Economie

Cine sunt şi ce au cumpărat cu mai puţin de 7 lei bistriţenii care au bonuri fiscale câştigătoare

Pensionarii au fost printre cei mai conştiincioşi în privinţa adunatului de bonuri fiscale. Oamenii nu au plecat de la magazin fără dovada că au dat pe un produs chiar şi câţiva lei. Deja, la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud s-au prezentat 47 de câştigători ai Loteriei bonurilor fiscale.

Şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, Cristian Parasca, a declarat miercuri pentru Timp Online, că în prima zi de lucru după sărbători şi după ce au aflat rezultatele extragerii de la loteria Fiscului, 40 de persoane s-au prezentat cu bonuri câştigătoare.

„Cei mai mulţi câştigători sunt pensionari. Am rămas surprins că în prima zi au venit 40 de persoane, iar în cea de-a doua zi încă şapte până la ora 10.00. Avem Cristi Parasca nouun compartiment desemnat să le preia. Vine omul cu bonul câştigător, primeşte o cerere, o completează. Persoanele care se ocupă cu preluarea trebuie să identifice bonurile, să se asigure că sunt din 7 febriuarie 2015 şi că au valoarea între 6,00 şi 6,99 de lei. Apoi scanează bonurile, le introduc într-un program informatic. Persoana primeşte o copie a bonului fiscal conformă cu originalul ca să o aibă oricând la dispoziţie. Termenul este de 30 de zile, mai exact până în 12 mai, iar la nivel de ţară premiul de un milion se va împărţi la numărul total de bonuri câştigătoare. Am discutat cu oamenii care au venit cu bonuri şi mi-au spus că au avut încredere în loterie aceasta. Aşa a fost să fie. Dacă ieşea un bon cu valoare mare, de 600-800 de lei, nu sunt mulţi care fac cumpărături de sumele acestea, dar valoarea fiind mică, la magazinul de la colţ, lumea cumpără lapte, pâine şi valoarea mică a făcut ca numărul bonurilor să fie foarte mare. Pe de altă parte, există riscul însă ca premiul să nu fie atât de mare. Dacă la nivel de ţară se adună 2000 de bonuri, premiul va fi de 500 de lei, dar tot e ceva ca pentru cumpărături de 6 lei să ai un câştig de 500 de lei. Nu ştiu dacă aceasta va fi suma, am dat doar un exemplu”, a spus Cristian Parasca.


Întrebat dacă s-a simţit mai multă disciplină în privinţa bonurilor fiscale, Cristian Parasca a răspuns: „Despre mulţi comercianţi am aflat că, speriaţi de controalele dese pe această temă, i-au obligat pe cumpărători să ia bonurile fiscale  tocmai ca să nu apară reclamaţii ulterioare, dar şi cumpărătorii cer bonurile fiscale şi le adună în speranţa unui câştig la Loteria bonurilor fiscale”.

Conform funcţionarilor care preiua bonurile, cei mai mulţi dintre câştigători au cumpărat smântână. Alţii au luat cu mai puţin de 7 lei seminţe, gumă de mestecat sau biscuiţi. Ca să intre în posesia premiului, ei trebuie să aibă un cont deschis la o bancă.

4 comentarii

  • Ce momeala le-a tras Fiscul. Oare de ce am presimtirea ca la urmatoarea extragere vor iesi bonurile de 100 de lei sau mai mari. E doar o presimtire. Dar daca se va intimpla asa…..sa nu dati cu pietre in mine.

  • deja ,,gluma,, se ingroasa. sint peste 4000 de ……hai sa spunem cistigatori. daca in 3sapt. mai apar 4000 ???? sa vedeti atunci cistiguri…..

  • Am fost mirat de ce îmi cere fiscul să iau bonul și cu el să ies din magazin, de ce nu era suficient să-l iau și în interiorul magazinului să fie un coș unde să-l pot arunca. Coșurile s-au pus în afara magazinului pe domeniul public. Acum Urbana nu mai are ce să golească, coșurile sunt vânate de români descurcăreți. Încă o sursă de câștig ușor, fără TVA, CAS…

  • Prima etapă din loteria bonurilor s-a încheiat cu bine, mai mult de 4000 de români revendicându-și premiul cel mare. Totuși, întrucât banii vin de la stat, aceștia trebuie impozitați și, mai mult, trebuie reținute sumele pentru contribuția la asigurările de sănătate și asigurări sociale.
    „Calculele sunt optimiste, românii care au bonurile câștigătoare nu mai au decât 150 de lei de dat la stat pentru a acoperi toate datoriile pe care le-au făcut cu ocazia câștigării premiului. Dacă achită în 30 de zile nu se pun penalizări, dacă nu vom fi nevoiți să-i executăm silit”, a declarat un reprezentant al Ministerului Finanțelor.

    Câștigurile ar fi acoperit impozitele dacă statul nu ar fi organizat totul ca o loterie, jocurile de noroc fiind supuse unor taxe speciale, pentru a descuraja astfel de activități. S-a stabilit statistic că jocurile de noroc atrag elemente infracționale și, de aceea, acestea sunt taxate suplimentar și supravegheate cu atenție. „N-am vrea ca românilor să le intre în cap că pot câștiga bani facil, fără muncă”, spun reprezentanții statului. ha…ha…haaaaaaa..ha

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS