Compania Aquabis: Apa nu e chiar așa de scumpă. Cât șase țigări ieftine

Merigo

”Societatea noastră doreşte să ofere clienţilor servicii moderne, prompte şi de calitate, propunându-vă să vă gândiţi că totuşi un litru de apă nu e chiar aşa de scump: 1 l apă = 0,0040 lei (TVA inclus), 1.000 l apă = 4,04 lei (TVA inclus) este echivalent cu preţul aproximativ a 6 ţigări ieftine, sau cu preţul aproximativ a unui bidon de 5 l de apă plată”, precizează într-un comunicat SC Aquabis SA.

Compania de apă mai anunță că a recurs la externalizarea serviciului de editare, tipărire şi distribuţie a facturilor, notificărilor şi corespondenţei încă din luna iulie 2014: ”Situaţia costurilor acestui serviciu este următoarea: în anul 2014 cuantumul costurilor pentru editare, tipărire, împlicuire, distribuţie a facturilor şi a corespondenţei pe raza municipiului Bistriţa a fost de 82.347 lei, în anul 2015 a fost de 192.497 lei pe raza municipiului Bistriţa şi a oraşului Beclean, în anul 2016 a fost de 203.862 lei pe raza municipiului Bistriţa, a oraşelor Beclean, Năsăud şi a comunelor de pe valea Bârgăului; în anul 2017 va fi de 298.999 lei în toate localităţile din judeţ unde SC Aquabis SA are consumatori”.

”Serviciul s-a externalizat progresiv şi ca arie de distribuţie, urmărindu-se cuprinderea tuturor consumatorilor pe care societatea noastră îi deserveşte. Externalizarea serviciului şi introducerea codului de bare pe facturi a dat posibilitatea clienţilor noştri să folosească şi alte mijloace de plată pe lângă casieria societăţii, fie direct la filialele băncilor: BCR Bistriţa, Banca Transilvania, ING Bank Bistriţa, Raiffeisen Bank, Alpha Bank România, CEC Bank, BRD, Internet Banking, fie în toate locaţiile în care funcţionează Payzone S.A. PayPoint şi un-doi Centru de plăţi. Rezultatele au fost imediate: creşterea operativităţii editării, tipăririi şi distribuţiei fluxului de facturi şi notificări (peste 30.000 de plicuri lunar), precum şi obţinerea unui ritm mai bun de colectare a contravalorii facturilor”, informează Aquabis în comunicat.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. bondarul

  Pentru cei care considera ca apa este ieftina in Bistrita „echivalent cu preţul aproximativ a 6 ţigări ieftine, sau cu preţul aproximativ a unui bidon de 5 l de apă plată” ii rog sa arunce o privire cat costa in Cluj – Napoca ( anul 2017), o localitate cu locuinte pe toate dealurile posibile si blocuri cu inaltimi mari si judetul Salaj : http://www.casomes.ro/wp-content/uploads/2014/12/PRETURI-SI-TARIFE.pdf . Cine cauta, gaseste. Si mai ieftin decat 6 tigari . De ce la Cluj se poate si la Bistrita nu? Au cred ca servicii postale mai ieftine . 🙂

  (50)
 2. bindea vasile ioan

  Sa va fie rusine. De ce nu faceti comparatia cu drogurile, ar fi in raport mai usor de digerat. e inadmisibil ca mc de APA sa fie mai scump decat in mc de gaz.

  (17)
  • cetatean

   Prietene,fara gaz poti trai fara nici o problema !
   Intreaba-te daca poti trai fara apa !?

   (0)
 3. Manolo

  Bine ca nu-i 0,00000000001 dintr-un Bugatti sau 0,00000000000000000001 dintr-un Boeing 777. Aloooo, PR-istilor, comparatia e simpla, suntem judet cu o mare zona de munte, cu o buna retea hidrografica si hai sa facem comparatie de ex. cu Ploiesti , apoi sa explicati de ce acolo e nici 2 tigari ieftine… ?!? Cu ce suntem noi cei din Bistrita de vina ca voi faceti canalizare si retea de apa la sate degeaba, pentru ca nu se conecteaza nimeni, iar la Bistrita in cartierele noi nu , desi ar fi destui consumatori (oricum sigur mai multi ca acolo unde deja sunt facute investitii degeaba) . Deciziile astea nu ar trebui luate preponderent economic?!? De ce sa suportam noi deciziile proaste ale unui management de 2 (doi) lei?

  (11)
 4. Raul Perseus

  o rusine ….aceste declaraiii
  o sa fac cumva si o sa fac poza la tabelul de la intretinere

  la noi un mc e 9.81 lei x in medie cu 5 sau 6 mc nu cred ca vb de tigari
  sunt niste imbuibati……..dupa asa zisa revolutie….acolo……….plus apa meteorica etc

  o rusine nationala si noi platim ca suntem un popor care se lasa prostit

  (7)
 5. Cititor

  Dintr-o pensie de 700 lei platesti 270 gaz,70 curent,60 apa.Din cei 300 lei paine,alte mici taxa,medicamente si un pic de mancare.

  (28)
 6. pentru calculatorul de aquabis

  te inseli
  apa e foarte scumpa
  iti imaginezi ca 1km3 de apa = 1.000.000.404 lei =222.222.312 euro
  CAND FAC ROST DE ATATIA BANI SA VA PLATESC VOUA APA????????
  ASTA E CHIAR BATAIE DE JOC PENTRU POPULARIE CAND SALARIUL MINIM ESTE DOAR 0,000006% DIN PRETUL UNUI KM3 DE APA!!!!

  (5)
  • cetatean

   Daca si muncesti asa cum te pricepi la matematica,atunci nu ma mir daca esti la ora asta plecat la vreo demonstratie!

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.