Atenție când vi se cere să schimbați diverse sume de bani. Ce caz au rezolvat polițiștii bistrițeni

Merigo

Poliţiştii bistriţeni atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când li se solicită, de către persoane necunoscute, să schimbe diverse sume de bani. În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate într-un dosar penal, rămas iniţial cu autor necunoscut, poliţiştii au identificat un bărbat de 40 ani, din Galaţi, bănuit de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că la data de 12 aprilie 2016, la o agenţie de pariuri din Beclean, cel în cauză ar fi solicitat casierei să-i schimbe suma de 700 lei, pe care o avea în bancnote de câte 10 lei, în bancnote a câte 100 lei. Casiera a numărat banii şi a constatat faptul că lipseşte o bancnotă de 10 lei, motiv pentru care i-a restituit bărbatului pentru a-i verifica. Acesta a numărat banii restituiţi, după care i-a înapoiat casierei, care i-a verificat bancnotă cu bancnotă, formând teancuri de câte 100 lei, fiind convinsă că există suma de 700 lei, moment în care bărbatul, profitând de neatenţia ei, a sustras o sumă de bani.

După ce bărbatul a părăsit agenţia de pariuri, casiera a numărat din nou teancul de bani primit de la acesta, constatând faptul că lipseşte suma de 300 lei. Cercetările continuă de către poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Beclean, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune, poliţiştii bistriţeni atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când li se solicită, de către persoane necunoscute, să schimbe diverse sume de bani. În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112, anunță IPJ BN

Pe aceeași temă, la data de 10 ianuarie poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi de către o femeie de 42 ani din Bistriţa despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras dintr-un portmoneu suma de 945 lei. În urma cercetărilor efectuate a fost identificat un bărbat din Sîngeorz-Băi, bănuit de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit persoanei păgubite. În cauză s-a întocmit în cauză dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.