Actualitate

Cei care nu lasă să treacă o zi fără o faptă bună au sărbătorit 20 de ani de cercetăşie (FOTO)

Ştiaţi că există un loc în care copiii învaţă să nu lase să treacă nicio zi fără să facă o faptă bună oricât de mică şi neînsemnată ar părea ea? Organizaţia Naţionala "Cercetaşii României", Centru Local "Oscar Skrabel", Bistriţa-Năsăud, este locul acela. Aici s-au sărbătorit două decenii de cercetăşie.

Într-un cadru festiv, la Hotel „Coroana de aur” Bistriţa, Centru Local „Oscar Skrabel” Bistriţa-Năsăud, filială a Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”, a sărbătorit 20 de ani de cercetăşie, ocazie cu care am putut sta şi noi de vorbă cu unii cercetaşi pe care i-am întrebat de ce au intrat în această organizaţie şi ce înseamnă ea pentru ei.

Liviuţa Năşcuţiu: „Am  intrat în marea familie a cercetaşilor încă de acum trei ani după ce am participat la câteva cursuri organizate la Hotel Castel Dracula. Am învăţat multe lucruri despre civism, despre voluntariat. Apoi, am făcut tot felul de activităţi pe pietonal, de Ziua Luminii, Ziua Pământului, iar acum un an, Sidor Costinaşi ne-a făcut surpriza să creeze şi la Năsăud o organizaţie. De atunci facem tot felul de activităţi. Am fost în tabără la Colibiţa, a fost grozav, am fost în multe drumeţii. Cercetăşia înseamnă să mergi pe munţi, să hoinăreşti, iar pe lângă asta ne învaţă să iubim natura, să ne întreţinem sănătatea, să-i învăţăm şi pe alţii, în fiecare zi să facem o faptă bună. Eu, de exemplu, azi, am adus o prietenă cu mine să se convingă şi ea cât de frumoasă e cercetăşia”.

Mihai Urdă:  „Cel mai interesant lucru pe care l-am făcut ca cercetaş a fost să escaladez Vârful Pietrosul din Munţii Rodnei. Mi-a plăcut foarte mult să urc muntele. Mi-a plăcut şi Festivalul Luminii de la Năsăud. Tot ce facem noi e interesant şi cred că merită să vină cât mai mulţi copii”.

Adriana Rus: „Pentru mine e un mod de viaţă şi îmi place foarte mult. Am ajuns la cercetaşi prin intermediul prietenilor şi chiar al familiei. E o experienţă unică pe carea ş vrea să o trăiască toţi copiii. Cel mai emoţionant moment pentru mine a fost ziua de 11 mai când am fost într-o drumeţie pe Vârful Heniu, am depus promisiunea şi am primit eşarfa de cercetaş. În fiecare zi noi ne-am angajat să facem o faptă bună, oricât de mică şi de neînsemnată ar părea. De când sunt cercetaş, am reuşit să fac lucrul acesta”.

Cătălina Ometiţă Dragoş: „Sunt cecetaş de doi ani şi pentru mine cercetăşia e un stil de viaţă. Nu pot să mă raportez la ea ca la un hobby fiindcă îţi trebuie curaj, îţi trebuie implicare, trebuie să fii o persoană mai bună ca să creezi o lume mai bună. Pentru noi, cercetaşii, e foarte importantă educaţia, la fel de important e să faci o faptă bună, să fii loial, să încerci să-i ajuţi pe cei din jurul tău, iar la final de zi să fii mândru de ce ai făcut”.

Sidor Costinaşi – coordonatorul Centrului Local „Oscar Skrabel” Bistriţa-Năsăud: „Suntem în momentul de faţă 59 de cercetaşi în Bistriţa-Năsăud şi putem să mai primim şi alţi membri dacă vom avea suficienţi lideri care să se ocupe de aceşti copii minunaţi. Important este ca cei care vor să ni se alăture să respecte principiul spiritual, datoria faţă de Dumnezeu şi credinţa că există o forţă mai puternică decât noi, principiul social reflectat în dorinţa noastră de a ne sprijini semenii în fiecare zi şi principiul personal care ne spune că vrem să ne dezvoltăm şi să evoluăm ca oameni”.

cercetasi 2 cercetasi 3 cercetasi 4 cercetasi 5

2 comentarii

  • Mihai Odă: „Cel mai interesant lucru pe care l-am făcut ca cercetaş a fost să escaladez Vârful Pietrosul din Munţii Rodnei. Mi-a plăcut foarte mult să urc muntele. Mi-a plăcut şi Festivalul Luminii de la Năsăud. Tot ce facem noi e interesant şi cred că merită să vină cât mai mulţi copii”. Numele este MIhai Urda nu Mihai Oda .Sper ca o sa corectati 😀

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS