce a fost de acord cu soluţia găsită de membrii Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, s-a răzgândit la întoarcerea din Bucureşti a doamnei Prisecaru, veşnică şefa la Biroul agricol, deşi este pensionară cu acte în regulă după lege, aceasta încă mai ocupă postul şi se erijează în mare cunoscătoare în ale cercetării.

Stimaţi cetăţeni ai Bistriţei, SCDP Bistriţa, de-a lungul celor 65 de ani de existenţă, care a dus faima oraşului alături de Fabrica de teracotă, fiind un brand al Bistriţei, a ajuns să fie a€tacată, fiind pusă în pericol existenţa ei, din cauza unor neştiutori în ale cercetării agricole din domeniul pomiculturii. S-au făcut afirmaţii că în Olanda se face cercetare pe 20 de ha, de unde se aduc puieţi în judeţ. Domnule primar, încurcaţi pepinierele comerciale cu cercetarea pomicolă. Sunt două activităţi total diferite.

Dacă vreţi într-adevăr să fiţi în temă şi să nu fiţi orgolios v-aţi fi consultat cu oameni profesionişti. Ştiţi că în Germania primăriile susţin cu fonduri activitatea de devirozare a materialului săditor pomicol?

Şi acum, dacă îmi permiteţi domnule primar, să o luăm punctual cu aplicarea legilor proprietăţii în municipiul Bistriţa.

Dumneavoastră cunoaşteţi că legile proprietăţii prevăd echivalarea terenurilor care se retrocedează, astfel:

– Pentru 1 ha livadă intensiva şi superintensivă trebuia echivalat de comisie cu 1-3,5 ha arabil.

– Pentru 1 ha livadă clasică de pomi trebuia echivalat cu 1-2 ha arabil.

– Punerea în posesie a cetăţenilor împroprietăriţi prin reforma agrară din anul 1945 s-a făcut înaintea cetăţenilor care au dovedit că au teren cu înscrisuri în Cartea funciară.

– În cazul în care 2 cetăţeni revendică aceeaşi suprafaţă (există suprapuneri) legiuitorul a precizat punerea în posesie a proprietarului cu CF iar pentru cel de-al 2-lea se acordă despăgubiri.

În privinţă hotărârilor judecătoreşti, acestea sunt definitive fără a se preciza amplasamentele terenurilor. De altfel şi HCJ nr. 825/2006 pe care am contestat-o în instanţă are multe neajunsuri deoarece Anexa 29 cuprinde 2 categorii de cetăţeni: care au dovedit cu acte că au deţinut teren în perimetrul actual al staţiunii şi altă categorie care nu a dovedit acest lucru, dar probabil o anchetă a DNA ar scoate la iveală mai multe aspecte. Membrii Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaţilor, după dezbateri de 5 ore în 2 săptămâni consecutive, au ajuns la o soluţie de compromis pe care au votat-o pentru împăcarea ambelor părţi. Deşi dl. primar Creţu a fost de acord iniţial, s-a răzgândit şi a dat publicităţii un comunicat prin care arată că a făcut demersuri la Avocatul Poporului pentru a declara Legea nr. 45/2009 neconstituţională.

Vreau să precizăm că până în prezent 4 conduceri de staţiuni din ţară (Constanţa, Buzău, Iaşi, Băneasa) au făcut demersuri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a verifica cum comisiile locale de fond funciar au aplicat legile proprietăţii şi cum s-a încercat scoaterea nelegală de terenuri din domeniul public al statului.

Prin protocolul de predare-primire nr. 92.411/13.04.2009, încheiat încheiat între SCDP Bistriţa şi ADS Bucureşti, se exploatează de către staţiune la centru pe Bistriţa o suprafaţa de doar 96 ha, nu 174 ha cât se afirmă în comunicat. De fapt, suprafaţa de 144,98 ha a fost pusă la dispoziţia Comisiei municipale de fond funciar aşa cum prevede Legea nr. 72/2011, Anexa 8.11, unde sunt incluse cele 81 ha teren pe cadastral Bistriţa, pentru care cetăţenii au dovedit cu înscrisuri în Cartea funciară că au avut teren în perimetrul actual al staţiunii şi Comisia locală nu a procedat la punerea în posesie a cetăţenilor îndreptăţiţi, întreţinând un conflict artificial şi permanent.

Nu uitaţi, domnule primar, că municipiul Bistriţa se bucură de vizibilitate la nivel naţional, dar mai ales internaţional ,şi prin aportul cercetării ştiinţifice ce se desfăşoară la SCDP Bistriţa.

Director SCDP Bistriţa, dr. ing. Ioan Platon

27 comentarii

  • Dle Platon, sesizati si dvs DNA-ul! Ce mare branza? O sa cadaaaaaa multe capete… si dvs stiti foarte bine, la fel cum stiu si altii!!!

  • Maestre Platon , nu va puteti supara pe domnul primar . Avem un proverb : „de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere „. Unii oameni devin senili de la o vreme . Cand ai un primar care ar trebui sa-si plimbe stranepotii prin parc , nu sa doarma pe el la birou , nu te poti astepta decat la ineptii si nonperformanta . Uitati-va cum arata orasul asta . E ca o cocina de porci . Numai gunoaie peste tot , santiere cu lucrari neterminate si strazi sparte si nereparate la loc . De cersetori nici nu mai vorbesc .La ce bugete a consumat Cretu in ultimii 7 ani ar fi trebuit ca Bistrita sa arate ca oraselele elvetiene . Suntem vai si amar de noi .

  • Cum sa nu fie orgolios si mandru de STATIUNE. primarul nostru, D-le Director PLATON ? In numele brandului vedem peste tot mere gigant din poliester care nu mai trebuie stropite. In ceea ce va priveste sunt total de acord cu D-vs, si va sustin. Imi amintesc cu drag, cand faceam practica in Statiune ca si elev. Acolo am castigat in vacantele de vara primii banuti, la reparat de lazi. Tot acolo pt. o perioada de 3-4 ani tatal meu a fost consilier juridic, castigand pt. Statiune procese rasunatoare pe vremea aceea. Cu o mentiune f. importanta: era singurul mare JURIST al jud BN care nu a putut fi prostit si pacalit sa fie facut membru( pcr). Ma mandresc cu TATAL meu !!!

    • Dle Balan, daca tot ati aparut in peisaj… v-am mai spus si altadata… in fata Casei de Cultura din Municipiul Bistrita, exista, pe langa organizarea aia de santier, si 2 brazi…tinerei, frumosi, drepti… unul moare cu zile, celalat e bolnav – poate mai bolnav decat Monica Iacob Ridzi :-p.
      De ce nu se iau masuri sa se protejeze aci copaci?
      In rest, toata stima pentru tatal dvs si pentru dl Platon.
      P.S. Si eu am castigat primii mei bani de la Statiune – am fost serios si muncitor in practica de elev, iar in vacante am fost chemat si am lucrat castigand ceva banuti.

  • Stimate Domn ZORRO. Ma bucur ca sunteti atent la ceea ce scriu . In actuala conjunctura , va dati seama ca acei molizi argintii nu o duc bine. Sunt exact ca oamenii si copacii, brazii etc. adica stresul si frecusul permanent de santier este resimtit de ei. Nu cred ca vor supravietui.Dupa terminarea lucrarilor voi cere personal D-lui Primar , sa imi dea voie sa plantez din banii mei 2-3-4 molizi valorosi suficienti de inalti sa ne bucuram cat mai repede de ei. As fi f. incantat sa fiu lasat sa fac asta. Si va promit ca atata cat tine de mine nu voi uita. Nu va mint si nu sunt un impostor sa ma aflu asa in treaba.

    • dle Balan, departe de mine gandul ca sunteti impostor… doamne fereste, tin mite doar ca la un moment dat am mai spus de situatia acelor brazi si anul trecut, tot pe aici, probabil sub un alt pseudonim, am crezut ca cineva a vazut.
      Ce ziceti dvs este si bine… si rau… ganditi-va putin – e ca si cum ai avea 2 copii pe care-i imbolnavesti cu buna stiinta (ca asta se intampla acolo – sunt loviti cu materiale de constructii, se depoziteaza toate mizeriile langa ei, pe ei – nici urma de bun simt sa-i protejeze – acolo isi spala muncitorii sculele murdare si arunca apa la radacina lor, ca de – e spatiu verde si intra in pamant!) si stai sa moara, ca sa te apuci sa faci alti copii.
      Eu vad acei 2 brazi in fiecare dimineata si mi-e mila de ei, pe dvs, pe Primar, pe Patronii firmelor care se perinda pe acolo nu-i doare sufletul???
      Dvs. luati atitudine publica vehementa in momentul in care se batea cate un cui in copac, sau se lega cate o placuta cu sectia de votare pe ei, sau cand se toaletau (toletarea facuta cu asistenta de specialitate – si se vede ca nu au murit acei arbori curatati) , si acum??? lasati asa de usor sa continue aceasta situatie???

  • ma bucura faptul ca oameni locului sesizeaza anumite fapte care tin de mediu si i-l felicit pe domnul BALAN pt implicare a-r trebui promovat m-ai mult partidul Ecologist si organizate unele activitati in comune

  • D-le ZORRO… aveti perfecta dreptate. Mai putin in ce priveste toaletarile. Cunosc f. bine acest aspect, si va spun cu toata responsabilitatea ca ele nu au fost facute de specialisti. Un silvicultor cu diploma nu ar fi dat voie sa se intample asa ceva. A( toaleta ) desi nu exista acest cuvant in limba romana, inseamna cu totul altceva. Se indeparteaza ,se curata acea portiune uscata, bolnava a unui arbore. In ce spuneti d-vs, legat de toaletare, aveti cel mai elocvent ex. pe strada A. ODOBESCU, unde primaria a amputat total castanii care dupa 3 luni s-au uscat. Si pe b-dul Republicii sunt in curs de uscare 12 tei. Si vor continua si in urmatorii ani. Trebuie sa sti sa faci diferenta de varsta arborelui care este ceea mai importanta. Dupa taiere se acopera rana deschisa cu vopsea. Nicaieri nu s-a sinchisit vreun specialist sa atraga atentia la acest aspect. Si in cele din urma, cititi va rog legea 24 a Spatiilor verzi, unde scrie clar, ca este interzisa taierea drastica a arborilor de aliniament, tei, castani, platani. De altfel Garda de Mediu a amendat primaria B-ta cu 400milioane lei vechi pt. ciuntirea B-dului Republicii. Si inca ceva: nu sunt angajatul primariei la spatii verzi, dar daca as fi, cu siguranta asa ceva nu ati fi intalnit in tot orasul, pt. ca sunt un miticulos din nastere.

    • Dle Balan, nu vreau sa va contrazic, deoarece sunt ferm convins ca sunteti mult mai bine documentat decat mine, cel putin in acest domeniu, dar…din eu stiam ca la nivelul orasului nostru exista o comisie formata din 9 specialisti din diferite institutii (nu doar din Primarie) care avizeaza toate interventiile asupra arborilor si arbustilor – poate informatia mea e eronata!
      Mai stiam ca, conform reglementarilor in vigoare in cazul justificat al taierii unui arbore (boala, varsta, pericol in caz de intemperii, apropierea prea mare fata de cladiri, etc.) este obligatorie plantarea simultana a altuia. In privinta toaletarii, aceasta este obligatorie si trebuie facuta periodic.
      Efectul vizual al „toaletarilor” din Bistrita, zice-se ca ar avea o o explicatie foarte simpla: aceste activitati nu s-au facut de mai mult de 10 ani.
      Iarasi, am mai auzit ca aceasta toaletare se face conform unor proceduri standard si sub supravegherea specialistilor, evident executia se face de catre personal cu calificare medie si poate fi uneori deficitara prin „adancimea” interventiei, dar din cate am inteles eu, prin 2013, A.P.M.-ul a confirmat ca nici macar 1 arbore nu s-a uscat in urma acestor toaletari, ceea ce inseamna ca nu a fost afectata sanatatea arborilor.
      P.S. De ce sa platiti dvs brazii din fata Casei de Cultura? De ce nu se iau masuri sa nu se intample asa ceva? De ce nu sunt responsabilizati PATRONII care isi fac veacul pe acolo?

  • In legatura cu asa-numitele „taieri de regenerare” , facute cu drujba lui Cretu trebuie spus ca in anul 2010, Garda de Mediu Bistrita a sanctionat primaria cu o amenda de 40.000 lei pentru interventia brutala cu drujba in „toaletarea” teilor de pe Bulevardul Republicii. Iata ce a declarat la acea vreme Ioan Bors, prim-comisarul Garzii de Mediu Bistrita: „Reprezentantii primariei aveau avize pentru toaletizarea arborilor, nu pentru interventia in coroana, care este interzisa conform legii. Exista pericolul ca unii copaci sa nu mai prinda primavara si sa se usuce. Garda de Mediu Bistrita nu emite autorizatii, ci doar verifica daca au fost facute conform legii”. Zadarnic! Prostul nu invata nici din greselile proprii chiar daca este sanctionat. Au urmat alte schingiuiri brutale ale copacilor seculari de pe alte strazi, totul culminand pur si simplu cu macelarirea absolut inutila a arborilor de pe Odobescu. Si lucrurile nu s-au oprit aici, ele continua in aceeasi maniera. Iata ce scrie in manualul „Cultura arborilor si arbustilor ornamentali” de prof. univ. dr. Ana-Felicia Iliescu: „Retezarea anuala a coroanelor unor arbori (salcami, castani, artari, tei, etc.), pastrandu-se doar trunchiul si partile bazale ale ramurilor inferioare, este o practica nejustificata, deosebit de pagubitoare, epuizand treptat capacitatea de refacere a coroanei si scurtand viata arborilor”. Ca sa inteleaga tot prostul.

  • Datul cu părerea la romani a devenit un sport naţional, atingand apogeul încă de pe vremea lui Moromete. Tot mai mulţi dintre cei care nu au nicio legatură sau specializare în problema respectivă, ţin să-şi exprime opinia, chiar dacă nu au una foarte clară şi asta nu numai în fotbal sau agricultura, unde tot românul se pricepe, dar chiar în domenii de strictă specialitate. Cei mai multi se simt chiar obligati sa-si exprime opinia chiar daca nimeni nu le-a cerut-o. La fel face si Cretu care crede ca le stie pe toate cand afirma ca in Olanda se face cercetare pomicola pe 20 de hectare, si pana la urma isi prinde urechile. De altfel, pe unde a trecut Cretu, s-a ales praful. Fabrica in care a lucrat nu mai exista. De cand este primar, statuile din Bistrita au fost mutate aiurea dupa mintea lui cea proasta, copacii de pe strazi au disparut iar cei ramasi arata ca niste stafii, in urma „tratamentului” aplicat cu drujba. Pana la urma, a pus gand rau si Padurii Codrisor . Acum vrea sa termine si Statiunea Pomicola. Poate de aceea a impazit orasul cu mere gigantice din plastic, ca sa nu uite bistritenii cum arata un mar.

  • Asa este D-le HOREA, asa este D-le ALEX. Amandoi ati punctat corect ! Eu am facut parte 9 luni din comisia de supraveghere a arborilor din primarie, cu statut de invitat. Pot sa va spun ca din 9 unul singur era silvicultor. D-nul ANCA de la Ocolul Silvic Municipal. Restul erau functionari de la APM, Garda de Mediu si Primarie. Doar unul singur hotara asupra ceea ce trebuia de facut: primarul in persoana. Ceilalti erau figuranti. Bineinteles subsemnatul batea din gura la fiecare pozitie. Dupa ce mi-am dat seama ca nu sunt bagat in seama , si sunt tras pe sfoara, mi-am vazut de treaba, ca oricum nu eram platit de ei, si nici nu as fi avut nevoie.

  • D-ul director Platon se mandreste cu Statiunea pomicola care are 65 de ani de existenta
    (anul infiintarii 1950)cu activitatea desfasurata pe terenuri luate cu japca(forta)de catre comunisti si care nici in 2015 nu au ajuns in posesia proprietarilor.Ati ramas cu mentalitatea din epoca de aur,ne explicati desigur ca un specialist cum s-a facut improprietarirea,cine are dreptul si cine nu are dreptul(in ce calitate?),cum se suprapun terenurile,dar nu tineti cont de dreptul la proprietate.De ce nu va dezvoltati si cercetati in balariile din Slatinita pe terenurile oferite Primariei ca o suplimentare a suprafetei pentru punere in posesie?Daca bine tin minte si dvs ati afirmat ca aveti teren in statiune.Sunt sigur ca ati cerut sa fiti pus in posesie in Slatinita.Ne aburiti cu cercetarea-dezvoltarea dar probabil nu va ajunge suprafata Statiunii ca sa faceti productie.Si uite asa cu dezinformarea unii ajung sa va si creada si sa va planga de mila ca nemernicii care-si cer dreptul la proprietate distrug Statiunea si ramaneti fara loc de munca si nu va puteti dezvolta.Altii ne spun povesti care chiar ne impresioneaza si ne fac sa lacrimam (Imi amintesc cu drag, cand faceam practica in Statiune ca si elev. Acolo am castigat in vacantele de vara primii banuti, la reparat de lazi.Si eu am castigat primii mei bani de la Statiune – am fost serios si muncitor in practica de elev, iar in vacante am fost chemat si am lucrat castigand ceva banuti.)Altii sau probabil aceiasi divagheza (Dle Balan, daca tot ati aparut in peisaj… v-am mai spus si altadata… in fata Casei de Cultura din Municipiul Bistrita, exista, pe langa organizarea aia de santier, si 2 brazi…tinerei, frumosi, drepti… unul moare cu zile, celalat e bolnav – poate mai bolnav decat Monica Iacob Ridzi.D-le ZORRO… aveti perfecta dreptate. Mai putin in ce priveste toaletarile).Sunt de acord ca protectia mediului este f.importanta dar tema articolului era alta:Directorul Staţiunii Pomicole Bistriţa, Ioan Platon spre ,,corecta informare a cetăţenilor,, din municipiul Bistriţa cu privire la problema retrocedărilor de teren de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistriţa..

  • Nu vroiam sa mai intervin si sa fac anumite comentarii!,,,,,dar sunt foarte revoltat de ceea ce se intampla!! Am distrus aproape totul in acest judet! Printre ultimile redute care trebuie cucerite si distruse este si STATIUNEA POMICOLA! Cu siguranta ea va fi distrusa! Nemernicia ,fatarnicia,prostia,necunoasterea credeam ca se manifesta numai la acest trepadus numit DOLHA!…dar microbul pare sa-l cuprinda si pe d-ul primar CRETU! D-le primar! am fost unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai d_voastra!Pacat ca in ultimul timp va pierdeti busola! Luati-va de mana cu DOLHA si faceti o vizita prin terenurile retrocedate de catre statiune catre proprietari! Ve-ti avea o revelatie si ve-ti fi mandri amandoi cand veti vedea in loc de pomi fructiferi,pomi uscati,maracinissi gunoaie…Este inadmisibil ca sa nu gasiti o solutie prin care sa salvati statiunea!Sunt convins ca o sa actionati in asa fel incat sa nu fiti partasul unui abuz de proportii!….pe DOLHA lasati-l sa rezolve o alta problema!…sa duca laptele din zona Nasaudului la Beclean! …si sa faca pufuleti!

  • Referitor la cele comentate privind terenurile din SCDP Bistrita:
    -majoritatea celor care se dau cu parerea ,sunt sigur ca si-au rezolvat situatia
    privind retrocedarile si mai bine s-ar abtine de la comentarii intr-o situatie pe care nu ii priveste ;
    -mai bine s-ar interesa de situtia persoanelor sus-puse ,care au luat sau si-au transferat terenuri din alte zone in perimetrul SCDP -eventual un control al restituirilor facute pana in prezent ar demasca multe potlogarii;
    -sunt sigur ca cei care tin cu dintii de terenurile neretrocedate inca din statiune nu le pasa catusi de putin de cercetarea pomicola ,ci mai mult pt. a ramane acel teren comasat ,si eventual prin tot felul de legi si tertipuri sa ajunga in mana unor samsari sau persoane interesate pt. a le exploata ;
    -Legea 247/2005 ,mentioneaza ca retrocedarea se face pe vechiul amplasament,sau in caz ca terenul nu este disponibil -ocupat de cladiri, lacuri etc.se face pe teren echivalent ,si nu cum ar vrea SCDP sa puna la dispozitie la Slatinita -din categoria TUFARIS SI VEGETATIE FORESTIERA ,eventual ii recomand D-lui director sau celor care se dau ECOLOGISTI sa mearga sa faca acolo cercetare si politica ecologica.
    -ma mir ca D-l deputat Dolha a sustinut in comisia din Camera deputatilor ca fosti proprietari sunt de acord cu restituirea proportionala in SCDP si la Slatinita, pt. ca nu am fost niciodata de acord cu aceasta propunere-facuta prin sondaj de Primarie in anul 2011.

  • In TUFARIS stau iepurasi si caprioare. Bipezii stau la asfalt si mananca de la Kauffland euri .Asta-i nene Adriane.

  • Nene ” ECOLOGISTULE” ,

    Bipezii care stau la asfalt si mananca de la Kaufland, euri ,probabil sunt VINITURI in Bistrita ,sper sa nu faci parte din aceasta tagma ,iar daca tot te „aia grija” de Statiunea pomicola ,poate iti pui matale si alti ca d-ta la bataie terenul de care dispui, pt. ca SCDP sa faca cercetare .Oricum ,pun pariu ca nu ai cumparat si nu o sa cumperi fructe in vecii vecilor din SCDP . E la moda un cantec : O NA-NA,O NA-NA …….. .,O NA -NA , ce belij in tufaris ,cel ce te dai mare eologist .

  • Draga Adriane; vezi eu iti vorbesc frumos ca am educatie aleasa din familie. Pana pe la 1920-30 sasii erau majoritari au infiintat si condus Bistrita700 de ani. Dupa 1930 au inceput sa vina romanii sa se instaleze si in 1935 sa aiba primul primar roman ,pe CORNELIU MURESAN. Chiar daca suntem noi doi nascuti din intamplare pe aici, la origini toti romanii sunt vinituri ca au intrat in cetate de pe toate vaile si campiile judetului. Ce sa mai vorbim de industrializarea fortata a lui Ceausescu cand f. multi tarani s-au suit pe LUDUSANU cat a 2-a, si au umplut orasul si blocurile . IOLVON?

  • D-le Ecologist ,

    -imi pare rau de d-voastra ,pt. , ca fiind membru ,se pare a unui partid politic pui la indoiala traditia de pamant romanesc a zonei Mun. Bistrita ;
    -cu ce dovedesti ca proveniti dintr-o familie cu educatie aleasa ;
    – numai faptul ca te amesteci intr-o problema care nu te priveste ,denota caracterul unei persoane,cu alte cuvinte am treaba sau nu ,sa fiu si eu in centrul atentiei ,doar face bine la imagine;
    – sa stii ca nu toti bistritenii au venit cu LUDUSANU-desi se pare ca unii dovedesc contrariu;
    -parca anii trecuti ,va plangeati intr-un comentariu, nu stiu daca sunteti una si aceasi persoana pt. aceasta imi cer scuze ,ca ati avea o problema referitoare la un teren de 250 mp ,pe care din motive legate de ceva neclaritati ,nu va puteti construi un imobil. Daca este adevarat vedeti ca noi ,cei cu proprietati in SCDP Bistrita ,nu ne-am aflat in treaba sa va comentam speta;
    -pana la urma ce sunteti sas sau maghiar ,ca vad ca o dati pe limbi straine.

  • Toata lumea crede ca cine se semneaza cu eco ar fi Balan. Pe langa el mai sunt cateva sute de colegi de-ai dansului, numai in oras. Ati ghicit: sunt jumate sas jumate maghiar. Nu-i bine ?

  • D-lor ECO 1,2 ,3……….N ,

    Noi proprietarii sau urmasii cu drepturi depline -CF-uri- asupra terenurilor din SCDP Bistrita ,nu vrem altceva -numai sa se aplice legea si hotararile judecatoresti definitive si irevocabile ale tuturor instantelor de judecata la care au apelat ani de-a randul cei care se opun acestor retrocedari.
    Cum de-a lungul anilor, toti cei care au avut interes personal au emis legi care sa le fie pe plac -L.18/1991 ,L.1/2000 ,L.247/2005 -prin care ei, sau alte persoane au reusit sa -si insuseasca cat mai mult teren ,pe care poate nu l-au detinut niciodata in proprietate cu acte legale ,si noi cred ca avem dreptul DE A INTRA IN POSESIA A TERENURILOR CARE NE-AU APARTINUT, inainte de infiintarea SCDP .
    Nu v-am auzit sa va manifestati de-a lungul anilor ,cand in Bistrita s-a construit haotic ,pe terenuri verzi ,retrocedate ,de s-a unit Bistrita cu Unirea Viisoara,Ghinda ,Jelna ,Sigmir, etc.
    SCDP vrea sa faca cercetare ,dar aud de ani de zile ,ca ,prin Bugetul alocat an de an ,cercetarea romaneasca este subfinantata ,si atunci cu ce fonduri d-nii cercetatori bistriteni vor putea sa-si desfasoare activitatile pe o suprafata mai mare de cat le-a fost alocata .
    Cel putin personal ,am propus , daca SCDP Bistrita vrea cu tot dinadinsul sa pastreze acele terenuri ,sa se faca un sondaj in randul proprietarilor de drept ,si cei care , in marea majoritate cred, vor sa le vanda ,atunci statul sau SCDP, sa ne despagubeasca la valoarea de pe piata imobiliara , nu sa ne retrocedeze teren fara valoare-gen tufaris sau ocupat de vegetatie forestiera la Slatinita ,si poate ramane teren si pt. cei care vor sa-l exploateze si pe cadastral Bistrita .D-LE DIRECTOR AL SCDP BISTRITA ,nu va convine aceasta varianta .
    Ceea ce s-a intamplat si se intampla in Romania ,in problema retrocedarilor ,cred ca ne da dreptul sa ne revendicam proprietatile -vezi mass media actuala.

  • D-le ADRIAN: aveti perfecta dreptate. Ma trag dintr-o veche familie de PNL-isti si PNT-isti. Nu le am deloc cu pcr-istii si pesedistii. Statul prin comisia de retrocedari va poate face o oferta absolut echitabila, si chiar avantajoasa , avand in vedere ca sunteti proprietari si o buna bucata de timp nu ati putut sa va bucurati de proprietate. Totul depinde de vointa politico- administrativa a edililor jud BN si mun. B-ta. M-as bucura sa vi se rezolve cererile, dar dati-mi voie sa cred ca printre D-vs. sunt si falsi proprietari sau samsari. DUMNEZEU SA VA AJUTE !

  • D- le Ecologist,

    Imi pare bine ca ,macar d-voastra ,in ceasul al-12-lea ,sunteti printre putinii comentatori care in sfarsit au inteles cum se pune problema in situatia terenurilor din SCDP Bistrita .In rest ,din partea institutiilor, nu avem nici o intelegere , toti politicenii , si cei direct interesati de aceste terenuri ,de-a valma promit ,care de care ca se implica in rezolvarea problemei ,dar se pare ca MAFIA TRANSPARTINICA nu a ocolit nici jud. Bistrita -Nasaud .
    Cei mai trist ,este ca parintii mei s-au dus la 80 si 93 de ani si nu si-au obtinut drepturile, iar eu ma apropii cu pasi repezi de acei ani,deh timpul nu sta in loc ,si poate nu voi avea nici eu sansa macar sa vad ca situatia se va rezolva favorabil curand ,asta ma face sa fiu tot mai scarbit ,mai ales dupa ce vad ce s-a petrecut si inca se petrece in domeniul imobiliar .

    I

  • D-le ADRIAN , numai bine putere si aveti va rog speranta. Grija mare si pt. inima, si mergeti la pescuit ca asta rezolva multe.

  • Vad ca aveti fler ,chiar sunt pescar ;dar ce ma ajuta ca merg de a peste 50 de ani la pescuit ,se pare ca pescuim mai mult in ape tulburi in viata de zi cu zi ,spre deosebire de potentatii vremii.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS