Actualitate

Ce recomandări a primit Camelia Tabără de la ministrul Educaţiei, Remus Pricopie

Înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie le-a spus inspectorilor şcolari generali ce au voie şi ce nu au voie să facă în următoarea lună. Întrucât o parte dintre liceeni au voie să voteze, ministrul a spus că şcoala nu trebuie să fie absentă în discuţia despre instituţii europene.

Ministrul Remus Pricopie i-a atenţionat pe inspectorii şcolari generali cu care fost în videoconferinţă că şcoala nu are voie să fie implicată în campania pentru europarlamentare, recomandându-le însă să organizeze acţiuni de informare cu specialişti privind acest scrutin, în special în licee.

„Am avut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari. Am discutat despre mai multe lucruri, dar unul dintre subiecte a fost legat de alegeri şi aici am avut trei direcţii distincte. Şcoala nu are voie să fie implicată în campanie, dar aceasta nu înseamnă că şcoala trebuie să fie absentă în discuţia despre instituţiile europene”, a spus Pricopie, potrivit Mediafax.


El a menţionat că le-a recomandat inspectorilor generali să organizeze activităţi de informare privind importanţa participării la vot şi despre instituţiile europene.

„Am recomandat inspectorilor generali să avem acţiuni nu cu oameni politici, dar cu specialişti, cu oameni care nu sunt implicaţi în campania politică şi să le vorbească tinerilor despre importanţa alegerilor în general şi, cu atât mai mult, importanţa celor europene”, a arătat Remus Pricopie.

În opinia sa, momentul alegerilor şi, cu atât mai mult momentul alegerilor europene, este „un moment foarte important inclusiv pentru şcoală şi pentru copii”. “Noi, ca şcoală, trebuie să fim interesaţi nu doar să obţină rezultate bune la matematică, română, limbi străine, dar trebuie să îi învăţăm pe copiii noştri, să îi învăţăm pe tineri să aparţină unei comunităţi”, a comentat el.

Ministrul Pricopie a afirmat că momentul alegerilor, din perspectivă educaţională, are o semnificaţie aparte. „Este un moment în care elevii, cel puţin elevii de liceu, dacă nu chiar şi cei mai tineri, pot să vadă mai bine personajele care reprezintă instituţii politice în acţiune. Pot să înţeleagă ce e cu această competiţie între cei doi reprezentanţi ai celor două familii politice importante – Partidul Popular şi Partidul Socialist European”, a comentat el.

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS