Diana Morar, judecător la Curtea de Arbitraj a PNL

Merigo

Avocatul Diana Morar a fost aleasă, duminică, la Congresul PNL, în funcţia de judecător la Curtea de Arbitraj (CA) a PNL, instanţa supremă de jurisdicţie a Partidului Naţional Liberal, cu atribuţiuni şi competenţe privind respectarea prevederilor Statutului, Codului Etic şi a Regulamentelor PNL, păstrarea disciplinei şi a moralităţii în cadrul partidului.

Diana Morar a primit 1116 de voturi, fiind a şaptea intrată în CA.

Potrivit Statutului PNL, Curtea de Arbitraj este un organism constituit în interiorul PNL care are o activitate independentă și nu este subordonat niciunui organism de conducere al PNL. Coordonează, din punct de vedere administrativ, activitatea Consiliilor Teritoriale de Arbitraj judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

Curtea este compusă din 24 de judecători, aleşi de către Congres pentru un mandat de patru ani. Curtea alege dintre judecători un președinte și șapte vicepreşedinţi, prin vot secret.

Curtea soluţionează printre altele contestații împotriva sancțiunilor disciplinare, recursurile declarate împotriva hotărârilor date de către Consilii, contestaţiile privind modalitatea de desemnare a candidaților pe colegiile parlamentare, contestaţiile privind modalitatea de desfășurare și rezultatele la Conferinţele Teritoriale ale filialelor, contestaţiile privind modalitatea de alegere a delegaţilor la Congres, orice alte cauze ce intră în competenţa sa.

Curtea se întruneşte în plen în şedinţă ordinară, o dată la 6 luni pentru discutarea problemelor curente şi prezentarea unui raport de activitate pe ultimele 6 luni şi în şedinţă extraordinară ori de câte ori este nevoie pentru soluţionarea cererilor de interpretare a prevederilor Statutului, înaintate de Preşedintele PNL, Biroul Politic National sau Secretarul General.

Curtea şi Consiliile pot fi sesizate de către orice organism de conducere şi de orice membru al partidului, în condiţiile prevăzute de Statut şi de regulament.

Pe de altă parte, nici Ioan Turc, dar nici Teodor Hăşmăşan nu au intrat în Biroul Permanent Naţional, organism în care ar fi vrut să devină membri.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.