Ceremonie la Brigadă la deschiderea noului an de instrucție

Merigo

Anul de instrucție 2017 la Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” s-a deschis oficial cu o ceremonie militară şi religioasă la care au participat militarii şi personalul civil contractual din cadrul comandamentului Brigăzii, a subunităţilor de brigadă, a Batalionului 812 Infanterie „Bistrița” şi a Batalionului 405 Sprijin Logistic „Năsăud”.

Activitatea a fost condusă de comandantul Brigăzii 81 Mecanizată, col. Iulian Berdilă. După primirea raportului, darea onorului, trecerea în revistă a formaţiei şi salutul Drapelelor de Luptă, a fost oficiat serviciul religios de către preotul garnizoanei Bistriţa, Cristian-Ioan Marţian.

 

Ulterior, comandantul marii unităţi a dat citire mesajului comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, în care au fost subliniate realizările şi modul de îndeplinirile a sarcinilor, obiectivelor şi misiunilor încredinţate Brigăzii 81 Mecanizatăîn anul de instrucţie 2016.

În alocuţiunea sa, col. Iulian Berdilă a felicitat personalul din subordine pentru rezultatele foarte bune obţinute în anul 2016, subliniind faptul că anul de instrucţie 2017 va fi un an al provocărilor, efectivele marii unităţi fiind implicate într-o serie de activităţi de pregătire cu parteneri din cadrul Alianţei Nord-Atlantice. În încheierea cuvântului său, comandantul brigăzii a urat succes militarilor în noul an de instrucţie, menţionând totdată că obiectivele şi standardele de performanţă atinse trebuie menţinute la acelaşi nivel ridicat. Activitatea s-a finalizat cu defilarea efectivelor participante la ceremonie.

Activităţi similare au avut loc la toate unităţile subordonate din garnizoanele Arad, Prundu-Bârgăului, Dej şi Turda.

Miercuri 11 ianuarie, la ora 15.00 are loc ceremonialul militar organizat cu ocazia instalarii noului preot militar al Garnizoanei Bistriţa. ”Având în vedere importanţa evenimentului, cât şi simbolistica civilă, militară sau religioasă a activităţii”, după cum anunță Brigada, pentru oficierea serviciului religios a fost invitat IPS Andrei Andreicuţ – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Vor participa reprezentanţi ai eşaloanelor superioare, autorităţilor publice judeţene şi locale, instituţiilor judeţene din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Sursă text: lt. col. Cristian Mariș. Foto: cap. Robert Pop

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.