Cadre didactice din patru ţări la Grădiniţa cu program prelungit nr. 6

Holistic
La Bistriţa a avut loc lansarea oficială a proiectului ”Imperiul Sănătăţii - Grădina Zânelor” , care face parte din Programul Sectorial Comenius şi este coordonat de Weores Sandor Primary Scool and Art School din Gyomro (Ungaria). La acest proiect, derulat în următorii doi ani, mai participă unităţi de învăţământ din Turcia, Italia, Alba Iulia şi Bistriţa (Grădiniţa cu program prelungit nr. 6).

La acest eveniment au participat reprezentanţi ai celor cinci ţări partenere: Medical Hight Scool Dortyol Hatay – Turcia, Instituto Progresivo Lanciano – Italia, Bobita Preschool of the Municipality Gyomro – Ungaria, Şcoala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 6 Bistriţa.

Cu această ocazie, prof. Liana Moldovan – director Grădiniţa cu program prelungit nr. 6 Bistriţa şi prof. Julia Mayla – responsabil  proiect au prezentat activităţile ce vor fi derulate în perioada următorilor doi ani, s-au împărţit sarcinile de realizare a unor materiale didatice inovative, în colaborare cu instituţiile partenere şi s-au stabilit mobilităţile care urmează a fi efectuate.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost reprezentat la festivitate de Crina Clapou, inspector şcolar pentru învăţământul preşcolar, care a apreciat iniţiativa şi disponibilitatea cadrelor didactice de la Grădiniţa nr. 6 de a se implica în acest proiect.

”Partenerii unguri, italieni şi turci se vor întoarce acasă, sperăm cu un bagaj de impresii deosebite despre ţara noastră şi despre felul în care este abordată educaţia multiculturală în România”, a precizat responsabila proiectului, prof. Julia Mayla.

comenius 2 zane comenius 3 zane comenius 4 zane comenius 5 zane

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.