Expoziție de tehnică militară de Ziua Forțelor Terestre

Merigo

(FOTO) În data de 23 aprilie personalul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” va sărbători Ziua Forţelor Terestre, al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă.

Cu ocazia acestei sărbători a militarilor din Forţele Terestre Române, în cadrul structurilor Brigăzii 81 Mecanizatădin toate garnizoanele se vor organiza o serie de activităţi culturale, adunări festive, ceremonii militare, acţiuni de promovare a carierei militare şi prezentări de tehnică, armament şi echipamente militare, informează lt. col. Cristian Mariș.

Joi 20 aprilie, pe platoul din faţa Palatului Culturii, au fost organizate standuri de prezentare a tehnicii, armamentului, aparaturii şi echipamentelor din dotarea structurilor militare din garnizoana Bistriţa.

De asemenea, militari din cadrul Grupului EOD au desfăşurat exerciţii demonstrative cu roboţii şi câinii din dotare.

Biroul Informare – Recrutare a Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud a prezentat oferta educaţională de promovare a carierei militare pentru tinerii interesaţi să urmeze cursurile unei instituţii militare de învăţământ.

La această acțiune a fost prezent subprefectul Terente Ciui.

AICI UN ALBUM FOTO.

În aceeaşi dată, la filigoria din Parcul Municipal a fost programat un scurt spectacol susținut de Muzica Militară a garnizoanei şi Ansamblul folcloric „Doiniţa”.

Vineri 21 aprilie, începând cu ora 09.00, pe platoul Brigăzii 81 Mecanizată va avea loc ceremonialul militar şi religios dedicat acestui eveniment, în cadrul căruia se va da citire mesajelor primite cu prilejul Zilei Foţelor Terestre şi vor fi premiaţi câştigătorii competiţiilor sportive.

Foto: Robert Pop

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.