”anOnimus”, spectacol la Sinagogă despre absurdul condiţiei umane

Merigo

Trupa „anOnimus”, formată în cea mai mare parte din persoane private de libertate din Penitenciarul Bistriţa, va prezenta, joi, la Sinagogă, începând cu ora 18.00, spectacolul „de mâine”, o piesă despre absurdul condiţiei umane, drama individuală și colectivă a cetăţenilor condamnaţi la singurătate, uniformizare și alienare.

„Ne trezim într-o zi vii și nu știm ce-i cu noi. Și zicem: la ce?! Ce e în neregulă cu noi?” Neliniştile ființei umane nu mai interesează decât în măsura în care pot fi înregistrate și clasificate la capitolul „fond pasiv”. Care sunt, în cazul acesta, soluțiile existențiale? Schimbarea identităţii, joaca de a moartea, căutarea unui dumnezeu personal…?

În spectacol vor apărea Romulus cel Mare – Dan Adrian Mihai, bucătarul – Iozef Vass, medicul – Teodor Tătărcan/Alexandru Râpan, luptătorul – Laurenţiu Florin, pescarul – Andrei Daniel Călini, filosoful – Şerban Călin, negustorul – Cristian Terna, politicianul – Sebastian Oltean, monitorul – Răzvan Bărbos, asistentul – Andrei Glodea.

Dintre actori, Răzvan Bărbos și Andrei Glodea sunt membri în trupa Corint.

Regia este asigurată de prof. Camelia Toma, visual artist: Ana Toma, procesare audio-video: Mihai Claudiu Şaişuc.

Scenariul aparţine Cameliei Toma şi se bazează pe texte de Friedrich Durrenmatt, Sorin Catarig, Vlad Drăgoi, T.S. Khasis, Claudiu Komartin, Ioan Es. Pop, Octavian Soviany, Victor Ţvetov şi Radu Vancu.

Activitatea urmăreşte valorizarea prin artă a potenţialului creator al persoanelor din detenţie, iar scena şi rolurile interpretate vor oferi cadrul oportun de transfigurare, de exprimare liberă şi „evadare” temporară din condiţia de persoană privată de libertate.

Parteneri: Penitenciarul Bistrița, Asociația Argument, trupa de teatru Corint, Societatea de Concerte Bistrița

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.