Antreprenoriatul feminin, pe drumul cel bun. Ce doamne au prezentat reţete de succes (FOTO)

Merigo

Reţeaua de femei antreprenor din Bistriţa-Năsăud, formată din doamne care conduc sau administrează afaceri de succes, s-a întrunit la Hotel „Coroana de Aur” la un prânz de lucru având ca temă „Femeia antreprenor – provocări şi obstacole”.

Gazda evenimentului, Monica Mureşan, secretarul Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, a declarat pentru Timp Online că antreprenoriatul feminin a luat avânt în ultimii ani.

„E un lucru bun că femeile îşi asumă nişte riscuri, îndrăznesc să conducă, ceea ce arată că femeia modernă este pregătită pentru antreprenoriat. Sigur că nu putem spune că antreprenoriatul feminin este la fel de dezvoltat ca şi cel masculin, dar sunt paşi importanţi care s-au făcut şi femeile încep să înţeleagă că fiind propriii lor stăpâni îşi pot dezvolta o carieră în antreprenoriat şi îşi pot aloca totodată timp pentru familie, copiii, şcoala şi tot cee ce ne preocupă pe noi, femeile. Domeniile în care activează femeile antreprenori sunt variate, mai puţin în industrie decât dacă este o activitate de familie, însă, de regulă sunt active în domeniul serviciilor”, a spus Monica Mureşan.

În timpul dezbaterilor, Liana Născuţiu a vorbit despre drumul de la calitatea de manager la cea de antreprenor, Camelia Roman despre experienţa globală a unui manager de succes şi transformarea viziunii în strategie, iar Narcisa Mariana Stoian despre transferul unei experienţe inedite din Canada.

Am întrebat-o pe Nicoleta Stoian, de la Mon Jardin Patisserie Năsăud, dacă e complicat să fii femeie-antreprenor în România zilelor noastre: „Eu zic că e foarte simplu atât timp cât nu îţi lipseşte curajul, motivarea. Trebuie să facem paşi înainte, că suntem femei, că suntem bărbaţi şi nu cred că ar trebui să fie o piedică pentru femei să înceapă o afacere. Cel mai complicat e găsirea personalului de calitate”.

La discuţii au participat managerul Hotelului Metropolis, Oana Milea, directorul de marketing, Şoimiţa Harfaş, Virginia Farcaş de la MIS Group, reprezentante ale Comsig Grup, de la Teraplast, doamne şefi de instituţii, cum ar fi directorul AJOFM Otilia Râpan, şefa ITM Otilia Berbecar şi Ani Bob, şefa Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.