Cimitirul Eroilor din Pasul Rotunda, amenajat de tineri voluntari din Maieru (FOTO)

Merigo
La iniţiativa şi sub coordonarea pr. paroh din Maieru, Dan Cismaş, mai mulţi tineri au participat la acţiunea de amenajare a Cimitirului Eroilor din Pasul Rotunda, aflat pe locul unei foste gropi comune unde au fost duşi aproape 700 de soldaţi căzuţi pe câmpul de luptă în cel de-al doilea război mondial.

”Săptămânile trecute, când ne-am aflat într-o tabără în Pasul Rotunda cu tineri din Maieru, am sesizat că starea Cimitirului Eroilor care se află în această zonă nu este cea mai bună. Astfel că împreună cu tineri voluntari din Maieru am participat la o acţiune de voluntariat pentru reamenajarea Cimitirului Eroilor, aflat pe locul unei foste gropi comune, în care îşi dorm somnul veşnic 685 de soldaţi căzuţi pe câmpul de luptă în zona respectivă. La finalul amenajării, seara, am săvârşit o slujbă de parastas pentru pomenirea acelor suflete adormite, slujbă la care au luat parte şi tinerii voluntari”, a declarat pr. paroh Dan Cismaş din Maieru, potrivit Radio Renaşterea.

Pasul Rotunda, trecătoare din Carpaţii Orientali, situată pe DN 17 D la 1.271 m altitudine, face legătura între văile Someşului Mare şi Bistriţei Aurii (Moldova). Pasul Rotunda este între Munţii Rodnei – aflaţi la est şi Munţii Suhard – aflaţi la vest, pe culmea dintre vârful Nichitaş (1.451 m) şi Picioru Zaclei. Din pas porneşte extremitatea vestică a traseului de creastă al Munţilor Rodnei.

1 cimitirul eroilor rotunda 2 cimitirul eroilor rotunda 3 cimitirul eroilor rotunda 4 cimitirul eroilor rotunda 5 cimitirul eroilor rotunda 6 cimitirul eroilor rotunda 7 cimitirul eroilor rotunda 8 pasul rotunda cimitirul eroilor

Foto: Radio Renaşterea

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. ospataru

  Felicitari! Un exemplu pt. toata sleahta de babalaci burtosi, afaceristi, din BOR. Inca o data, felicitari tanarului preot!
  .
  Mult mai relevant, normal, constructiv, decat bairamurile pe bani publici ale lui Andreicut Securistu.

  (1)
  • ospataru

   Probabil ca majoritatea popilor, bogati si cu case ca niste palate rad de el:
   .
   „Ba fraiere.. nu asa se fac banii.. ne faci breasla de rusine.. Ia si tu exemplu de la Andreicut.. da-te si tu pe langa primar.. sa mai ia niste bani de la scoli si sa transfere catre biserica.. Vinde si tu niste vin de la patriarhie.. si uita de chitanta..”

   (1)
 2. ospataru

  De astfel de oameni are nevoie BOR, simpli, modesti, dedicati. Nu de aurari parveniti.
  .
  Sper sa reuseasca tanarul preot sa reziste ispitelor. Si sper sa nu fie mazilit de maharii de deasupra lui.

  (1)
 3. ospataru

  Iti creste inima cand vezi astfel de oameni! Pastrand proportiile, ma duce cu gandul la Papa Francisc.
  .
  Si te apuca greata cand vezi aparitii arogante gen Andreicut sau patriarhul Ciobotea, ca sunt incovoiati de greutatea aurului de pe ei….

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.