Asfaltarea de vară, în toi. Pe ce suprafaţă vor fi peticite străzile (FOTO)

Merigo

Serviciul Întreţinere Străzi de la Direcţia de Servicii Publice a Primăriei Bistriţa lucrează de zor zilele acestea la frezat străzile cu gropi din oraş. Luni, un utilaj ocupa prima bandă a străzii General Grigore Bălan, îngreunând circulaţia la ore de vârf. 
Conform planului de lucrări dat publicităţii de Primăria Bistriţa, anul acesta se vor face reparaţii curente cu mixtură asfaltică a părţii carosabile pe străzi pe o suprafaţă de 30.000 mp, se vor efectua reparaţii curente cu mixtură asfaltică a părţii carosabile la parcări pe o suprafaţă de 7.835 mp şi lucrări de reparaţii curente cu mixtură asfaltică pe trotuare pe o suprafaţă de 5.635 mp.

Serviciul Întreţinere Străzi va mai face lucrări de amenajare a şanţurilor şi un sistem de descărcare a apelor pluviale pe Valea Ghinzii astfel: reprofilare şanţuri = 518 ml; sistem de descărcare ape pluviale = 135 ml; lucrări de reprofilare şi întreţinere cu piatră concasată pe străzile pietruite, pe o suprafaţă de 300.000 mp.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

  • garfield motanu™

   Aici unde îmi petrec pribegia, într-o seară în jurul orei 20:00 pm, am avut ,,nenorocul” să intru pe un drum secundar în care 3 utilaje și vreo 10 muncitori rașchetau întreg asfaltul vechi pe o porțiune de 18 km. Dimineața la ora 10 fix , după exact 14 ore , același drum era asfaltat în totalitate pe ambele sensuri , marcat corespunzător și fără urmă de cârpeli sau orice alte nereguli. În asemenea condiții , chiar simt nevoia să mă debarasez cât mai rapid de cei 40€ cât mă costă străzile/trotuarele/drumurile de orice fel în fiecare an. În Crețulandia treburile par a fi ceva mai complexe, parcă.

   (3)
 1. adi

  In fiecare an, municipalitatea intreprinde actiunea cunoscuta deja sub numele de „Marea peticeala” , un fel de carpeala a strazilor din oras. In loc sa se faca o reabilitare serioasa si durabila a strazilor, acoperirea gropilor si a craterelor din asfaltul Bistritei europene, este o operatiune paguboasa care goleste de fiecare data sume importante din bugetul municipiului.
  Trebuie reamintit ca primarul, Ovidiu Creţu l-a criticat adesea pe predecesorul său Vasile Moldovan, care , în 2006, a apelat la un credit bancar de 35 de milioane de lei pentru modernizarea a 33 de străzi din Bistriţa, sustinand că a îndatorat bugetul local pentru investiţii care nu aduc municipalităţii niciun leu, spre deosebire de el (Cretu) care a contractat un credit pentru amenajarea Complexului Wonderland de pe Dealul Cocosului, despre care spunea că va atrage sume frumoase la bugetul local . Acum se vede rezultatul.

  (3)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.